Σε κατάσταση επιφυλακής τέθηκαν οι αρχές στο Κατάκολο, όταν μεγάλος βράχος αποκολλήθηκε από το βουνό απειλώντας κατοικίες, μάλιστα έκλεισε προληπτικά ο δρόμος λόγω κινδύνου κατολίσθησης.
Σύμφωνα με το ilialive, ο βράχος βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον κεντρικό δρόμο, στο ύψος του πρώην τουριστικού περιπτέρου, ενώ παραμένει ασταθής, γεγονός που προκάλεσε έντονη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής..
Με εντολή της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου αποφασίστηκε η άμεση και προληπτική απομάκρυνση δέκα οικογενειών από τα σπίτια τους, προκειμένου να διασφαλιστεί η σωματική τους ακεραιότητα.
Η προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας, Κική Διονυσοπούλου, τόνισε ότι το μέτρο λήφθηκε καθαρά για προληπτικούς λόγους, έως ότου ολοκληρωθεί ο έλεγχος της σταθερότητας του εδάφους.
Ο πρόεδρος της κοινότητας Κατακόλου Φραγκίσκος Κολόσακας έκανε λόγο για πολύ επικίνδυνη κατάσταση:
"Είναι πολύ δύσκολη αυτή η περίπτωση, γιατί είναι πρωτόγνωρα τα νερά που πέφτουν. Η Πολιτική Προστασία, η Περιφέρεια και όλοι οι κάτοικοι είναι επί ποδός. Έχουν εκκενωθεί 10 σπίτια, είναι ένας βράχος όπου είναι και στρογγυλός και αν ξεφύγει θα κυλήσει μέχρι τη θάλασσα.
Δε ξέρουμε αν πέσει και προς τα πού θα πάει. Υπάρχει κίνδυνος να διαλύσει το σούπερ μαρκετ ή το λιμεναρχείο. Ο Θεός να βάλει το χέρι του. Γίνονται προσπάθειες να συγκρατηθεί στο σημείο και να μην πέσει. Υπάρχουν και άλλες ζημιές, με πτώση δέντρου πάνω σε σπίτι στην Αλκιώνα".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
