Follow us

Κακοκαιρία από το απόγευμα με ισχυρές βροχές και θυελλώδεις ανέμους - Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Επικαιροποίησε η ΕΜΥ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε χθες - Ποιες περιοχές θα πλήξουν βροχές και καταιγίδες.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΒΡΟΧΗ ΑΘΗΝΑ

Με νέο έκτακτο δελτίο, η ΕΜΥ επικαιροποίησε τα στοιχεία που δείχνουν ότι από το απόγευμα επιδεινώνεται ραγδαία ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους.

Η πρόσκαιρη επιδείνωση θα ξεκινήσει από σήμερα Σάββατο και θα διαρκέσει έως το βράδυ της Κυριακής (07-01-2024). Ήδη πάντως δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων Ζάκυνθο - Κυλλήνη, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Το απαγορευτικό απόπλου των πλοίων στο νησί του Ιουνίου ισχύει μέχρι το πρωί της Κυριακής όπου θα γίνει εκ νέου ενημέρωση.

Διαβάστε Επίσης

Πιο αναλυτικά:

1) Σήμερα Σάββατο 06-01-2024 (Θεοφάνεια)

α) Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα προβλέπονται από αργά το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

β) Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο και από το απόγευμα 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ τη νύχτα στο ανατολικό και βόρειο Αιγαίο θα ενισχυθούν κατά τόπους στα 9 μποφόρ.

2) Την Κυριακή (07-01-2024)

α) Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν έως το απόγευμα στη δυτική Ελλάδα (στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά, στη δυτική και πιθανώς στη νότια Πελοπόννησο). Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Από νωρίς το πρωί, έντονες κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες θα επηρεάζουν κατά τόπους την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με ύφεση από το απόγευμα.

β) Στα πελάγη θα πνέουν άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί εντάσεως 7 με 8 μποφόρ και έως τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και το ανατολικό και βόρειο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.

Βροχή

Προειδοποίηση Τσατραφύλλια

Τον κώδωνα του κινδύνου για τα έντονα φαινόμενα έκρουσε χθες ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, ο οποίος μάλιστα, ανέφερε τις περιοχές που θα χτυπηθούν περισσότερο από την κακοκαιρία.

Αναλυτικά ο Γιώργος Τσατραφύλλιας σημείωσε ότι "έντονα φαινόμενα που δυνητικά σε ευάλωτες περιοχές μπορεί να προκαλέσουν πλημμυρικά φαινόμενα και κατολισθήσεις:

Σάββατο 6-1-2024: Κέρκυρα, Παξοί, Θεσπρωτία, Λευκάδα, Κεφαλονιά, Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία.

Κυριακή 7-1-2024: Δυτική Ελλάδα, Ευρυτανία, Φωκίδα, Λακωνία, Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Ροδόπη, Έβρος, Σαμοθράκη, Λήμνος.

Κίνδυνος από θυελλώδεις νοτιάδες (9-10 μποφόρ):

Σάββατο: νησιά Ιονίου και παράκτιες περιοχές δυτικής Ελλάδας.

Κυριακή: Σε όλα τα νησιά, στις περισσότερες παράκτιες και παραθαλάσσιες περιοχές.

Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά: Σάββατο-Κυριακή

ΥΓ.: Την Τρίτη 9-1-2024 περιμένουμε ψυχρή εισβολή με πτώση της θερμοκρασίας κατά 7-8 βαθμούς και χιόνια και σε χαμηλότερα υψόμετρα από τη Λαμία και βορειότερα.


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Σαν να βγήκαν από το Instagram και τα περιοδικά του design: Τι ακριβώς συμβαίνει με τα νέα burgerάδικα της Αθήνας;

Σε περίπτωση που είχες αναρωτηθεί πώς ζουμερά μπιφτεκόψωμα μπορούν να συνυπάρξουν με instagramικές ντιζαϊνιές, μάθε πως υπάρχουν λόγοι. Πολύ συγκεκριμένοι.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ 17 Οκτ 2025 | 12:44

Σε διαδοχικό κλοιό κακοκαιριών η χώρα έως την Τετάρτη: Πού θα πέσει μεγάλος όγκος νερού - Προειδοποιήσεις μετεωρολόγων

Διαδοχικές κακοκαιρίες αναμένεται να επηρεάσουν τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την πρόγνωση των μετεωρολόγων

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 17 Οκτ 2025 | 07:34

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα - Πού θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα

Με ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες σήμερα, Παρασκευή, ο καιρός. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 16 Οκτ 2025 | 18:09

Προειδοποίηση Τσατραφύλλια: Έως και 80 τόνοι νερού ανά στρέμμα θα πέσουν τις επόμενες μέρες - Σε ποιες περιοχές

Ο μετεωρολόγος του Alpha σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τα ξημερώματα της Παρασκευής 17 Οκτωβρίου μέχρι το απόγευμα, σε αρκετές περιοχές της χώρας

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 16 Οκτ 2025 | 11:25

Καιρός: "Έρχονται και βροχές και Άγιο-δημητριάτικο καλοκαιράκι" - Δύο κύματα κακοκαιρίας από την Παρασκευή

Μέχρι να φτάσουμε, στον καλό καιρό της 28ης Οκτωβρίου, θα μας απασχολήσουν δύο κύματα κακοκαιρίας, με το ένα να επηρεάζει και την Αθήνα.

16 Οκτ 2025 | 06:15

Αστατος ο καιρός τις επόμενες ημέρες – Ερχεται νέα κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του το επόμενο πενθήμερο, με βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους οι οποίοι προειδοποιούν για έντονα φαινόμενα κυρίως στη δυτική Ελλάδα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ 15 Οκτ 2025 | 07:24

Φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού σήμερα - Ερχεται διπλό κύμα κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες και στην Αθήνα

Από αύριο θα χτυπήσουν τη χώρα μας διαδοχικά δύο κύματα κακοκαιρίας, αρχικά στα δυτικά και βόρεια και στη συνέχεια και στην Αττική.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ 14 Οκτ 2025 | 16:01
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 14 Οκτ 2025 | 07:38

Ο καιρός σήμερα: Συννεφιά με βροχές σε πολλές περιοχές – Πού θα έχει καταιγίδες

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 23 με 24 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ 13 Οκτ 2025 | 16:55

Τσατραφύλλιας για καιρό: Ζούμε ένα Φθινόπωρο από τα παλιά - Πότε καταφτάνει οργανωμένη κακοκαιρία με θυελλώδεις ανέμους

Για οργανωμένη κακοκαιρία που καταφτάνει από την Ιταλία, προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ 13 Οκτ 2025 | 13:02

Ερχονται "ουσιαστικές βροχές και βαθύ φθινόπωρο" - Οι προγνώσεις Κολυδά και Μαρουσάκη

Για βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ημέρες κάνουν λόγοι οι μετεωρολόγοι στην πρόγνωσή τους για τον καιρό

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 13 Οκτ 2025 | 07:33

Συννεφιασμένος ο καιρός σήμερα – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα σύμφωνα με την ΕΜΥ.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ 12 Οκτ 2025 | 06:15

Αίθριος καιρός την Κυριακή - Πού θα σημειωθούν τοπικές βροχές

Στην Αττική, τοπικές βροχές θα σημειωθούν και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15-22 βαθμούς Κελσίου

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ 11 Οκτ 2025 | 15:58