
Στην κατάσχεση περισσότερων από 45 κιλών κοκαΐνης και την αποτροπή διοχέτευσης-εμπορίας τους στην ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου Αττικής προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία. Νωρίτερα, είχε συλληφθεί 45χρονος μέλος του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών στη Κηφισιά.
Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε επιχείρηση, απογευματινές ώρες χθες (11-1-2024) σε οικία στο Κορωπί, όπου μετά από συντονισμένη ενδελεχή έρευνα, εντοπίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο λεβητοστάσιο και εντός αποθήκης της εν λόγω οικίας:
- -45- κιλά και -167,3- γραμμάρια κοκαΐνη, μεταξύ των οποίων -36- τυποποιημένες συσκευασίες που έφεραν εξωτερικά και εσωτερικά διαφορετικό λογότυπο προκειμένου οι εν λόγω ποσότητες να είναι αναγνωρίσιμες,
- πολεμικό τυφέκιο τύπου KALASHNIKOV,
- πιστόλι με -2- γεμιστήρες και
- -149- φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.
Συνελήφθη 45χρονος
Προηγήθηκε η σύλληψη 45χρονου αλλοδαπού μέλους του κυκλώματος που δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση κοκαΐνης στο λεκανοπέδιο Αττικής και κυρίως σε Δυτική Αττική και στα Βόρεια Προάστια, ο οποίος ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας στην περιοχή της Κηφισιάς, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε νάιλον συσκευασία περιέχουσα -17,5- γραμμάρια κοκαΐνης.
Η αποκάλυψη της δράσης του κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης και ο τερματισμός της δράσης τους ήταν απόρροια συστηματικής διερεύνησης, ανάλυσης και διασταύρωσης πληροφοριών, φυσικής επιτήρησης και εξακρίβωσης χώρων, στοιχείων ατόμων (profiling), στο πλαίσιο ευρύτερων δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας για τη σύλληψη εμπόρων-διακινητών.
Ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα δικογραφία σε βάρος του για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr