Follow us

Κορονοϊός: Υποχρεωτικά τα self test για τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα από τη Μ. Δευτέρα - Όλα τα μέτρα για το Πάσχα

Με αυστηρά μέτρα η λειτουργία των Ναών τη Μεγάλη Εβδομάδα, από τις 10 το βράδυ η απαγόρευση κυκλοφορίας - Ανοίγουν αύριο Σάββατο τα εμπορικά κέντρα σε όλη τη χώρα - Η ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Υποχρεωτική θα είναι η διενέργεια self test από τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα από τη Μεγάλη Δευτέρα, όπως ανακοινώθηκε στη σημερινή επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ "Αττικόν", Βάνα Παπαευαγγέλου, και τον Επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Παρών στην ενημέρωση ήταν και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, που ενημέρωσε για την εξέλιξη του σχεδίου διάθεσης των self-tests.

Στη σημερινή ενημέρωση συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Παπαευαγγέλου: Στο "βαθύ κόκκινο" η μισή Ελλάδα

Κορονοϊός: Υποχρεωτικά τα self test για τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα από τη Μ. Δευτέρα - Όλα τα μέτρα για το Πάσχα

Αρχικά η κ. Παπαευαγγέλου έκανε λόγο για σταθερή πορεία αποκλιμάκωσης των κρουσμάτων και μείωση των νέων κρουσμάτων στο 10%, ενώ παράλληλα κάλεσε τους πολίτες να μην επαναπαύονται καθώς η μισή Ελλάδα, όπως είπε, είναι στο βαθύ κόκκινο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Την εβδομάδα που μας πέρασε είδαμε μια σταθερή πορεία αποκλιμάκωσης. 10% μείωσης νέων κρουσμάτων. 2.640 κρούσματα την ημέρα, ενώ ο δείκτης θετικότητας μειώθηκε στο 4,2%" σημείωσε.

Είπε ακόμα ότι ο αριθμός των ασθενών που αποσωληνώνονται είναι πλέον μεγαλύτερος από αυτούς που διασωληνώνονται και η πληρότητα των ΜΕΘ στην Επικράτεια είναι στο 87%. Επιπλέον, απηύθυνε για ακόμα μια φορά έκκληση στους πολίτες ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους να προσέλθουν να εμβολιαστούν.

"Η όποια χαλάρωση θα επιβαρύνει και πάλι το επιδημιολογικό φορτίο, το οποίο είναι μεγάλο στα αστικά κέντρα. Δεν πρέπει να μεταφέρουμε τον ιό από τις πόλεις στα χωριά μας", τόνισε σχετικά με την απαγόρευση των υπερτοπικών μετακινήσεων και κάλεσε τους πιστούς τις ημέρες του Πάσχα να μένουν καλύτερα στον προαύλιο χώρο των εκκλησιών, να κρατούν τις αποστάσεις και να φορούν διπλή μάσκα.

"Προτείνουμε και πάλι την παραμονή σε υπαίθριους χώρους" είπε χαρακτηριστικά και παρότρυνε τους πολίτες να διενεργήσουν ένα self test πριν συναντηθούν γιατί είναι ξεκάθαρο πως η "ενδοοικογενειακή μετάδοση είναι αυξημένη".

Μαγιορκίνης: Σημεία οριακής υποχώρησης δείχνουν τα κρούσματα

Γκίκας Μαγιορκίνης

Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια έδειξε σημεία οριακής υποχώρησης την τελευταία εβδομάδα, ωστόσο η πίεση στο σύστημα Υγείας παραμένει υψηλή, ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σημείωσε ότι στην Αττική η επιδημία παρουσίασε για δεύτερη εβδομάδα σημεία συρρίκνωσης σε ποσοστό 6%, με λιγότερα από 2.000 ενεργά κρούσματα, ενώ στην Θεσσαλονίκη παρατηρήθηκε συρρίκνωση 8%.

Αναφέρθηκε επίσης στα self tests, λέγοντας ότι χορηγήθηκαν σε 2 εκατ. τεστ σε 1 εκατ. πολίτες και δηλώθηκαν 1,3 εκατ. στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Τόνισε ότι η εγκυρότητά τους είναι εξαιρετικά υψηλή.

Κοντοζαμάνης: Υποχρεωτικά τα self test στο Δημόσιο από τη Μ. Δευτέρα

Βασίλης Κοντοζαμάνης

Στην εξέλιξη του προγράμματος διάθεσης των self tests αναφέρθηκε, κατά την ενημέρωση, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. Ειδικότερα, από τη Δευτέρα 26 Απριλίου, η υποχρέωση διαγνωστικού ελέγχου σε εβδομαδιαία βάση απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους των δημοσίων υπηρεσιών, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται και οι κληρικοί, ιεροψάλτες και προσωπικό των ναών.

Ειδικά για την εβδομάδα 26 Απριλίου έως 5 Μαΐου, θα διατεθούν σε συγκεκριμένες κατηγορίες 2 self test. Στην εκπαιδευτική κοινότητα η διάθεση των self test θα ξεκινήσει ξανά την Πέμπτη του Πάσχα. Σημείωσε ότι η μεταβατική χρονική περίοδος υποχρεωτικής εφαρμογής του μέτρου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα παρατείνεται μέχρι 2 Μαΐου.

Όπως είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, από τις 10 Μαΐου σταδιακά θα αυξάνεται το προσωπικό του δημοσίου, που θα παρέχει εργασία με φυσική παρουσία, ενώ οι υπάλληλοι που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου θα συνεχίζουν να εργάζονται με τηλεργασία ή να απουσιάζουν με ειδική άδεια εργασίας. Η εξυπηρέτηση του κοινού συνεχίζει να γίνεται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Χαρδαλιάς: Τα μέτρα για το Πάσχα

Νίκος Χαρδαλιάς

Τα μέτρα που θα ισχύουν τις επόμενες ημέρες παρουσίασε αναλυτικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τη λειτουργία των Εκκλησιών:

-Για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, θα συνεχίσει να ισχύει η μέχρι σήμερα αναλογία του ενός ατόμου ανά 25m2, με τα υγειονομικά μέτρα που ήδη ισχύουν (επαρκής αερισμός των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση μάσκας). Επίσης, στους εξωτερικούς χώρους των ναών η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10m2, και πάντα με τήρηση των κανόνων υγιεινής.

-Για τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.

Σχετικά με τις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής σημειώνεται ότι α) η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, ενώ β) το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού, και γ) πάντα με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων (όπως τήρηση αποστάσεων, υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας κ.λπ.).

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 μ.μ τη Μεγάλη Εβδομάδα

Σχετικά με το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας (curfew), ο περιορισμός της κυκλοφορίας ξεκινά στις 10 το βράδυ τη Μεγάλη Εβδομάδα και την ημέρα του Πάσχα, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα (3 Μαΐου) ο περιορισμός αρχίζει στις 11 το βράδυ.

Την Κυριακή του Πάσχα υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα, ενώ εάν πρόκειται για υπαίθριο χώρο 2 ευρύτερες οικογένειες έως 12 άτομα.

Συστήνεται η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

Μετακινήσεις

Όσον αφορά τις υπερτοπικές μετακινήσεις, από σήμερα και μέχρι τις 10 Μαΐου απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός των ορίων της οικείας Περιφερειακής Ενότητας. Στην περίπτωση της Αττικής η μετακίνηση δεν επιτρέπεται εκτός των ορίων της Περιφέρειας και από ή προς την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων.

Η μετακίνηση μεταξύ Περιφερειακών Ενοτήτων επιτρέπεται στις εξής περιπτώσεις και μόνο:

-Μετακίνηση από και προς την εργασία, με τον τρόπο που προβλεπόταν. Σημειώνεται ότι τα προσκομιζόμενα έγγραφα προς πιστοποίηση της μετακίνησης για λόγους εργασίας προσδιορίζουν το χρόνο έναρξης και λήξης της μετακίνησης και διασταυρώνονται από τις αρχές ελέγχου με τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου και στο Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη.

Όσον αφορά στους αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, σημειώνεται ότι στην υπεύθυνη δήλωση ή βεβαίωση πρέπει να αναφέρεται συγκεκριμένα ο λόγος της μετακίνησης (π.χ. προγραμματισμένο ραντεβού σε συγκεκριμένη δημόσια υπηρεσία), ενώ ο συνολικός χρόνος της μετακίνησης δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 48 ώρες.

-Μετακίνηση για λόγους υγείας αποκλειστικά και μόνο στην περίπτωση μετακίνησης προς δημόσια δομή υγείας, η οποία σε περίπτωση ελέγχου πρέπει να πιστοποιείται από σχετικό έγγραφο της δομής.

-Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας.

-Μετάβαση σε κηδεία. Στην περίπτωση αυτή ο μετακινούμενος σε περίπτωση ελέγχου καλείται να επιδείξει -πέρα της σχετικής βεβαίωσης ή SMS με κωδικό 5- τα ακόλουθα έγγραφα: α) ληξιαρχική πράξη θανάτου και, β) άδεια ταφής.

-Μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων. Σε αυτή την περίπτωση, ο μετακινούμενος γονέας υποχρεούται σε περίπτωση ελέγχου να επιδεικνύει α) αμετάκλητη δικαστική απόφαση ή συμβολαιογραφική πράξη λύσης του γάμου, σε περίπτωση διαζυγίου ή β) υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986, σε περίπτωση διάστασης, καθώς και στοιχεία από τα οποία προκύπτει η κατοικία του τέκνου.

Παράλληλα δεν επιτρέπεται η συνδυαστική χρήση βεβαίωσης μετακίνησης για λόγους εργασίας και Ε1 για εφάπαξ μετάβαση σε μόνιμη κατοικία, όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας. Συγκεκριμένα, όπως είπε, δεν θα μπορεί ο επαγγελματίας να χρησιμοποιήσει την ιδιότητά του για να μεταβεί στο χωριό και να επιστρέψει στον τόπο μόνιμης κατοικίας του, επιδεικνύοντας το Ε1.

Ακόμη, η μετακίνηση εκτός Περιφερειακής Ενότητας για τη συγκομιδή αγροτικών προϊόντων δεν επιτρέπεται από ιδιώτες με επίδειξη Ε9 για τη συγκεκριμένη περίοδο.

Σταμπουλίδης: Ανοίγουν αύριο Σάββατο τα εμπορικά κέντρα σε όλη τη χώρα

Παναγιώτης Σταμπουλίδης

Από αύριο, Σάββατο 24 Απριλίου, θα λειτουργήσουν με τη διαδικασία καθορισμού ραντεβού για αγορά εντός καταστήματος (click inside) οι εμπορικές επιχειρήσεις στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Κοζάνης, καθώς και τα εμπορικά κέντρα και εκπτωτικά χωριά, με την ίδια μέθοδο, σε όλη την επικράτεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσης, από αύριο, Σάββατο 24 Απριλίου στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου επαναλειτουργούν και οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών αισθητικής.

Ο μέγιστος αριθμός είναι ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. Στα εκπτωτικά χωριά είναι ένας πελάτης ανά 10 τ.μ.

Στα εμπορικά κέντρα δεν επιτρέπεται η λειτουργία της εστίασης σε εμπορικά κέντρα και εκπτωτικά χωριά. Για τα δυο self test για τους εργαζόμενους, το ένα μόνο θα πληρώνει το κράτος.

Πώς θα ανοίξει η εστίαση

Με υποχρεωτική πραγματοποίηση αυτοδιαγνωστικού τεστ δυο φορές την εβδομάδα για όλο το προσωπικό των επιχειρήσεων εστίασης, με την παρουσία μόνο καθήμενων σε εξωτερικούς χώρους και με αναλογία έξι άτομα ανά τραπέζι, ξεκινά και η εστίαση στις 3 Μαΐου 2021.

Για τις επιχειρήσεις που λειτουργούν υπό τον ΚΑΔ 56.10, για υπηρεσίες που παρέχονται από αναψυκτήριο /ΚΑΔ 56.30.10.03, για υπηρεσίες που παρέχονται από καφενείο χωρίς τεχνικά και μηχανικά παιχνίδια/ ΚΑΔ 56.30.10.06, για υπηρεσίες καφετέριας/ ΚΑΔ 56.30.10.07 και για υπηρεσίες που παρέχονται από παραδοσιακό καφενείο / ΚΑΔ 56.30.10.14 προβλέπονται τα εξής:

- Έναρξη λειτουργίας μόνο στους εξωτερικούς χώρους

- Υποχρεωτική η πραγματοποίηση αυτοδιαγνωστικού τεστ (self test) δύο φορές την εβδομάδα για όλο το προσωπικό της επιχείρησης (το κόστος του ενός εξ αυτών βαρύνει το κράτος).

- Επιτρέπεται η παρουσία καθήμενων μόνο πελατών.

- Απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια.

- Υποχρεωτική η τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι.

- Μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι.

- Υποχρεωτική η χρήση μάσκας από το προσωπικό και από τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής (ισχυρή σύσταση για τους καθήμενους πελάτες στα τραπεζοκαθίσματα ή στο μπαρ).

- Αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων σύμφωνα με την διάταξη τους (90cm -1,2m και 1,8m κατά περίπτωση).

- Επιτρέπεται η χρήση του μπαρ από τους πελάτες: α) με την τοποθέτηση δύο (2) σκαμπό μαζί και β) απόσταση 1,5 μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό.

- Κλειστά 23:00-05:00.

Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις που επαναλειτουργούν με τους προαναφερόμενους ΚΑΔ οφείλουν να επιδεικνύουν στις αρχές ελέγχου, την βεβαίωση από το TAXIS από την οποία θα αποδεικνύεται ότι ο ΚΑΔ τους αποτελεί την κύρια δραστηριότητα πριν την 1/3/2020.

Τέλος, παραμένουν σε αναστολή οι επιχειρήσεις που έχουν ως κύρια δραστηριότητα τους Κ.Α.Δ. 5621 (Δραστηριότητες υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις) και 5630 (Υπηρεσίες ποτών) και τους οκταψήφιους αυτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΛΗΘΟΥΣ ΠΙΣΤΩΝ Η ΔΙΚΗ 16 Μαϊ 2024 | 09:17

Βόλος: Αθωώθηκαν μοναχοί για διασπορά fake news την περίοδο της πανδημίας

Συγκεκριμένα, αθωώθηκαν ο ηγούμενος, τρεις αρχιμανδρίτες και ένας ιερομόναχος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδας Πηλίου.

ΒΑΡΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ 15 Μαϊ 2024 | 09:04

Νέο επεισόδιο Πολάκη - Γεροτζιάφα: "Ο πιο τραμπικός πολιτικός" - "Είχα μάθει πόσο γελοίος είσαι, αλλά τελικά εσύ σπας ταμεία"

Δίχως τέλος συνεχίζεται η κόντρα για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Γρηγόρη Γεροτζιάφα, που ξεκίνησε με αφορμή την απόσυρση του σκευάσματος της AstraZeneca.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 14 Μαϊ 2024 | 14:17

Η Κεχαγιά "αδειάζει" τον Πολάκη: Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τα εμβόλια εξακολουθεί να ισχύει

H Βούλα Κεχαγιά "άδειασε" τον Παύλο Πολάκη αναφορικά με τις θέσεις που έχει εκφράσει τις τελευταίες μέρες για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 13 Μαϊ 2024 | 17:20

Εστάλησαν τα πρώτα SMS για δωρεάν test Pap - Ποιες γυναίκες είναι δικαιούχες

Τα πρώτα SMS για δωρεάν test Pap λαμβάνουν 119.800 γυναίκες δικαιούχοι ηλικίας 21-29 στον νομό Αττικής, ενώ η αποστολή των SMS θα έχει ολοκληρωθεί την Τρίτη 14 Μαΐου

ΣΤΟ KONTRA24 10 Μαϊ 2024 | 10:43

Απίστευτος καυγάς Πολάκη - Γεροτζιάφα για τα εμβόλια του κορονοϊού: "Μου θυμίζει φασίστες" - "Είσαι ενεργούμενο της Pfizer"

Σκληρή κόντρα Πολάκη - Γεροτζιάφα στον αέρα εκπομπής με αφορμή την απόσυρση των εμβολίων κατά του κορονοϊού από την AstraZeneca.

"ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΓΩΓΗ" 10 Μαϊ 2024 | 10:31

AstraZeneca: 38χρονος που έκανε το εμβόλιο το 2021 έπαθε θρόμβωση 15 ημέρες μετά - "Όλοι λέγανε τότε ότι είμαστε ασφαλείς"

Ενας 38χρονος ο οποίος έπαθε θρόμβωση μετά το εμβόλιο της AstraZeneca περιγράφει τι ακριβώς συνέβη.

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑΣ 09 Μαϊ 2024 | 10:17

Λινού για εμβόλιο AstraZeneca: Τρεις γυναίκες πέθαναν στην Ελλάδα, δεν είναι κάτι αμελητέο - 100 περιστατικά επιπλοκών

"Τρεις γυναίκες πέθαναν στην Ελλάδα". Τι λέει η Αθηνά Λινού για το εμβόλιο της AstraZeneca.

COVID-19 09 Μαϊ 2024 | 07:28

Γιατί αποσύρθηκε το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κορονοϊό: Πόσο πιθανός είναι πραγματικά ο κίνδυνος θρομβώσεων

Η AstraZeneca ξεκίνησε την παγκόσμια απόσυρση του εμβολίου λόγω "πλεονάσματος διαθέσιμων επικαιροποιημένων εμβολίων" μετά την πανδημία.

ΣΤΟ MEGA 08 Μαϊ 2024 | 17:21

AstraZeneca: Τι λένε οι ειδικοί για όσους έκαναν το εμβόλιο του κορονοϊού - Γιατί το απέσυρε η εταιρεία

Τι αναφέρουν ο καθηγητής Βασιλακόπουλος και ο πρόεδρος του ΕΟΦ για όσους έκαναν το εμβόλιο της AstraZeneca - Η μαρτυρία του Αλέξανδρου Μεταξάκη που υπέστη δύο θρομβώσεις 15 ημέρες μετά τον εμβολιασμό του

ΠΟΙΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ 08 Μαϊ 2024 | 16:53

"Καμπανάκι" του Υπουργείου Υγείας για το νέο κύμα αφρικανικής σκόνης: Ποιοι και πώς πρέπει να προστατευτούν

Από την Πέμπτη 9 Μαΐου αναμένεται νέα αύξηση συγκέντρωσης αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα

"ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ" 08 Μαϊ 2024 | 08:35

Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιό της κατά του κορονοϊού - Οι λόγοι που επικαλείται

H AstraZeneca δήλωσε πως πλέον υπάρχει πλεόνασμα διαθέσιμων επικαιροποιημένων εμβολίων, κάτι που οδήγησε σε μείωση της ζήτησης.

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ 02 Μαϊ 2024 | 16:59

ΕΟΔΥ: Ένας θάνατος από κορονοϊό και 9 διασωληνωμένοι την τελευταία εβδομάδα – Ένα σοβαρό κρούσμα γρίπης

Την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκε ένας θάνατος από κορονοϊό, ενω ο 9 ήταν ο αριθμός των διασωληνωμένων

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ 30 Απρ 2024 | 15:59

Η Έλενα Ακρίτα επιτίθεται στον Βαρτζόπουλο: Να πάρει τις απόψεις του και να τις ρίξει στον Καιάδα του σκοταδισμού

"Να πάρει τις απόψεις του και να τις ρίξει στον Καιάδα του σκοταδισμού" - Έλενα Ακρίτα κατά Δημήτρη Βαρτζόπουλου.