Γιατί πήγε σε δίκη η σύζυγος του Γιάνη Βαρουφάκη

Η Δανάη Στράτου παραβίασε με τη μηχανή της σήμα stop σε μια από τις καθέτους της λεωφόρου Κηφισίας με αποτέλεσμα ένα μηχανάκι να πέσει πάνω της.

giati-pige-se-diki-i-suzugos-tou-giani-baroufaki
SHARE THIS
0
SHARES

Στο εδώλιο του κατηγορούμενο κάθισε η σύζυγος του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, Δανάη Στράτου, κατηγορούμενη για σωματική βλάβη από αμέλεια. 

Όπως αναφέρει πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, η Δ. Στράτου παραβίασε με τη μηχανή της το stop σε διασταύρωση της Κηφισίας και προκάλεσε “μίνι” καραμπόλα με δυο ακόμη μηχανάκια. Μάλιστα στο τροχαίο υπήρξε και τραυματίας.

Όλα έγιναν το 2012 όμως τώρα ήρθε η ώρα για τη δίκη, καθώς εκτός από το τροχαίο υπήρξε και ο τραυματισμός, ευτυχώς ελαφρύς, μιας γυναίκας.

 

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες η Δανάη Στράτου παραβίασε με τη μηχανή της σήμα stop σε μια από τις καθέτους της λεωφόρου Κηφισίας με αποτέλεσμα ένα μηχανάκι να πέσει πάνω της και με τη σειρά του να χτυπήσει πάνω σε μια ακόμη διερχόμενη μηχανή στην οποία επέβαινε η νεαρή γυναίκα που τραυματίστηκε.

Στο δικαστήριο η νεαρή γυναίκα ισχυρίστηκε μάλιστα ότι η σύζυγος του Γιάννη Βαρουφάκη δεν επέδειξε σωστή συμπεριφορά, παρά το γεγονός ότι υπήρξε τραυματισμός και επέμενε να μην κληθεί η Αστυνομία, ενώ, όπως είπε η μάρτυρας, ένιωθε εκνευρισμένη με την καθυστέρηση και του ΕΚΑΒ, λέγοντας ότι βιάζεται καθώς ήθελε να πάει στο παιδί της.
Η Δανάη Στράτου πάντως παραδέχθηκε ότι προκάλεσε το τροχαίο, ωστόσο όπως είπε το περιστατικό έγινε άθελά της καθώς δεν είχε καλή οπτική επαφή με τον δρόμο και χρειάστηκε να “βγει” λίγο πιο μπροστά με αποτέλεσμα να την ακουμπήσει η πρώτη μηχανή. Εάν, όπως είπε, υπήρχε πραγματική σύγκρουση θα είχε πέσει και η ίδια καθώς η μηχανή της έχει βάρος 250 κιλά και δεν θα μπορούσε να τη συγκρατήσει.

Επειδή η σωματική βλάβη της παθούσας ήταν ελαφριά, η κατηγορία άλλαξε με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε πταίσμα και να παύσει η ποινική δίωξη λόγω παραγραφής. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook