
Εξακολουθεί να ανησυχεί την κυβέρνηση και τους ειδικούς η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Αττική, ενώ δεν αποκλείουν τη λήψη περαιτέρω περιοριστικών μέτρων, ακόμα και ένα δεύτερο lockdown.
Όπως εξήγησε χαρακτηριστικά σήμερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι η επιδείνωση που παρουσιάζουν για την Αττική επτά ποιοτικά στοιχεία:
Σύμφωνα με το μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας τα επτά στοιχεία είναι:
- ο αριθμός των κρουσμάτων
- ο αριθμός των διασωληνωμένων
- ο αριθμός των θανάτων
- ο αριθμός των εισαγωγών
- το ποσοστό κάλυψης των κλινών ΜΕΘ
- το ποσοστό των δειγμάτων που βγαίνουν θετικά
- ο δείκτης R0 για τον οποίο είπε ότι στην Αττική είναι "λίγο πάνω-λίγο κάτω" από το 1 με "ανοδική τάση"
"Ολα αυτά προοιωνίζονται μια θύελλα. Πρέπει πολίτες και πολιτεία, όλοι μαζί ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε αυτό που έρχεται στην Αττική", τόνισε ο κ. Σύψας.
"Τα αποτελέσματα των μέτρων που έχουν ληφθεί θα φανούν τις επόμενες 10 ημέρες και τότε θα δούμε αν απόδωσαν", είπε ο ίδιος, και επεσήμανε πως σε περίπτωση που ακόμη και αύριο υπάρχει έξαρση, μπορεί να ληφθούν νέα μέτρα. Συγκεκριμένα, είπε: "Ακόμη και αύριο, αν δούμε μία πολύ μεγάλη έξαρση της επιδημίας, είναι η ώρα να λάβουμε καινούρια μέτρα. Κάθε μέρα μπορεί να είναι μία μέρα που πρέπει να λάβουμε αποφάσεις".
Υπενθυμίζεται ότι μόνο χθες, Τρίτη, ανακοινώθηκαν 210 νέα κρούσματα στην Αττική, από τα συνολικά 346. Όπως είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης και στο δεύτερο κύμα της επιδημίας ο κορονοϊός χτυπά ξανά τα αστικά κέντρα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr