Η οργάνωση που κρύβεται πίσω από την καμπάνια κατά της άμβλωσης

Ποιοι είναι αυτοί που πιστεύουν στην εξίσωση άμβλωση = φόνος. Είναι κατά της αντισύλληψης, αλλά και των ...φαρμακοποιών.

i-organwsi-pou-krubetai-pisw-apo-tin-kampania-kata-tis-amblwsis
SHARE THIS
0
SHARES

Η αφίσα που αναρτήθηκε στο μετρό κατά των αμβλώσεων δε σταματά να προκαλεί σχόλια και αντιδράσεις αλλά και την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης με το Υπουργείο Υποδομών να δηλώνει πως η άμβλωση είναι  ένα κατοχυρωμένο και αναμφισβήτητο δικαίωμα των γυναικών, ενώ κάλεσε τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ «να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για να κατέβουν το συντομότερο οι αφίσες από τους χώρους του Μετρό».

Οι αφίσες που προκάλεσαν χαμό στα σόσιαλ μίντια άρχισαν να αφαιρούνται από τις στάσεις του μετρό πολλοί αναρωτιούνται τόσο για τους εμπνευστές της αφίσας όσο και της καμπάνιας.

Ποια είναι η οργάνωση πίσω από την αφίσα για τις αμβλώσεις

Οι αφίσες κατά των αμβλώσεων δημιουργήθηκαν από την οργάνωση «Αφήστε με να ζήσω», σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Προστασίας Αγέννητου Παιδιού. Πρόκειται για μια οργάνωση κατά των αμβλώσεων που έγινε γνωστή τον Ιούλιο του 2019, όταν πήρε την… ευλογία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για να ανακηρύξει και να καθιερώσει την ημέρα του «αγέννητου παιδιού» -την πρώτη Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα.

 

Σε ανακοίνωσή τους οι υπέρμαχοι της απαγόρευσης των αμβλώσεων ευχαριστούσαν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου «και ιδιαιτέρως τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο για την ιστορική αυτή απόφαση». Στην οργάνωση «Αφήστε με να ζήσω» συμμετέχουν 19 Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία της Αθήνας και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος. Στην καμπάνια τους κατά των αμβλώσεων έχουν διαμηνύσει ότι σκοπός της οργάνωσης είναι «η αποτροπή των Εκτρώσεων μέσω της σωστής ενημέρωσης».

 
Ένα κείμενο ενδεικτικό των θέσεων που εκπροσωπούν

Σε ένα χαρακτηριστικό κείμενο για τις αμβλώσεις που φιλοξενούν στη σελίδα τους αναφέρουν ότι ο «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού»:

«ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ σωστά τις ΓΥΝΑΙΚΕΣ —και της εφηβικής και προεφηβικής ηλικίας νέες, αλλά και γενικά τούς ΝΕΟΥΣ—, ώστε να μην καταλήξουν ΠΟΤΕ στην τραγική ΕΚΤΡΩΣΗ, ούτε τη χειρουργική ούτε τη φαρμακευτική, έστω κάποιων ωρών και ημερών (με οποιαδήποτε μορφή αντισυλληπτικών χαπιών, αλλά και με το «χάπι επόμενης ημέρας», το «σπιράλ», τα οποία είναι εκτρωτικά), που είναι πρώιμη ΕΚΤΡΩΣΗ–ΦΟΝΟΣ! Συνυπεύθυνοι είναι και οι άνδρες–σύζυγοι, αλλά και «σύντροφοι», όπως και οι ιατροί–φαρμακοποιοί και λοιποί συνεργούντες… Κάθε ΓΥΝΑΙΚΑ λοιπόν ΑΓΑΜΗ, αλλά και ΕΓΓΑΜΗ, που αντιμετωπίζει πειρασμό ή κίνδυνο ΕΚΤΡΩΣΕΩΣ, ας μη δυσκολευθεί να επικοινωνήσει με τον ΠΑ.ΣΥ.Π.Α.Π»

Τα χριστιανικά σωματεία που οργανώθηκαν ενάντια στις αμβλώσεις και συναποτελούν το «Αφήστε με να ζήσω» είναι τα εξής:

Ενωμένη Ρωμηοσύνη (Ε.ΡΩ.)

 Ένωση Επιστημόνων Γυναικών

 Εστία Πατερικών Μελετών

 Μητέρες Επιστήμονες Πολύτεκνες

 Μουσική Συντροφιά

 Πανελλήνια Ένωση Γυναικών

 Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (Π.Ε.Θ.)

 Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων (Π.Ε.ΦΙ.Π.)

 Πανελλήνιος Ένωσις Γονέων «Ἡ Χριστιανική Αγωγή» (ΓΕΧΑ)

 Πανελλήνιος Ορθόδοξος Ένωση (Π.Ο.Ε.)

 Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΠΑ.ΣΥ.Β.Α.)

 Σύλλογος «Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης»

 Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ»

 Σύνδεσμος Ορθοδόξων Γυναικών Ευρώπης

 Συντονιστική Φοιτητική Ένωση Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (Σ.Φ.Ε.Β.Α.)

 Χριστιανική Ένωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών (Χ.Ε.Ε.Λ.)

 Χριστιανική Ένωση Επιστημόνων (Χ.Ε.Ε.)

 Χριστιανική Φοιτητική Δράση (Χ.Φ.Δ.)

 Χριστιανική Φοιτητική Ένωση (Χ.Φ.Ε.)

 

φωτο: αρχείο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook