Ενοχή της Ηριάννας εισηγήθηκε η εισαγγελέας

Την ενοχή της 29χρονης Ηριάννας εισηγήθηκε η εισαγγελέας της έδρας.

i-eisaggeleas-edras-eisigithike-tin-enoxi-tis-iriannas-kai-tou-suntrofou-tis
SHARE THIS
0
SHARES

Την ενοχή της 29χρονης Ηριάννας εισηγήθηκε η εισαγγελέας της έδρας. Το ίδιο εισηγήθηκε και για τον Περικλή. 

Η εισαγγελέας στην πρότασή της υποστήριξε ότι η πραγματογνωμοσύνη του DNA για την Ηριάννα, με βάση την οποία καταδικάστηκε, είναι αξιόπιστη, όπως επιβάλλουν τα διεθνή πρότυπα και πρωτόκολλα. Οι δύο κατηγορούμενοι, κατά την εισαγγελική λειτουργό, ανεξάρτητα εάν το αρνούνται για υπερασπιστικους λογους, είναι μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» και σκοπός τους ήταν η τέλεση αδικημάτων.

Μάλιστα απέρριψε χαρακτηρίζοντας ως «αφήγημα», όσα λέγονται ότι η Ηριάννα βρίσκεται στη φυλακή μέσω μεθοδεύσεων της Αστυνομίας.

Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις συνηγόρων υπεράσπισης. Όπως εκτιμάται, το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφασή του ίσως και σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό οι κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοχοι και είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών.

Από την πλευρά της, η συνήγορος υπεράσπισης του Περικλή, έκανε λόγο για έλλειψη στοιχείων και τόνισε πως δεν περίμενε την εισαγγελική πρόταση.

"Αγνόησε όλη τη διαδικασία . Ήρθε και μας διάβασε αυτολεξεί το σκεπτικό της πρωτόδικης αποφασης. Σαν να μην προσηλθαμε ποτέ σε αυτή την αίθουσα να εξετάζουμε στοιχεία κι μαρτυρες."

Υποστήριξε επίσης πως πλέον ποινικοποιούνται οι προσωπικές σχέσεις, αμφισβήτησε την αξία του δακτυλικού αποτυπώματος του πελάτη τους που έχει βρεθεί σε ένα βιβλίο και κατέληξε:

"Μετά από δύο βαθμούς διαδικασίας πάντως μπορούμε να καταλήξουμε απο όσες καταθέσεις έχουμε πως δεν έχει προκύψει κανένα στοιχείο σύνδεσης του Περικλή με τα όπλα." 

 

 

Πηγή: Καθημερινή

Φωτό: Ευρωκίνηση (αρχείου), ΑΠΕ/ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook