Το νωρίτερο στις 20 Δεκεμβρίου αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας το εμβόλιο 10 milligram της Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών.
Την είδηση έδωσαν η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στην ενημέρωση για το σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης στο Υπουργείο Υγείας.
Μιλώντας για τα παιδιά, η κυρία Θεοδωρίδου είπε ότι η Επιτροπή σύντομα θα αποφασίσει αν θα εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer στις ηλικίες 5 έως 11 ετών. Το εμβόλιο αυτό ουσιαστικά είναι το ένα τρίτο της δόσης που χορηγείται στους ενήλικες και αναμένεται να είναι στην Ελλάδα μετά τις 20 Δεκεμβρίου. Τόνισε δε ότι είναι 90,7% αποτελεσματικό στα παιδιά με ήπιες ανεπιθύμητες παρενέργειες.
Από τις 20 Δεκεμβρίου και μετά, το νωρίτερο, θα γίνει η πρώτη παραλαβή του εμβολίου διευκρίνισε ο κ. Θεμιστοκλέους, επικαλούμενος επικοινωνίες του με τον φαρμακευτικό κολοσσό.
Πάνω από 100.000 άτομα θα μπορούν να εμβολιάζονται καθημερινά τον Δεκέμβριο, όπως τόνισε ο Μάριος Θεμιστοκλέους. "Από τα 1.500 εμβολιαστικά κέντρα που ξεκίνησαν να λειτουργούν το Σεπτέμβριο, έχουν προστεθεί άλλα 800 και σύντομα θα είμαστε στα 2300 εμβολιαστικά κέντρα, ενώ θα επεκταθεί και το ωράριό τους για όλο και περισσότερο εμβολιασμούς" πρόσθεσε ο κ. Θεμιστοκλέους.
Ο ίδιος είπε ότι το Δεκέμβριο θα υπάρχει δυνατότητα εμβολιασμού και τις Κυριακές. Αργία για τους εμβολιασμούς θα είναι η 25η και 26η Δεκεμβρίου, αλλά και η Πρωτοχρονιά. Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι από τα ραντεβού που έχουν κλειστεί, έχουν ήδη εμβολιαστεί 21.014 συμπολίτες μας κατ' οίκον - ποσοστό που αγγίζει το 88% των αιτημάτων - ενώ πρόσθεσε ότι έχουν γίνει πάνω από 7 εκατομμύρια εμβολιασμοί με την πρώτη δόση, κάτι που πρακτικά σημαίνει όπως είπε, ότι έχει εμβολιαστεί το 67% του γενικού πληθυσμού και το 79,2% του ενήλικου πληθυσμού.
Η παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού επιβάλει εντατικοποίηση των εμβολιασμών, όλων των δόσεων, είπε η Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία συνέστησε υπομονή και ψυχραιμία μέχρι να έχουμε περισσότερα δεδομένα για την παραλλαγή αυτή του ιού.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr