
Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι αποχαιρέτισαν σήμερα στο κοιμητήριο της Κηφισιάς τον Γιάννη Πουλόπουλο, έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες ερμηνευτές ο οποίος έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Κυριακής, έπειτα από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα.
![Κηδεία Γιάννη Πουλόπουλου: Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο αντίο στον μεγάλο ερμηνευτή [Εικόνες]](https://www.thetoc.gr/Content/ImagesDatabase/d6/d6383a3230e54e5bb7e20010ea22c03d.jpg?v=1&maxwidth=650&)

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στο Κοιμητήριο Κηφισιάς, σύμφωνα με όλους τους κανόνες που επιβάλλει η πανδημία του κορονοΐού, δηλαδή με περιορισμένο αριθμό ατόμων. Ωστόσο, πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να πουν "αντίο" στέλνοντας στεφάνια στην τελευταία κατοικία του μεγάλου καλλιτέχνη.




Μεταξύ άλλων, το παρών έδωσαν συνάδελφοι του Γιάννη Πουλόπουλου, οι οποίοι προσήλθαν στο Κοιμητήριο φορώντας μάσκες. Ανάμεσά τους ο Πασχάλης, η Ελένη Ροδά, ο Αντύπας αλλά και η στιχουργός, Λίνα Νικολακοπούλου.




Τραγικές φιγούρες, η σύζυγος και η κόρη που αφήνει πίσω ο τραγουδιστής της αγάπης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Πουλόπουλος που πέθανε το βράδυ της Κυριακής 23 Αυγούστου σε ηλικία 79 ετών, αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας.
Αποτέλεσε έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες ερμηνευτές που η φωνή του ταυτίστηκε με ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ελληνικής δισκογραφίας. Αφησε πίσω του πλούσιο μουσικό έργο, με κορυφαία την ερμηνεία του στο άλμπουμ "Ο δρόμος" των Μίμη Πλέσσα-Λευτέρη Παπαδόπουλου, το πιο επιτυχημένο σε πωλήσεις άλμπουμ στην ιστορία της ελληνικής δισκογραφίας, με εκατομμύρια αντίτυπα, ρεκόρ που μέχρι σήμερα κανείς άλλος ελληνικός δίσκος δεν έχει πλησιάσει.
Μετά την ανεπανάληπτη επιτυχία του Δρόμου, ο Πουλόπουλος, μέσα από τα τραγούδια και τις κινηματογραφικές του εμφανίσεις, γίνεται το μεγαλύτερο όνομα του ελληνικού τραγουδιού, ο "χρυσός ερμηνευτής", χαρακτηρισμό που αποδεικνύει και μια δημοσκόπηση του 1970 σε περιοδικό της εποχής, σχετική με τη δημοσιότητα και απήχηση των τραγουδιστών, στην οποία κατατάχθηκε πρώτος ανάμεσα σε πολλά άλλα μεγάλα ονόματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την περίοδο 1969-71 ο Γιάννης Πουλόπουλος τραγουδά σε δέκα μεγάλους δίσκους 33 στροφών και σε αρκετούς μικρούς 45 στροφών. Όταν, σε συνέντευξή του το 1987, ρωτήθηκε αν έχει κάνει λάθη στην καριέρα του, θα αναφέρει την έκδοση των δέκα δίσκων που κυκλοφόρησαν μέσα σε δύο χρόνια, υπογραμμίζοντας όμως ότι περιέχουν μερικά από τα "κλασσικά" (όπως τα χαρακτήρισε) τραγούδια του.

Το 1999 κυκλοφορεί ο δίσκος με τίτλο "Στα Όνειρά Μου Περπατώ", με τον οποίο αποφασίζει να απομακρυνθεί από τα μουσικά δρώμενα. Σε ορισμένες συνεντεύξεις της εποχής δηλώνει πως η νύχτα, έτσι όπως έχει ευτελιστεί, δεν είναι πια γι' αυτόν και δηλώνει την απομάκρυνση του από τις βραδινές εμφανίσεις και, εν γένει, τα μουσικά δρώμενα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr