
Μπορεί το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου να έχουμε βροχές, καταιγίδες και μπουρίνια αλλά, όπως έγραψε την Παρασκευή (12/08), ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, η ζέστη θα επανέλθει και το θερμόμετρο θα δείξει ακόμα και 38 βαθμούς Κελσίου στις 20 Αυγούστου.
Συγκεκριμένα, σε σχετική ανάρτηση στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου έγραψε: "Αρκετή ζέστη αναμένεται και πάλι από βδομάδα σε αρκετές περιοχές αλλά, οπως σας έχω αναφέρει και πάλι εδώ και ένα 10ήμερο περίπου, δεν φαίνεται ότι αυτό το νέο κύμα ζέστης θα έχει μεγάλη διάρκεια!".
Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: "Μάλιστα, μετά τις 21 Αυγούστου υπάρχουν ενδείξεις για νέα αστάθεια στη βόρεια, όμως, κυρίως Ελλάδα! Σημαντική θα είναι η εξασθένηση του μελτεμιού στο Αιγαίο από την ερχόμενη Κυριακη 14/08 μέχρι και την Τρίτη 17/08 με μικρή μόνο και πάλι ενίσχυση από τις 18/08 στα 5-6 πρόσκαρα στις 19/08 στα 6-7 μποφόρ!".
Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη σε εξέλιξη είναι η αλλαγή του καιρού με καταιγίδες σε Θεσσαλία-Κεντρική Μακεδονία.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη θα έχουμε αρκετά ισχυρές βροχές και καταιγίδες με έμφαση τα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας, ενώ από τη Δευτέρα και έπειτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.
Τα φαινόμενα θα εκδηλώνονται τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα, παρόλα αυτά, λόγω της περιόδου των θερινών διακοπών, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στις θαλάσσιες δραστηριότητες στις περιοχές κυρίως του Βορείου Αιγαίου (Χαλκιδική, νησιά Βορειοανατολικού Αιγαίου και Σποράδες) και του Κεντρικού Ιονίου, αφού οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).
Την Παρασκευή, δεύτερη συνεχόμενη μέρα καιρικής αστάθειας, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, αναμένονται αρχικά τοπικές βροχές σε Μακεδονία, Ανατολική Θεσσαλία και Ήπειρο, που τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα ενταθούν και θα σημειωθούν και τοπικές καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, αλλά και στα νησιά του Κεντρικού Ιονίου. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα.
Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν πρόσκαιρα στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, ωστόσο θα συνεχιστούν τοπικά σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Στερεάς και πιθανόν του Βορείου Αιγαίου.
Τέλος, παρά τη βελτίωση που θα παρουσιάσουν οι πυρομετεωρολογικοί δείκτες, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να ληφθεί στις ηπειρωτικές περιοχές όπου θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα, αφού θα υπάρξει έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο δασικών πυρκαγιών από πτώσεις κεραυνών.
Σε ισχύ έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ την Πέμπτη (11/08), καθώς ο καιρός αλλάζει και έρχονται βροχές και καταιγίδες μέχρι και την Κυριακή.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΕΜΥ στο σχετικό έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, έντονη θα είναι η αστάθεια στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, το επόμενο τριήμερο, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις.
Δυσκολότερη ημέρα θα είναι η Κυριακή, όταν και θα κορυφωθουν τα ισχυρά φαινόμενα, ενώ τη Δευτέρα (Δεκαπενταύγουστος) ο καιρός προβλέπεται βελτιωμένος.
Ο καιρός το Σάββατο (13/08)
Το Σάββατο (13/08) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το Ιόνιο και τα έντονα φαινόμενα στη Μακεδονία θα συνεχιστούν και τη νύχτα προς την Κυριακή (14/08).
Ο καιρός την Κυριακή (14/08)
Την Κυριακή (14/08), ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Θεσσαλία, στην κεντρική και στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), στην Εύβοια και στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Τη νύχτα προς τη Δευτέρα (15/08), τα ισχυρά φαινόμενα θα περιοριστούν στη βορειοανατολική Ελλάδα (τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο), ενώ σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr