opap
Advertisement

Follow us

Κριμιζής: Σε 10 χρόνια από τώρα θα έχουμε δελτίο διαστημικού καιρού

Τα επόμενα 15 χρόνια θα μπορέσουμε να επισκεφθούμε τον 'Αρη, αλλά όχι να τον εποικίσουμε

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Κριμιζής: Σε 10 χρόνια από τώρα θα έχουμε δελτίο διαστημικού καιρού

Σε 10 χρόνια από τώρα θα έχουμε δελτίο διαστημικού καιρού για την αποφυγή προβλημάτων σε τηλεπικοινωνίες και δίκτυα ηλεκτρισμού που προκαλούνται από τις ηλιακές εκρήξεις. Έως το 2035 θα έχει φθάσει μία αποστολή με ανθρώπινο πλήρωμα στον Άρη και θα έχει επιστρέψει ασφαλώς στη Γη.
Τα βήματα που θα κάνει τα επόμενα χρόνια ο άνθρωπος όσον αφορά τη γνώση του διαστήματος περιέγραψε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο ακαδημαϊκός διαστημικός επιστήμονας, πρωτοπόρος ερευνητής σε διαστημικά προγράμματα των Η.Π.Α. και της NASA (Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυπηγικής και Διαστήματος), Σταμάτης Κριμιζής, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει 250 ομιλίες σε σχολεία της Ελλάδας τα τελευταία 13 χρόνια, για να μεταφέρει στη νέα γενιά την πεποίθηση ότι με πολλή δουλειά είναι δυνατό κάποιος να εργαστεί σε αυτό τον τομέα και να επιτύχει.
Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ- ΜΠΕ σχετικά με το ποιο θεωρεί το σημαντικότερο επίτευγμα της NASA το τελευταίο έτος, ο κ. Κριμιζής τόνισε ότι είναι η εκτόξευση του Parker Solar Probe, του μη επανδρωμένου διαστημικού σκάφους. «Είναι η πρώτη αποστολή της ανθρωπότητας στον Ήλιο. Ξεκίνησε 12 Αυγούστου 2018 και πέρασε από το πρώτο περιήλιο στις 5 Νοεμβρίου 2018. Τον Απρίλιο θα περάσει και πάλι, λίγο πιο κοντά κι αυτό θα συνεχιστεί για 5-6 χρόνια» υπογράμμισε.
«Εκτός από το γεγονός ότι δεν έχουμε υπάρξει τόσο κοντά στον Ήλιο, δεν ξέρουμε στην πραγματικότητα πώς είναι δυνατόν ενώ η επιφάνεια του Ήλιου έχει θερμοκρασία 6.000 βαθμών Κελσίου, λίγες εκατοντάδες χιλιόμετρα πιο μακριά η ατμόσφαιρα να θερμαίνεται στο 1 εκατομμύριο βαθμούς Κελσίου και να εκπέμπεται στο διάστημα σαν ένας άνεμος: ηλιακός άνεμος με ιόντα και ηλεκτρόνια, ο οποίος περνάει από τη Γη και από τους άλλους πλανήτες. Δεν είναι γνωστό πώς γίνεται αυτή η μεταφορά της ενέργειας, όπως και πολλά άλλα φαινόμενα. 'Όταν αναλύσουμε τα δεδομένα από το Parker Solar Probe και καταλάβουμε πώς γίνεται αυτό, θα υπάρχει η δυνατότητα για πρόβλεψη ηλιακών εκρήξεων. Από παρατηρήσεις από τηλεσκόπια θα μπορεί κάποιος να δει και να λέει, π.χ., αυτή η περιοχή πρόκειται να εκραγεί σε μία εβδομάδα» τόνισε ο κ. Κριμιζής.
Τα δεδομένα από το διαστημόπλοιο θα αρχίσουν να συλλέγονται και να μελετώνται εντατικά αυτό τον μήνα και τον επόμενο, καθώς λόγω της θέσης της Γης, όταν το Parker Solar Probe πέρασε στο περιήλιο δεν ήταν δυνατή η μεταφορά τους.
Όταν γίνεται μια τέτοια έκρηξη, εξήγησε ο διαστημικός επιστήμονας, εκτινάσσονται μέχρι και 1 δισεκατομμύριο τόνοι υλικού από τον Ήλιο κι αν αυτό χτυπήσει τη Γη, θα έχει μεγάλες επιπτώσεις σε τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους, σε μαγνητικές καταιγίδες, στα ηλεκτρικά δίκτυα. Οι ηλιακές εκρήξεις έχουν επίσης μεγάλο αριθμό πρωτονίων υψηλής ενέργειας, κι αν βρεθεί κάποιο πλήρωμα στο διάστημα απροστάτευτο θα πάρει μία θανατηφόρα δόση, σημείωσε.
«Άρα σε 10 χρόνια μπορεί να έχουμε το δελτίο διαστημικού καιρού που θα λέει: "σε πέντε μέρες θα γίνει η τάδε έκρηξη, αλλά το σύννεφο που θα εκτοξευθεί από τον Ήλιο θα περάσει πιο μακριά από τη Γη και δεν κινδυνεύουμε" ή "αυτό που θα συμβεί θα χτυπήσει τη Γη σε 20 μέρες" και θα μπορεί να υπάρχει μία προετοιμασία για τους δορυφόρους, για τους μετασχηματιστές υψηλής ισχύος που μεταφέρουν τον ηλεκτρισμό από τα εργοστάσια, ειδικά στις βόρειες περιοχές προς τους καταναλωτές. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι υπάρχουν επίγεια ρεύματα, τα οποία καίνε τους μετασχηματιστές» είπε ο κ. Κριμιζής, αναφέροντας ότι στο Τορόντο είχε προκληθεί μία τέτοια μαγνητική καταιγίδα και επί ένα 8ωρο δεν υπήρχε ηλεκτρισμός.
Παρατηρώντας ότι ο κόσμος δεν είναι ευαισθητοποιημένος σε τέτοιου είδους φαινόμενα, τόνισε ότι μετά γίνονται ιστορικά γεγονότα. «Εμείς στη NASA τα μαθαίνουμε και προσπαθούμε να προτείνουμε προγράμματα στο κράτος, ώστε να έχουμε αυτές τις δυνατότητες της πρόβλεψης του διαστημικού καιρού και να μπορούμε να προειδοποιούμε τον κόσμο και τις εταιρείες» σημείωσε.
Ένα παρατηρητήριο στο διάστημα, ένα διαστημόπλοιο που κατασκευάστηκε στο εργαστήριό του πριν από 25 χρόνια είναι το μόνο που λειτουργεί, αλλά η προειδοποίηση έρχεται 50 λεπτά πριν από το φαινόμενο. Πλέον τα δεδομένα του έχουν δοθεί σε εταιρείες ηλεκτρισμού και αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες τα παρακολουθούν.
Στα διηπειρωτικά αεροπορικά ταξίδια Ευρώπη-Αμερική, Αμερική - Ιαπωνία, Αμερική - Κίνα τα αεροσκάφη περνούν πάνω από τον Βόρειο Πόλο. Στον Βόρειο Πόλο το μαγνητικό πεδίο της Γης είναι κάπως ανοιχτό και όταν γίνονται αυτές οι εκρήξεις, η ακτινοβολία φθάνει σε χαμηλό επίπεδο στην ατμόσφαιρα και προσθέτει μια δόση ακτινοβολίας στο αεροπλάνο, στους επιβάτες. Οι αεροπορικές εταιρείες με τα δεδομένα που παίρνουν τώρα (αν και ελλιπή) περνούν από χαμηλά γεωγραφικά πλάτη, όπου είναι δυνατό το μαγνητικό πεδίο και αποφεύγουν την ακτινοβολία, υπογράμμισε.

Το 1992 ο Σταμάτης Κριμιζής όρισε την πρώτη γυναίκα επικεφαλής Διαστημικής Αποστολής

«Η Μέρι Τσου ήταν εξαίρετη επιστήμονας, την κάλεσα και συζητήσαμε και αποφάσισα ότι θα ηγηθεί εκείνης της προσπάθειας», τόνισε ο κ. Κριμιζής απαντώντας στην ερώτηση αν άνοιξε τον δρόμο για τον διορισμό γυναικών σε ανώτερες θέσεις στον ανδροκρατούμενο χώρο της αστροφυσικής. Στο ίδιο πρόγραμμα διόρισε γυναίκα επικεφαλής, αλλά και γυναίκα μηχανικό των συστημάτων του διαστημόπλοιου, την Τζούντι Μέριλαντ.
«Υπήρξαν και υπάρχουν ορισμένοι που έχουν προκαταλήψεις και απόψεις που δεν ευσταθούν. Αντιμετώπισα αρκετές αντιρρήσεις και διαφωνίες από ορισμένους ανθρώπους για το ζήτημα, μάλιστα με έναν δεν μιλούσαμε για 10 χρόνια» τόνισε.
Ο διαστημικός επιστήμονας, ο οποίος διοικούσε προσωπικό 700 ατόμων που κατασκεύαζε δορυφόρους και υλοποιούσε προγράμματα και μέρος των καθηκόντων του ήταν η επιλογή των ανθρώπων που θα ήταν επικεφαλής προγραμμάτων, είπε ότι επέλεγε με βάση τις ικανότητές τους και ότι δεν τον ενδιέφερε αν θα είναι άνδρας ή γυναίκα.
Όταν ορίστηκε διευθυντής των διαστημικών προγραμμάτων της NASA στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, το 10% των μηχανικών ήταν γυναίκες και όταν έφυγε από επικεφαλής το ποσοστό των γυναικών μηχανικών είχε φθάσει στο 40%.

250 ομιλίες σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα τα τελευταία 13 χρόνια

Ο ακαδημαϊκός μίλησε χθες σε μαθητές στον Πολύγυρο Χαλκιδικής και αύριο θα μεταβεί στην Κατερίνη.
«Τα παιδιά καταλαβαίνουν πολλά περισσότερα, απ΄ ό,τι νομίζουμε εμείς οι μεγάλοι και για την κατάσταση στη χώρα και για το εκπαιδευτικό σύστημα και για το μέλλον. Αυτό που είχα αισθανθεί όταν πρωτοήρθα ως μέλος της Ακαδημίας Αθηνών στην Ελλάδα και μιλώντας σε νέα παιδιά είναι ότι ήταν αποκαρδιωμένοι, αποκαρδιωμένες, απογοητευμένοι, απογοητευμένες, χωρίς ελπίδα, κάποιο όραμα για το μέλλον» είπε.
«Τα παιδιά θέλουν ένα πρότυπο. Τους λέω ότι αν επιδιώκουν τη γνώση, την αριστεία και την αξιοκρατία μπορούν να επιτύχουν το όραμά τους. Οι καθηγητές τους μού μεταφέρουν ότι μετά από τις παρουσιάσεις μου, πολλά παιδιά αλλάζουν τον τρόπο που σκέφτονται για την επαγγελματική καριέρα τους, κατανοούν ότι μπορούν να βρουν θέση και σε διαστημικά προγράμματα και αυτό με ευχαριστεί. Και δύο παιδιά να αγγίξω, να τους δώσω ελπίδα και άλλη οπτική για το μέλλον είναι σημαντικό» υπογράμμισε.
Ο ακαδημαϊκός και διαστημικός επιστήμονας τόνισε ότι ίδιος πραγματοποίησε το όνειρό του με το παραπάνω.
«Μεγάλωσα στη Χίο, δεν πήγα στα καλύτερα σχολεία. Το γεγονός είναι ότι είναι δυνατό να φθάσει κάποιος να εργαστεί σε αυτό τον τομέα και να επιτύχει με πολλή δουλειά» είπε προσθέτοντας ότι θεωρεί τον εαυτό του πολύ τυχερό «επειδή ενηλικιώθηκε καθώς άρχιζε η Διαστημική Εποχή της ανθρωπότητας, και επειδή έτυχε να συναντήσει τους σωστούς ανθρώπους, όπως τον πατέρα της Αμερικανικής Διαστημικής Επιστήμης, Τζέιμς Βαν Άλεν (κατασκευαστή του πρώτου Αμερικανικού δορυφόρου).

Η Οδύσσεια των «Voyagers Ι και ΙΙ»

Ο διαστημικός επιστήμονας θα δώσει διάλεξη σήμερα το απόγευμα, στις 18.30, στη Θεσσαλονίκη, στο αμφιθέατρο του «ΝΟΗΣΙΣ» για την «41χρονη Οδύσσεια των Voyagers Ι και ΙΙ» και τη μελλοντική εξερεύνηση του διαστρικού χώρου με το Interstellar Probe. Η σημερινή εκδήλωση διοργανώνεται από την Ένωση Χημικών Ελλάδας και τον Σύνδεσμο Χημικών Βορείου Ελλάδας.
«Όταν εκτοξεύσαμε το 1977 τα δύο διαστημόπλοια νομίζαμε ότι η αποστολή θα διαρκέσει τέσσερα χρόνια και σήμερα μετράμε δέκα φορές περισσότερα χρόνια. Κανένας δεν περίμενε ότι αυτά τα διαστημόπλοια θα επιβιώσουν όλα αυτά τα χρόνια. Πριν από ακριβώς τέσσερις μήνες το Voyager ΙΙ στις 5 Νοεμβρίου πέρασε το σύνορο ανάμεσα στο ηλιακό σύστημα, την ηλιακή ατμόσφαιρα και τον Γαλαξία, σε μία μεγάλη απόσταση (δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων). Έχουμε το Voyager I σε απόσταση 21,7 δισ. χιλιόμετρα από τη Γη (145 φορές πιο μακριά την απόσταση του Ήλιου από την Γη). Το σήμα με την ταχύτητα του φωτός για να έρθει από το Voyager Ι στη Γη χρειάζεται 20 ώρες και 7 λεπτά. Το φως από τον Ήλιο στη Γη έρχεται σε 8, 5 λεπτά», είπε για να εξηγήσει την απόσταση στην οποία βρίσκεται το διαστημόπλοιο.
«Είναι μοναδικό συμβάν για την ιστορία της ανθρωπότητας, ότι έχουμε για πρώτη φορά όχι ένα αλλά δύο διαστημόπλοια στον Γαλαξία μας, κι αυτό δεν νομίζω ότι θα επαναληφθεί τουλάχιστον τα επόμενα 20 χρόνια» δήλωσε.
Η επόμενη αποστολή, η «Διαστρική Αποστολή» είναι η μελέτη για να δούμε κατά πόσο είναι εφικτό ένα διαστημόπλοιο να κινείται περίπου έξι φορές πιο γρήγορα από το Voyager, είπε.

Τα επόμενα 15 χρόνια θα μπορέσουμε να επισκεφθούμε τον Άρη, αλλά όχι να τον εποικίσουμε

Είναι άλλο όμως να επισκεφθούμε έναν πλανήτη και άλλο να τον εποικίσουμε, τόνισε ο κ. Κριμιζής.
Γίνονται προετοιμασίες από πολλές διαστημικές υπηρεσίες και τη NASA, αλλά είναι πολύ δύσκολο εγχείρημα. Δεν έχουν λυθεί όλα τα τεχνικά προβλήματα. Η εξερευνητική αποστολή προς τον Άρη θα διαρκέσει 1.000 μέρες με μια παραμονή 400 μέρες, ανέφερε.
«Πιστεύω ότι μέχρι το 2035 μάλλον θα έχει φθάσει μία αποστολή με ανθρώπινο πλήρωμα και θα επιστρέψει ασφαλώς πίσω» είπε.
Όσον αφορά την Tesla και τον Ίλον Μασκ που έχει πει ότι θα κάνει εποικισμό στον Άρη, ο κ. Κριμιζής έκανε λόγο για «όνειρα θερινής νυχτός».
«Για να γίνει εποικισμός, θα πρέπει να δημιουργηθούν συνθήκες διαβίωσης στον Άρη. Οι συνθήκες διαβίωσης στον Άρη είναι τρομερά δύσκολες. Ο Άρης έχει ένα μηδαμινό μαγνητικό πεδίο για την αντιμετώπιση της ακτινοβολίας από κοσμικές ακτίνες και ηλιακές εκρήξεις. Σημαίνει ότι για γίνει εποικισμός πρέπει να γίνει στο υπέδαφος, τουλάχιστον σε ένα μέτρο βάθος. Τι υποδομές υπάρχουν για να κάνει κάποιος εκσκαφή και κατασκευή καταυλισμού στον Άρη;» διερωτήθηκε.
Σύμφωνα με τον κ. Κριμιζή, οι αποστάσεις στο διάστημα είναι τεράστιες και οι δυνατότητες που έχει η σημερινή τεχνολογία για να μπορέσουμε να φθάσουμε σε νέους γαλαξίες είναι σχετικώς μηδαμινές.
Δεν θα φθάσουμε σε νέους γαλαξίες ούτε μέσα στα επόμενα 100 χρόνια, είπε σημειώνοντας ότι «ο πιο κοντινός ήλιος είναι το Α Κενταύρου, που είναι 41 τρισ. χιλιόμετρα μακριά, δηλαδή 2.000 φορές πιο μακριά από την απόσταση στην οποία έχει φτάσει ο Voyager. Ακόμα και αν είχε ταχύτητα πέντε φορές μεγαλύτερη για να φτάσει θα χρειαζόταν 28.000 χρόνια».
Χαρακτηρίζοντας στατιστικά απίθανο να μην υπάρχει ζωή στο σύμπαν εκτός από τη Γη, είπε ότι για να αναπτυχθεί ζωή χρειάζονται τρία συστατικά: νερό, ενέργεια και οργανικές ουσίες και νερό, τα οποία υπάρχουν στον Άρη, στον Εγκέλαδο και στην Ευρώπη.

Για τον Ελληνικό Οργανισμό Διαστήματος

Απαντώντας σε ερώτηση για τη δραστηριότητα του Ελληνικού Οργανισμού Διαστήματος, τόνισε ότι «απ’ ό,τι γνωρίζει δεν έχει ακόμη δομηθεί με προσωπικό, δεν έχει πρόγραμμα». Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει διαστημική δραστηριότητα σε εργαστήρια και σε μικρές εταιρείες στον ιδιωτικό τομέα, διευκρίνισε.
«Ένας από τους σκοπούς της ίδρυσης του Ελληνικού Οργανισμού Διαστήματος ήταν να οργανώσει αυτή τη δραστηριότητα και να κάνει χρήση όλων των εφαρμογών, τεχνολογιών και προϊόντων που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, επειδή είμαστε μέλη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος. Δικαιούμαστε να επανέλθουν τα χρήματα που καταβάλλονται από τη χώρα σε μορφή τεχνολογικών προγραμμάτων, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν από τα ελληνικά κέντρα ερευνών και τη βιομηχανία για να λάβουμε μέρος στη διαστημική δραστηριότητα της Ευρώπης» σημείωσε και αναφερόμενος στους λόγους της παραίτησής του από τη θέση του προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Διαστήματος, είπε ότι του «αφαίρεσαν όλες τις αρμοδιότητες και τις μεταβίβασαν στους υπαλλήλους του υπουργείου και τον Γενικό Γραμματέα», και έκανε λόγο για κακοδαιμονία της ελληνικής πραγματικότητας.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

