X

Κιβωτός: Αυτός είναι ο 19χρονος που άνοιξε τον χορό των καταγγελιών - Ζει πλέον σε ασφαλές σπίτι με τη μητέρα του

Ο 19χρονος μιλούσε με τα καλύτερα λόγια την "Κιβωτό του Κόσμου" όταν έμενε στη δομή - "Τον είδα να βάζει το χέρι του μέσα στο μαγιό του 19χρονου", αναφέρει σοκαριστικήμαρτυρία

Γράφει: TheToc team

Σε κακή ψυχολογική κατάσταση είναι ο 19χρονος που με την καταγγελία του άνοιξε τον "ασκό του Αιόλου" για την "Κιβωτό του Κόσμου".

Οι φίλοι του μίλησαν στο Star και μετέφεραν τα λόγια του. Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι που τον γνωρίζουν και υποστηρίζουν ότι οι ισχυρισμοί του είναι ψευδείς.

Ο νεαρός με τη λευκή μπλούζα που απεικονίζεται στο βίντεο είναι ο 19χρονος που κατήγγειλε ασέλγεια από υψηλόβαθμο στέλεχος της Κιβωτού. Το βίντεο τραβήχτηκε την εποχή που ήταν ακόμα φιλοξενουμένος και μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για την οργάνωση:

"Στην Κιβωτό σίγουρα αυτό που θυμάμαι είναι πως από την πρώτη ημέρα που μπήκα ήταν κάτι το διαφορετικό από πριν και κάτι πολύ πιο όμορφο. Από τα πρώτα πράγματα που θυμάμαι στην Κιβωτό και που με βοήθησαν ήταν ότι μπήκα σε ένα σπίτι με κανόνες, το οποίο αυτό δεν υπήρχε πριν. Είχα μία πάρα πολύ καλή παιδική ηλικία και για αυτό είμαι ευγνώμων στην Κιβωτό. Για μένα σημαίνει Κιβωτός με όλη την έννοια της λέξης η οποία με πήρε όταν ήμουν μικρό παιδί και μου έδωσε ασφάλεια, ένα σπίτι και μία οικογένεια και προστασία. Τώρα αυτή τη στιγμή όνειρό μου είναι να καταφέρω να γίνω ένας σωστός πολίτης για την κοινωνία και ένας από τους στόχους είναι όσο μεγαλώνω να προσφέρω περισσότερα στην Κιβωτό από τα όσα μου προσφέρουν, γιατί η Κιβωτός δεν σταματά να προσφέρει".

Διαβάστε Επίσης

"Δεν έχει λόγο να πει ψέματα ο 19χρονος", λένε φίλοι του

Ο 19χρονος που βρήκε το θάρρος να κάνει την καταγγελία σε βάρος υψηλόβαθμου στελέχους της Κιβωτού ζει δύκολες ώρες. Όπως είπαν φίλοι του μιλώντας στο Star είναι πολύ πληγωμένος και σιωπηλός και έχει αποτραβηχτεί σε ασφαλές σπίτι με τη μητέρα του.

"Είναι φίλος μου εδώ και πολλά χρόνια. Δεν πιστεύω ότι λέει ψέματα, γιατί δεν έχει λόγο να πει ψέματα το παιδί. Δε νιώθει και πολύ καλά, αλλά θέλει να βοηθήσει τα υπόλοιπα παιδιά που είναι εκεί μέσα", ισχυρίστηκε ο Αργύρης.

Ο 19χρονος εξακολουθεί να είναι στεναχωρημένος για όσα ακούγονται, είπε η φίλη του Μαρία.

Διαβάστε Επίσης

"Τον είδα να βάζει το χέρι του μέσα στο μαγιό του 19χρονου"

Παράλληλα μια συγκλονιστική μαρτυρία για υψηλόβαθμο στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου έφερε στο φως το Star. Η 18χρονη Χριστίνα είδε με τα μάτια της να κάνει άσεμνες χειρονομίες στον 19χρονο καταγγέλοντα.

"Είδα τον πάτερ στη θάλασσα. Ο .... να πιάνει τον .... και να τον πετάει σαν παιχνίδι. Στο σημείο που τον έπιανε τού είχε βάλει το χέρι μέσα από το μαγιό. Το έχω δει με τα μάτια μου", υποστηρίζει η 18χρονη.

Μάλιστα μετά την εικόνα που αντίκρυσε, ο 19χρονος την προσέγγισε, όπως υποστηρίζει, και της αποκάλυψε τι βίωσε.

Διαβάστε Επίσης

"Ο 19χρονος μετά μου εξομολογήθηκε ό,τι συνέβη και μου είπε να μείνει μεταξύ μας", πρόσθεσε η κοπέλα.

Το κορίτσι, το οποίο δε φοβάται και μιλάει με το πρόσωπό της, είχε παρατηρήσει μια... "αδυναμία" υψηλού στελέχους της Κιβωτού στο πρόσωπο του 19χρονου.

"Ζητούσε από τον... άσχημα πράγματα. Να του βάλει και να του βγάλει τα παπούτσια, να του βάλει να φάει, να σηκώνει βαλίτσες. Μόνο ο..., κανένα άλλο παιδί. Τον 19χρονο τον έπαιρνε παντού μαζί του. Καλαμάτα, Χίο, 'Ηπειρο, σε όποιο ταξίδι πήγαινε ήταν κι ο 19χρονος" είπε η κοπέλα στην κάμερα του Star.

"Τα πρωτοπαλίκαρα του πατέρα Αντώνιου"

Η νεαρή στη συνέντευξη μίλησε και για τα "πρωτοπαλίκαρα" του πατέρα Αντωνίου.

"Ο... ήταν κακός, ψυχρός, απότομος, άκουγαν το όνομά του και κρύβονταν πίσω από τους τοίχους, τους μείωνε. Στον Βόλο νομίζω είχε χτυπήσει τρία παιδιά" είπε μεταξύ άλλων.

Όσο για την απόφασή της να μιλήσει ανοιχτά, η Χριστίνα είπε στο Star πως αφ'ενός ενοχλήθηκε από τις δηλώσεις του πατέρα Αντωνίου περί "παραβατικών παιδιών" και αφ'ετέρου θέλει να προστευθούν τα παιδιά στα οποία, όπως είπε, "τους συμπεριφέρονται σαν σκουπίδι".

Φιλοξένησα τον 19χρονο, δεν πιστεύω τις καταγγελίες"

Ωστόσο, ένας άλλος νεαρός που γνώριζε τον 19χρονο έχει άλλη γνώμη για την καταγγελία. περιγράφοντας ένα παιδί που έπινε πολύ...

"Όταν έφυγε από τη δομή ήρθε να μείνει σε μένα. Έξι μήνες τον είχα εδώ στη Χίο. Αυτό το παιδί έπινε... Η συμπεριφορά του ήταν λίγο περίεργη, δε μου άρεσε", υποστήριξε.

Την ίδια στιγμή, ο ψυχίατρος θεολόγος, πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου, τασσόταν υπέρ της διοίκησης της Κιβωτού.

"O πατήρ Αντώνιος βγαίνει με το πρόσωπό του. Η πρεσβυτέρα του με το πρόσωπό της. Και έρχεται τώρα ένας πιτσιρίκος, που όμως τον αγκάλιασαν, τον περιέθαλψαν, έρχεται λοιπόν αυτό το παιδί να κατηγορήσει ποιόν; Τον ευεγέρτη του", δήλωσε χαρακτηριστικά στο focus fm.