Κοκκινιστό, γεμιστά, παστίτσιο, μουσακά και δεκάδες αλλά μαγειρευτά φαγητά θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν δωρεάν, αύριο, οι Θεσσαλονικείς στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας αλυσίδας μαγειρείων, που λόγω αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων της, εξαιτίας της πανδημίας, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει κατ' αυτόν τον τρόπο τα προϊόντα που είχε ήδη προμηθευτεί.
Η διανομή του φαγητού θα ξεκινήσει στις 12.00 στα καταστήματα σε Εύοσμο, Νεάπολη, Τούμπα και Καλαμαριά στη Θεσσαλονίκη και στο κατάστημα στη Βέροια μέχρι τις 19.00, οπότε και θα κλείσουν οριστικά τα καταστήματα για το lockdown.
Θα μοιραστούν 5.000 μερίδες φαγητού
"Με αίσθημα υψηλής κοινωνικής ευθύνης, τα καταστήματα μας αύριο θα μοιράσουν δωρεάν φαγητό", ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ "Πρακτορείο 104,9 FM" ο υπεύθυνος της αλυσίδας "Το ταψί της μαμάς", Ευριπίδης Τζιμόπουλος, επισημαίνοντας ότι θα μοιραστούν 5.000 μερίδες φαγητού, "από τις 12:00 μέχρι να κλείσουν τα καταστήματα" καθώς σκοπός της επιχείρησης είναι "να δώσουμε σε όλους όσοι θα έρθουν".
Ο Ε. Τζιμόπουλος τόνισε ότι "η πανδημία έχει ρίξει βαριά τη σκιά της στην εστίαση, επηρεάζοντας τον τρόπο που εργαζόμαστε και λειτουργούμε", γι’ αυτό και, όπως εξήγησε, "όλες αυτές οι πρωτοφανείς συνθήκες που δημιουργήθηκαν μας ανάγκασαν να αναστείλουμε τη λειτουργία και να κλείσουμε όλα τα καταστήματα μας: πέντε λιανικής πώλησης και το εργαστήριο χονδρικής".
"Έχουμε πτώση τζίρου 70%, πάγια έξοδα δυσβάσταχτα, δεν μπορούμε να παραμείνουμε ανοιχτά", ανέφερε ο Ε. Τζιμόπουλος, σημειώνοντας πως από την πανδημία δεν πλήττονται μόνο τα καταστήματα εστίασης, αλλά όλη η αλυσίδα των επαγγελμάτων που σχετίζονται με τον χώρο.
"Μαζί με εμάς δυσκολεύονται πολύ και οι προμηθευτές που ήδη είχαν προμηθευτεί από τους παραγωγούς προϊόντα, τα οποία διέθεταν στα καταστήματα μας", εξήγησε. Η εταιρεία απασχολεί συνολικά 85 εργαζομένους, ενώ μαζί με τη λιανική, θα τεθεί σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας και το χονδρεμπόριο που πραγματοποιούσε η αλυσίδα.
Το καμπανάκι για την εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων έκρουσε πάντως και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης, ο οποίος με δηλώσεις του στη Voria.gr ανέφερε πως οι επιχειρήσεις συσσωρεύουν απλά τα χρέη. "Τα καταστήματα περιμένουν την επιστρεπτέα προκαταβολή για να να κρατηθούν και να μπορούν να πράξουν τις επόμενες ημέρες. Μιλάμε για επιβίωση" σημείωσε.
Με πληροφορίες από ΑΠE-ΜΠε, voria.gr