"Ο Αγαπητικός της βοσκοπούλας": Αποκλειστικές φωτογραφίες από την ιστορία αγάπης που επέστρεψε αλλιώς

Μια από τις πιο αγαπημένες ιστορίες της ελληνικής δραματουργίας ξαναζωντάνεψε στη σκηνή, αυτή τη φορά αλλιώς. Με νέα μουσική, νέα ματιά και αστείρευτη ενέργεια, ο "Αγαπητικός της βοσκοπούλας" των Θοδωρή Οικονόμου και Γιάννη Καλαβριανού παίζεται στο Θέατρο Ακροπόλ και είναι μια σύγχρονη, λαϊκή γιορτή που θα απολαύσετε.

14 Φεβ 2026 | 23:30

"Βιολάντα": Οι λόγοι που οδήγησαν στη σύλληψη του ιδιοκτήτη - Κρατείται στο ΑΤ Τρικάλων μέχρι την απολογία του

Ο ιδιοκτήτης της "Βιολάντα" δεν απάντησε στις ερωτήσεις του ανακριτή - Τον "καίει" έγγραφο του 2011

"ΠΑΓΩΣΑΝ" ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ 14 Φεβ 2026 | 22:55

Θρίλερ στην Αλεξανδρούπολη με τη δολοφονία ηλικιωμένου άνδρα: Τον βρήκαν μαχαιρωμένο στο σπίτι του

Το θύμα εντοπίστηκε με πολλαπλές μαχαιριές σε διάφορα σημεία του σώματός του, στην οδό Βουλγαροκτόνου, στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης

ΤΡΑΓΩΔΙΑ 14 Φεβ 2026 | 22:24

Κρήτη: Άγρια αδελφοκτονία στη Μάρθα Βιάννου - Τον κάρφωσε μετά από καυγά με μαχαίρι σε καρωτίδα και κοιλιά

Ένας 67χρονος δολοφονήθηκε από τον 63χρονο αδελφό του έπειτα από έντονο διαπληκτισμό στη Μάρθα του Δήμου Βιάννου, στην Κρήτη

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ 14 Φεβ 2026 | 21:59

Τροχαίο δυστύχημα στη Λούτσα: Απαρηγόρητος ο 15χρονος οδηγός - "Τι σου έκανα φίλε μου;"

Η βόλτα των τριών 15χρονων στη Λούτσα εξελίχθηκε σε τραγωδία - Σε κατάσταση σοκ ο έφηβος που βρισκόταν πίσω από το τιμόνι του μοιραίου αυτοκινήτου

ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ 14 Φεβ 2026 | 21:12

Ρούτσι: "Μου είπε είσαι πουλημένος, και εσύ και η άλλη - Έχω προβεί σε μήνυση κατά του κ. Καπερνάρου για όσα είπε"

Απάντηση του Πάνου Ρούτσι στον Βασίλη Καπερνάρο, ο οποίος τον κατηγόρησε πως περιφέρεται μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου ως νταής, φορώντας ένα καπέλο

ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ 14 Φεβ 2026 | 20:47

Σαλαμίνα: "Τον είδαν να φοράει την ακριβή καδένα της" - Μαρτυρία για τη δολοφονία της Φαιναρέτης Μπαξεβάνη

Οι οικογενειακές εντάσεις που είχαν προηγηθεί του εγκλήματος στη Σαλαμίνα και το πρόσωπο που μπορεί να δώσει λύση στον γρίφο

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ 14 Φεβ 2026 | 20:22

Λακωνία: Πτώμα άνδρα εντοπίστηκε στην παραλία Κοκκινιάς - Οι πρώτες ενδείξεις για τον νεκρό

Η σορός του άτυχου άνδρα εντοπίστηκε από ιδιώτη στην περιοχή Κοκκινιά του Δήμου Ευρώτα, στη Λακωνία

ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ 14 Φεβ 2026 | 20:06

Το Παγκράτι έγινε... Κοζάνη: Γκάιντες και νταούλια ξεσήκωσαν την περιοχή για τις απόκριες [βίντεο]

Πολύχρωμο σκηνικό γεμάτο κέφι και παραδοσιακούς ήχους στους δρόμους του Παγκρατίου, στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων

ΣΚΗΝΕΣ ΤΡΟΜΟΥ 14 Φεβ 2026 | 19:35

Εφιάλτης για γυναίκα στην Εύβοια: Επεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον αστυνομικό σύζυγό της μπροστά στα παιδιά τους

Ο αστυνομικός συνελήφθη μετά την καταγγελία που υπέβαλε η σύζυγός του για ενδοοικογενειακή βία την Τσικνοπέμπτη, στο σπίτι τους στη Βόρεια Εύβοια

ΚΛΕΙΣΤΟI ΔΡΟΜΟI 14 Φεβ 2026 | 19:20

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Ήπειρος: Συνεχείς κατολισθήσεις στην Πρέβεζα - Σε Μυρσίνη, Μύτικα και Ε.Ο. τα προβλήματα

Εκτεταμένα προβλήματα καταγράφονται σε ολόκληρη την Ήπειρο εξαιτίας των συνεχών και έντονων βροχοπτώσεων

ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 14 Φεβ 2026 | 18:59

Βιολάντα: Προσωρινά κρατούμενος ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου - Καρέ-καρέ η σύλληψή του - Το κατηγορητήριο

Λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του, ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου Βιολάντα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΑΝΔΡΑΣ 14 Φεβ 2026 | 18:51

Καλά δουλεμένη απάτη στην Πέλλα: Απέσπασαν χρυσές λίρες και κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ από ανήλικη - Η μέθοδος

Οι επιτήδειοι είχαν καταφέρει να εξαπατήσουν την ίδια ημέρα και μια γυναίκα, επίσης στην Πέλλα

"ΞΗΛΩΘΗΚΕ" Η ΣΠΕΙΡΑ 14 Φεβ 2026 | 18:02

Μαφία των φυλακών: Πήγαν να περάσουν ναρκωτικά σε κατάστημα κράτησης μέσω... του κόλπου 23χρονης - Τέσσερις συλλήψεις

Οι δύο από τους συλληφθέντες που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών μέσα σε φυλακή, είναι ήδη έγκλειστοι

ΣΚΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ 14 Φεβ 2026 | 17:48

Λούτσα - Συγκλονισμένοι οι γονείς του 15χρονου που οδηγούσε το αυτοκίνητο: "Ο δικός μου δεν είχε ιδέα από οδήγηση"

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει όσα είδαν τα μάτια τους - Ολοι αγκαλιάζουν την μάνα του 15χρονου παιδιού

H ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ 14 Φεβ 2026 | 17:44

Σπάτα: Βαρύ πένθος για τον 15χρονο - Ματαιώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις

Ο δήμαρχος Δημήτρης Μάρκου ανακοίνωσε την ακύρωση των προγραμματισμένων καρναβαλικών εκδηλώσεων

ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ 14 Φεβ 2026 | 17:14

Κολυδάς: Θυελλώδεις νοτιάδες την Κυριακή και μεγάλη μεταφορά σκόνης από την Αφρική

Για θολό ορίζοντα, "βαρύ" ουρανό και εντυπωσιακές αποχρώσεις στο ηλιοβασίλεμα μιλά ο Θοδωρής Κολυδάς

ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΘΥΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ 14 Φεβ 2026 | 16:41

Σφοδρό τροχαίο στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής: Νεκρός ένας 75χρονος, μετά από σύγκρουση δύο αυτοκινήτων

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 31χρονος, συγκρούστηκε στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής με το όχημα του άτυχου 75χρονου

ΣΥΝΤΑΓΗ 14 Φεβ 2026 | 16:21
ΝΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 14 Φεβ 2026 | 16:18

"Βιολάντα": Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης

Είχε προηγηθεί η αναβάθμιση του κατηγορητηρίου για τη φονική έκρηξη στο εργοστάσιο της "Βιολάντα" με τις πέντε νεκρές εργαζόμενες

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ 14 Φεβ 2026 | 15:59

Ανησυχητική αύξηση των περιστατικών βίας σε βάρος γιατρών και νοσηλευτών σε νοσοκομεία Η διαπίστωση σε ημερίδα του ΙΣΘ

Ανυπεράσπιστοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές στα νοσοκομεία - Προβληματίζει το θεσμικό πλαίσιο

ΟΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ 14 Φεβ 2026 | 15:38

Σαλαμίνα: Το στοιχείο "κλειδί" για τη δολοφονία της Φαιναρέτης Μπαξεβάνη και ο ένστολος μάρτυρας

Οι παραλείψεις και τα λάθη των Αρχών, είχαν σαν αποτέλεσμα ο δράστης να κυκλοφορεί ατιμώρητος.

ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΕ ΤΟ ΟΧΗΜΑ 14 Φεβ 2026 | 14:57

Ταυτοποιήθηκε 30χρονος που έκανε κόντρες – Αναρτούσε βίντεο στα social media [εικόνες]

Ο άνδρας εμφανιζόταν στα βίντεο ως οδηγός αυτοκινήτου σε αυτοσχέδιους αγώνες, να τρέχει με υπερβολική ταχύτητα και να κινείται στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας.

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ 14 Φεβ 2026 | 14:22

Λένα Παπαληγούρα: "Ο πατέρας μου έφυγε κρατώντας το χέρι της συντρόφου του, η ανακουφιστική φροντίδα είναι δικαίωμα"

Ο συγκινητικός επικήδειος της Λένας Παπαληγούρα - "Είδαμε πόσο σημαντικό είναι να μπορεί ένας άνθρωπος να μείνει στο σπίτι του, κοντά στους δικούς του με φροντίδα".

ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ 14 Φεβ 2026 | 13:57

Ηράκλειο: Ακρωτηριάστηκε η γυναίκα που παρασύρθηκε από νταλίκα - Νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ

Κρίθηκε απαραίτητος ο ακρωτηριασμός στο δεξί πόδι της γυναίκας από το μέσο του μηρού.

ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΦΑΚΗΣ 14 Φεβ 2026 | 13:46

Η πιο φλογερή εβδομάδα του 2026: Η Ηλιακή Έκλειψη στον Υδροχόο φέρνει ανατροπές, ρήξεις και αναγκαστικές αποφάσεις

Η έκλειψη αυτή δεν είναι απλώς ένα αστρολογικό φαινόμενο — είναι σημείο καμπής

ΝΕΑ ΤΡΟΠΗ 14 Φεβ 2026 | 13:20

Λόρα: Εντοπίστηκε στίγμα από το κινητό της 16χρονης στο Βερολίνο - Τα σενάρια που εξετάζονται

Σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε στην υπόθεση εξαφάνισης της Λόρας καθώς εντοπίστηκε στίγμα από το κινητό της τηλέφωνο στο Βερολίνο

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΚΡΕΑΣ 14 Φεβ 2026 | 12:28

Κατασχέθηκαν 4.780 κιλά σάπιου κρέατος, λίγο πριν διατεθούν στην αγορά για την Τσικνοπέμπτη

"Η δημόσια υγεία δεν αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης, όποιος παρανομεί θα έχει συνέπειες χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις", δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

ΕΜΥ 14 Φεβ 2026 | 11:50

Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Ισχυρά φαινόμενα σε 5 περιοχές και αφρικανική σκόνη σε όλη τη χώρα

Μέχρι πότε θα διαρκέσει η κακοκαιρία - Βροχές, καταιγίδες και αφρικανική σκόνη συνθέτουν το σκηνικό του καιρού - Η ανάρτηση Κολυδά

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ 14 Φεβ 2026 | 11:36

Σύνταγμα: Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στην Αθήνα - Αποχώρησαν οι αγρότες [βίντεο]

Με κόρνες, ντουντούκες και "μαρσαρίσματα" τα τρακτέρ αποχωρούν από το Σύνταγμα.

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΧΑΟΣ 14 Φεβ 2026 | 11:31

Νεαρός πατέρας στα αζήτητα επί δύο μήνες: "Θα τον στέλναμε για ταφή ως αγνώστου ταυτότητας"

"Δεν μπορούσα να βρω άκρη για το παιδί μου", σπαράζει ο πατέρας του

ΕΞΑΡΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ 14 Φεβ 2026 | 11:13
Η ΥΠΟΘΕΣΗ 14 Φεβ 2026 | 11:05

Σαλαμίνα: "Της έστησαν καρτέρι στο εξοχικό της" - Στο φως η δολοφονία της Φαιναρέτης Μπαξεβάνη

Η γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή στο υπνοδωμάτιό της, με δεμένα χέρια και πόδια και φιμωμένη

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΟΧΗΜΑ 14 Φεβ 2026 | 11:05
ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ 14 Φεβ 2026 | 10:40

Λαμία: Νεκρή 68χρονη γυναίκα σε διαμέρισμα που τυλίχθηκε στις φλόγες - Απεγκλωβίστηκαν τρία άτομα

Η γυναίκα βρέθηκε νεκρή κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης.

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ 14 Φεβ 2026 | 10:38

14 Φεβρουαρίου: Η ημέρα που τιμάται ο Αγιος Βαλεντίνος και γιορτάζουν οι ερωτευμένοι - Η αληθινή ιστορία του

Ο ξενόφερτος άγιος άρχισε να μπαίνει για τα καλά στη ζωή των Ελλήνων στα τέλη του ’70

ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ 14 Φεβ 2026 | 10:19

Κρήτη: Η καρδιά πρόδωσε τον 27χρονο δάσκαλο - Τι έδειξε η ιατροδικαστική - Σήμερα στον Τύρναβο η κηδεία του

Ο 27χρονος Θοδωρής έπασχε από διατατική μυοκαρδιοπάθεια και φαίνεται πως δεν το γνώριζε.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ 14 Φεβ 2026 | 10:09

Τροχαίο στη Λούτσα: Τα νεότερα για την υγεία των δύο 15χρονων - Αναμένεται το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης

Τα δύο αγόρια που επέβαιναν στο μοιραίο όχημα νοσηλεύονται στο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού" - Παραμένουν τα ερωτήματα για την τραγωδία με τον έναν νεκρό 15χρονο.

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ 14 Φεβ 2026 | 09:50
ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ 14 Φεβ 2026 | 08:48
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΒΙΟΛΑΝΤΑ 14 Φεβ 2026 | 08:30

Κατάθεση-σοκ για την έκρηξη στη "Βιολάντα": "Με πίεσαν να βάλω πρόχειρα τις σωληνώσεις" – Τι περιέγραψε ο υδραυλικός

Ο 70χρονος υδραυλικός περιγράφει πιέσεις από τον ιδιοκτήτη και παραβίαση προδιαγραφών πριν τη διαρροή που οδήγησε στην τραγωδία.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ 14 Φεβ 2026 | 08:18

"Ολονυχτία" αγροτών στο Σύνταγμα με 44 τρακτέρ, θα παραμείνουν μέχρι το μεσημέρι - Συνεχίζουν την κινητοποίηση

Τα τρακτέρ αναμένεται να παραμείνουν μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη μέχρι νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, οπότε και θα ξεκινήσει η σταδιακή αποχώρησή τους για τα μπλόκα της επαρχίας.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ 14 Φεβ 2026 | 06:37

Με δύο πρόσωπα ο καιρός το Σαββατοκύριακο: Βροχές, υψηλές θερμοκρασίες και αφρικανική σκόνη

Νέο κύμα μεταφοράς σαχαριανής σκόνης αναμένεται να επηρεάσει το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου, την Ελλάδα.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ 14 Φεβ 2026 | 06:07
14 Φεβ 2026 | 00:14

Στυλίδα: Πέθανε ο Νικόλαος Κουκούλης, ιδρυτής του Interstation - Ενα από τα πιο γνωστά κάμπινγκ στην Ελλάδα

Ο γνωστός επιχειρηματίας, ο οποίος ήταν ιδρυτής και ιδιοκτήτης ενός από τα πιο γνωστά κάμπινγκ στην Ελλάδα, πέθανε σε ηλικία 87 ετών

ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΖΕΣΤΗ 13 Φεβ 2026 | 23:59

Οι μετεωρολόγοι συμφωνούν: Διπρόσωπος ο καιρός το Σαββατοκύριακο - Οι περιοχές που επηρεάζονται

Μοναδικός κοινός παρονομαστής στον καιρό του Σαββατοκύριακου θα είναι η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ 13 Φεβ 2026 | 23:41

Ανείπωτη θλίψη για το τροχαίο στη Λούτσα: Ακαριαίος ο θάνατος του 15χρονου - Βίντεο από το δυστύχημα

Ο ανήλικος οδηγός πήρε κρυφά τα κλειδιά του πατέρα του - Έχασε τον έλεγχο του οχήματος και έπεσε πάνω σε ένα δέντρο στη Λούτσα

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 13 Φεβ 2026 | 23:17

Πετράλωνα: Τρόλεϊ "καρφώθηκε" σε πολυκατοικία - Ο οδηγός τραυματίστηκε ελαφρά [βίντεο]

Ο οδηγός του τρόλεϊ έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω σε μια πολυκατοικία επί της οδού Κυκλώπων στα Πετράλωνα

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 13 Φεβ 2026 | 22:44

Νέες αποκαλύψεις για τη "Βιολάντα": Άλλες δύο αδήλωτες δεξαμενές - Έρχονται κακουργηματικές διώξεις

Ιδιωτικός φορέας είχε εκδώσει το 2024 πιστοποιητικό καλής λειτουργίας και για τις τέσσερις αδήλωτες δεξαμενές στη "Βιολάντα"

ΝΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 13 Φεβ 2026 | 22:22

Υπόθεση κατασκοπείας υπέρ της Κίνας: Αποκαλύφθηκε το όνομα και του τρίτου χειριστή του σμηνάρχου

Ο αρχηγός των τριών Κινέζων που προσέγγισαν τον 54χρονο σμήναρχο για κατασκοπεία υπέρ της χώρας τους, είναι ο "Γουίλιαμ"

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ 13 Φεβ 2026 | 22:11

Αύριο το πρώτο Ψυχοσάββατο του 2026: Πότε "πέφτουν" και τι συμβολίζουν, οι ημερομηνίες

Τα Ψυχοσάββατα και η ημερομηνία που τιμώνται από την Εκκλησία και τους πιστούς εξαρτάται από το πότε "πέφτει" το Πάσχα.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 13 Φεβ 2026 | 22:11

Σοβαρό περιστατικό στη Μεσσήνη: Κατέρρευσε τοίχος από την έντονη βροχόπτωση [εικόνα]

Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Μεσσήνη

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 13 Φεβ 2026 | 21:21

Λόρα: Τηλεδιάσκεψη γερμανικής και ελληνικής αστυνομίας - Δεν έχει δώσει δείγμα DNA η μητέρα της ανήλικης

Οι γερμανικές αρχές είχαν ζητήσει προαιρετικά από τους γονείς της Λόρας να δώσουν δείγματα DNA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 13 Φεβ 2026 | 20:59

Συγκλονίζει ο δήμαρχος του Αη Στράτη: "Ο καρκίνος δεν είναι πλέον η επάρατη νόσος, πρέπει να τον κοιτάξουμε στα μάτια"

"Δεν είναι κάτι να ασχοληθούμε με την υγεία μας λίγες μέρες τον χρόνο, για να έχουμε αύριο" λέει ο Κώστας Σινάνης

ΦΑΚΕΛΟΙ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ 13 Φεβ 2026 | 20:45

ΑΑΔΕ: Βίντεο από τις έρευνες για το δίκτυο απάτης με "αχυρανθρώπους" που υπεξαίρεσαν 43 εκατ. ευρώ από το Δημόσιo

Το βίντεο καταγράφει την έρευνα και τον εντοπισμό φακέλων και άλλων συσκευασιών με μετρητά σε ειδική κρύπτη

ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 13 Φεβ 2026 | 20:20

Ο Άγιος Βαλεντίνος στη Μυτιλήνη εδώ και 120 χρόνια - Πώς έφτασαν τα λείψανά του στο νησί

Το Σαββάτο 14 Φεβρουαρίου, το απόγευμα, ανήμερα της γιορτής του Αγίου θα γίνει η πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΑΣΗ 13 Φεβ 2026 | 20:17

Επιμένει να μην παραιτείται ο Παναγόπουλος: "Δεν αντιδικώ με το κόμμα μου, αλλά..."

"Στη θέση που υπηρετώ δεν με εξέλεξε καμία κομματική επιτροπή, αλλά χιλιάδες εργαζόμενοι", τονίζει σε δήλωσή του ο Γιάννης Παναγόπουλος

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 13 Φεβ 2026 | 20:16

Λούτσα: Πώς έγινε το τροχαίο με νεκρό 15χρονο - Ο ανήλικος οδηγός πήρε κρυφά τα κλειδιά του πατέρα του - "Τι έκανα;"

Όπως αποκαλύφθηκε, ο ανήλικος που οδηγούσε φέρεται να πήρε τα κλειδιά του αυτοκινήτου του πατέρα του εν αγνοία του, για να πάει βόλτα μαζί με τους φίλους του.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 13 Φεβ 2026 | 20:07

Στο Σύνταγμα θα κοιμηθούν οι αγρότες - "Τα μπλόκα θα ξαναστηθούν εάν δεν λυθούν τα προβλήματά μας" [εικόνες - βίντεο]

Στο κέντρο της Αθήνας τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, καθώς και περισσότεροι από 1.000 παραγωγοί - Θα παραμείνουν μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου

Η ΥΠΟΘΕΣΗ 13 Φεβ 2026 | 20:02

Συγκινεί ο Άγγελος: Από την τραγωδία του Δομοκού στη νέα του ζωή - Η εξομολόγηση και η δικαίωση που ζητά

Τον Νοέμβριο του 2021, στον Δομοκό, είδε μπροστά στα μάτια του να χάνεται ολόκληρη η οικογένειά του

13 Φεβ 2026 | 19:43
ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 13 Φεβ 2026 | 18:58

Ερχεται νέο κύμα σαχαριανής σκόνης στην Ελλάδα - Ποιες περιοχές είναι στο κόκκινο

Σημαντικό επεισόδιο μεταφοράς σαχαριανής σκόνης από το Σάββατο έως την Κυριακή 15/2

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 13 Φεβ 2026 | 18:33

Βιολάντα: "Εγώ σε πληρώνω, κάνε αυτό που λέω" - Η κατάθεση του υδραυλικού για τις εντολές που του έδωσε ο ιδιοκτήτης

Τι κατέθεσε ο 70χρονος υδραυλικός για τον ιδιοκτήτη της "Βιολάντα" - Χωρίς έλεγχο και πιστοποίηση οι σωληνώσεις στο εργοστάσιο

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 13 Φεβ 2026 | 18:20

Τραγωδία στη Λούτσα: Ενας 15χρονος νεκρός σε τροχαίο - Τραυματίες άλλοι δύο ανήλικοι

Όπως αναφέρει το ΕΚΑΒ, ο θάνατος του 15χρονου ήταν ακαριαίος

ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 13 Φεβ 2026 | 18:07

"Εμφραγμα" στους δρόμους της Αθήνας - Μποτιλιάρισμα στο κέντρο της Αθήνας και στον Κηφισό

Ποιοι δρόμοι της Αθήνας είναι "στο κόκκινο" λόγω του αγροτικού συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα

ΕΓΙΝΕ ΧΑΜΟΣ 13 Φεβ 2026 | 17:32

Οι οδηγοί ταξί στο πλευρό των αγροτών - Πανηγυρική "συνάντηση" στη λεωφόρο Αθηνών [βίντεο]

Οι οδηγοί ταξί κρατούσαν στα χέρια τους ένα πανό που έγραφε: "Καλωσορίζουμε τους αγωνιστές αγρότες"

ΣΦΟΔΡΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ 13 Φεβ 2026 | 17:28

Κακοκαιρία στην Ηλεία: Έσπασαν αναχώματα στον Αλφειο - Εκκενώθηκαν δέκα σπίτια στο Κατάκολο μετά από αποκόλληση βράχου

Εκτός από τις σφοδρές βροχοπτώσεις από την κακοκαιρία, υπερχείλισε και το φράγμα του Λάδωνα επιβαρύνοντας περαιτέρω τον ποταμό Αλφειό

ΑΓΡΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 13 Φεβ 2026 | 16:55

Τρίκαλα: Γιαγιά μαθητή πήγε να πάρει βαθμούς, επιτέθηκε στον διευθυντή του Γυμνασίου και κατέληξε στο τμήμα

Η συζήτηση της γιαγιάς με τη διεύθυνση του σχολείου στα Τρίκαλα εξελίχθηκε σε έντονη φραστική επίθεση

