
Νέο ρεκόρ με περισσότερα από 7.000 νέα κρούσματα κορονοϊού αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ.
Με την πανδημία του κορονοϊού να βρίσκεται σε έξαρση, η διασπορά αυξάνεται και το ένα "μαύρο" ρεκόρ κρουσμάτων διαδέχεται το άλλο.
Για δεύτερη ημέρα χθες Τετάρτη, τα κρούσματα ήταν πάνω από 6.000. Ανακοινώθηκαν 6.150 νέα κρούσματα, 49 θάνατοι και 431 διασωληνωμένοι. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 363 (84.22%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι.
Οι αριθμοί δείχνουν ότι η έκρηξη αυτή δεν περιορίζεται πλέον μόνο στη Βόρεια Ελλάδα, η οποία ομολογουμένως αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, αλλά αντιθέτως εξαπλώνεται στη Θεσσαλία, σε νότιες περιοχές της χώρας, ακόμη και σε νησιά, παρότι έχει τελειώσει η τουριστική περίοδος.
Τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ απεικονίζουν με ακρίβεια την κατάσταση, καθώς σε τρεις περιοχές της χώρας τα ποσοστά θετικότητας την προηγούμενη εβδομάδα (25-31 Οκτωβρίου) ξεπέρασαν το 2%, ενώ 18 περιοχές βρίσκονται αντιμέτωπες με θετικότητα άνω του 1% για το ίδιο χρονικό διάστημα.
Συγκεκριμένα, η θετικότητα χτυπάει "κόκκινο" σε Κιλκίς, Λάρισα και Μαγνησία με 2,26%, 2,12% και 2,07% αντίστοιχα. Την ίδια ώρα, δύο νησιά, η Πάρος (1,42%) και η Θάσος (1,02%) παρουσιάζουν ανησυχητικά ευρήματα, ενώ και η Φωκίδα που μέχρι πρότινος κινούνταν σε χαμηλά επίπεδα έφτασε στο 1,17%.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr