Οι τοξικολογικές εξετάσεις δείχνουν ότι η νεαρή κοπέλα είχε καταναλώσει ένα "κοκτέιλ" με ναρκωτικά και αλκοόλ.
Την Δευτέρα 27/6/2026 ολοκληρώθηκαν οι τοξικολογικές στη Μυρτώ και στο αίμα της 19χρονης, πέρα από κοκαΐνη, εντοπίστηκε ινδική κάνναβη και αλκοόλ, με την κατανάλωσή τους να έχει γίνει την ίδια ημέρα.
Ένας συνδυασμός που, σύμφωνα με ειδικούς, μπορεί να λειτουργήσει ως "χημική βόμβα" για το ανθρώπινο σώμα. Οι ουσίες αυτές δεν δρουν ανεξάρτητα, αλλά αλληλοεπιδρούν, ενισχύοντας την τοξικότητά τους και αυξάνοντας δραματικά τον κίνδυνο σοβαρών επιπλοκών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Mega εντοπίστηκαν:
-Ινδική κάνναβη τύπου δέλτα-8 και δέλτα-9
-Αλκοόλ: 0,11 γραμμάρια ανά λίτρο
-Κοκαΐνη: 2.264 νανογραμμάρια ανά μικρολίτρο
-Ναλοξόνη (narcan) - Ουσία που δίνεται ως αντίδοτο για την υπερκατανάλωση οπιοειδών
Όσον αφορά την κοκαΐνη, τα 2.264 ng/mL που βρέθηκαν σημαίνουν πως ήταν σε πολύ υψηλή συγκέντρωση, κάτι που καθιστά τη συγκεκριμένη ποσότητα συμβατή με έντονη τοξικότητα και πιθανή συμβολή στον θάνατο.
Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι η ταυτόχρονη κατανάλωση κοκαΐνης και αλκοόλ οδηγεί στον σχηματισμό της ουσίας κοκααιθυλένιο, η οποία θεωρείται έως και δέκα φορές πιο τοξική από την ίδια την κοκαΐνη και παραμένει περισσότερη ώρα στον οργανισμό. Η ουσία αυτή έχει συνδεθεί διεθνώς με αυξημένα περιστατικά αιφνίδιου θανάτου σε χρήστες.
Παράλληλα, ο συνδυασμός των τριών ουσιών μπορεί να προκαλέσει βαριά καταστολή του εγκεφάλου, αλλά και σοβαρές αναπνευστικές επιπλοκές, όπως οξύ πνευμονικό οίδημα – μια κατάσταση που περιγράφεται ως "πλημμύρα" στους πνεύμονες.
Οι αρμόδιες Αρχές αναμένουν ακόμη τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, τα οποία εκτιμάται ότι θα συμβάλουν στην πληρέστερη αποσαφήνιση των αιτιών και των συνθηκών της υπόθεσης.
Κεφαλονιά: Νέες δηλώσεις του 66χρονου
Νέες δηλώσεις έκανε ο 66χρονος που συνομιλούσε με τη Μυρτώ το μοιραίο βράδυ.
Μιλώντας στην εκπομπή "Αποκαλύψεις" του ΑΝΤ1 ο άνδρας διευκρινίζει τις ακριβείς συνθήκες της γνωριμίας του με την άτυχη 19χρονη.
"Δεν την ήξερα την κοπέλα. Μέσω του … (23χρονου) τη γνώρισα. Κοιτάξτε, δεν είναι θέμα λύπησης ως άνθρωπος, εγώ υπέθεσα ότι δεν είχε κανέναν, ας πούμε, και εγώ το έκανα με την έννοια ότι δεν υπήρχε κάποιος άλλος να τη βοηθήσει, καταλάβατε; Δεν είναι θέμα λύπησης με αυτή την έννοια".
Όσο για το αν είχε ξαναμιλήσει μαζί της, είπε: "Μία φορά, νομίζω ανάμεσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. "Τι κάνεις; Καλά; Πού θα κάνεις Πάσχα;". Δεν την έχω δει από κοντά, ούτε την έχω συναντήσει.
Αυτή με πήρε και μου είπε ότι τακτοποιήθηκε, ότι βρήκε δωμάτιο και ήταν εντάξει αλλά μου το έκλεισε μετά γιατί κάποιος μπήκε μέσα, δεν ξέρω ποιος ούτε με ενδιέφερε και εγώ πήγα και κοιμήθηκα, γιατί η ώρα είχε πάει 4:30 το πρωί".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

