Γέμισαν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Βενιζέλειου Κρήτης που χρησιμοποιούνται για περιστατικά κορονοϊού με ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον ιό.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο cretapost, ο διοικητής του Βενιζέλειου Κώστας Τερζάκης χρειάστηκε να διακομιστεί ένας ασθενής στο ΠΑΓΝΗ για την εισαγωγή του στη ΜΕΘ.
Γεμάτες οι ΜΕΘ
"Οι κλίνες στη ΜΕΘ που διαθέτει το νοσοκομείο μας για κρούσματα κορονοϊού έχουν γεμίσει. Χρειάστηκε σήμερα το πρωί να στείλουμε έναν ασθενή στο ΠΑΓΝΗ", ο οποίος παράλληλα τόνισε πως ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη το άνοιγμα νέων κλινών: "Μέσα σε λίγες ώρες θα έχουμε ακόμα τέσσερις κλίνες ΜΕΘ για κορονοϊό".
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον κ. Τερζάκη οι θέσεις των ΜΕΘ δεν καλύφθηκαν σε λίγες ώρες.
"Αυτές οι θέσεις δεν καλύφθηκαν απότομα, δηλαδή μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα. Ανά μέρες είχαμε και κάποια εισαγωγή. Ακόμα το σύστημά μας δεν έχει πιεστεί εδώ στην Κρήτη", υπογράμμισε σχετικά ο διοικητής του Βενιζελείου.
Κενές οι περισσότερες θέσεις στην ειδική μονάδα covid
Τέλος ο κ. Τερζάκης αναφέρθηκε και στις ειδικές μονάδες covid-19 του Βενιζελείου.
"Εδώ στην Κρήτη έχουμε περισσότερα κρούσματα τα οποία φέρουν ήπια συμπτώματα και χρειάζονται νοσηλεία στις ειδικές μονάδες covid. Αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο λειτουργούν δύο πτέρυγες που έχουν συνολικά 68 κρεββάτια. Κατειλημμένα είναι τα έξι", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τερζάκης.
Την ίδια ώρα το σύστημα Υγείας δοκιμάζεται έντονα στη Θεσσαλονίκη και πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν σχέδια να διαμορφωθεί σε χώρο νοσηλείας κορονοϊού το Βελλίδειο, αν χρειαστεί υποστήριξη το σύστημα. Όπως αναφέρθηκε θα λειτουργεί υποστηρικτικά, δεν θα γίνει άμεσα, ωστόσο είναι στις εφεδρείες για να χρησιμοποιηθεί.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το συνεδριακό κέντρο μπορεί να μετατραπεί σε χώρο, όπου θα μπουν κρεβάτια, αναπνευστήρες, χωρίσματα και ό,τι άλλο χρειάζεται, ώστε να φιλοξενήσει ασθενείς με ήπια συμπτώματα και δεν αφορούν χώρους ΜΕΘ.
ΠΗΓΗ: cretapost