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 13 Φεβ 2026 | 16:06

Στο Σύνταγμα τα τρακτέρ για το συλλαλητήριο των αγροτών - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις [εικόνες - βίντεο]

Αγρότες και κτηνοτρόφοι με 44 τρακτέρ συμμετέχουν στην κινητοποίηση στο Σύνταγμα - Θα παραμείνουν μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου

ΘΡΗΝΟΣ 13 Φεβ 2026 | 15:53
ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 13 Φεβ 2026 | 15:51

Πιερία: Δύο άνδρες στο μικροσκόπιο των αρχών - Η κλήση λίγο πριν πεθάνει ο 48χρονος και η μαρτυρία για ΙΧ

O 48χρονος από τη Σφενδάμη Πιερίας, βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητό του.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 13 Φεβ 2026 | 15:50

Τραγωδία στο Παγκράτι: Νεκρός 48χρονος που οδηγούσε ηλεκτρικό πατίνι - Επεσε και χτύπησε στο κεφάλι

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας φέρεται να έχασε τον έλεγχο του οχήματος, να έπεσε στο οδόστρωμα και να τραυματίστηκε βαρύτατα στο κεφάλι.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 13 Φεβ 2026 | 15:21

Ηράκλειο: Νταλίκα παρέσυρε πεζή στο Γιόφυρο - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο [εικόνες - βίντεο]

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι (13/2/2026) στον κόμβο του Γιόφυρου στο Ηράκλειο, όπου επικράτησε αναστάτωση.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 13 Φεβ 2026 | 15:13

Ζάκυνθος: Κατολισθήσεις σε Αγία Τριάδα και Μπόχαλη - Εκκενώθηκαν κατοικίες, ανησυχία για νέα φαινόμενα

Από το συμβάν δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, ωστόσο για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν το συγκεκριμένο σπίτι και η γειτονική πολυκατοικία

ΣΚΑΙ 13 Φεβ 2026 | 14:56
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ 13 Φεβ 2026 | 14:40

Καιρός: Ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο με 20άρια και αφρικανική σκόνη - Πότε θα χτυπήσει νέα κακοκαιρία

"Η θερμοκρασία την Κυριακή θα κινηθεί σε ιδιαίτερα υψηλά για την εποχή επίπεδα, αγγίζοντας ακόμη και τους 20°C", σημειώνει ο Θοδωρής Κολυδάς

ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΤΡΑΚΤΕΡ 13 Φεβ 2026 | 14:06

Αγρότες: Απολύμανση για την ευλογιά των προβάτων στα τρακτέρ που πάνε Σύνταγμα - Στις 16:00 η συγκέντρωση

Η είσοδος των τρακτέρ στην Αθήνα γίνεται από τα διόδια των Αφιδνών - Η αστυνομία περνά από απολύμανση τα τρακτέρ πριν μπουν στην πρωτεύουσα

ΧΑΟΣ 13 Φεβ 2026 | 13:05

Τσικνοπέμπτη: Απέραντος σκουπιδότοπος η Θεσσαλονίκη μετά τα γλέντια - Μάζεψαν πάνω από 15 τόνους απορρίμματα

Σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο μετατράπηκαν οι δρόμοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά τα υπαίθρια πάρτι που στήθηκαν στην πόλη για την Τσικνοπέμπτη.

ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 13 Φεβ 2026 | 12:59

Πάτρα: ΕΔΕ για την καθηγήτρια που καταγγέλλεται ότι χαστούκισε τρεις φορές μαθητή με αυτισμό

Σύμφωνα με την καταγγελία των γονέων, δασκάλα στο ειδικό σχολείο όπου φοιτά, χαστούκισε το παιδί τρεις φορές, επειδή έκανε θόρυβο την ώρα που έτρωγε και την ενοχλούσε.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 13 Φεβ 2026 | 12:27

Ανατριχίλα στα Ανω Λιόσια: 44χρονος έδινε ναρκωτικά και κακοποιούσε σεξουαλικά παιδιά - Τον βοηθούσε πατέρας θύματος

Συνελήφθη ένας 44χρονος άνδρας στα Άνω Λιόσια, διωκόμενος με ένταλμα σύλληψης για γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους έναντι αμοιβής.

ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ 13 Φεβ 2026 | 11:27

Επεσαν βράχια στις γραμμές του Οδοντωτού στα Καλάβρυτα - Ακυρώθηκαν δρομολόγια

Βράχια έπεσαν και έκλεισαν τη γραμμή του Οδοντωτού στα Καλάβρυτα, σήμερα Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου.

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ 13 Φεβ 2026 | 11:21

Με φορτηγά μεταφέρουν τα τρακτέρ οι αγρότες: Στις 16:00 το μεγάλο συλλαλητήριο μπροστά από τη Βουλή

Με λεωφορεία, πλοία και ΙΧ αυτοκίνητα φτάνουν οι αγρότες στην Αθήνα ενόψει του σημερινού συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα που προγραμματίζουν για τις 16:00.

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΣΧΙΣΤΟΥ 13 Φεβ 2026 | 11:13
88 ΕΤΩΝ 13 Φεβ 2026 | 10:48

Πέθανε ο δημοσιογράφος και πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Αριστείδης Μανωλάκος

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο δημοσιογράφος Αριστείδης Μανωλάκος, πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ 13 Φεβ 2026 | 10:09

Με "εναγκαλισμούς" άρπαζαν τιμαλφή: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με δράση σε πέντε περιφέρειες - Λεία άνω των 400.000 ευρώ

Πρόκειται για 15 Ρομά από Βέροια και Αλεξάνδρεια, που προχώρησαν σε 61 ληστείες, αποκομίζοντας 410.000 ευρώ.

ΔΕΝ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ 13 Φεβ 2026 | 09:53

Χαλκίδα: Φωτιά σε σταθμευμνένο αυτοκίνητο έξω από σούπερ μάρκετ

Συναγερμός στην πυροσβεστική τα ξημερώματα της Παρασκευής - Περαστικοί είδαν τη φωτιά στο αυτοκίνητο και ειδοποίησαν τις αρχές.

ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ ΝΕΚΡΟ 13 Φεβ 2026 | 09:45

Λάρισα: Θρήνος για τον 27χρονο δάσκαλο που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή - "Δεν είχε πρόβλημα υγείας"

Ο 27χρονος Θοδωρής που καταγόταν από τη Λάρισα, εργαζόταν ως αναπληρωτής δάσκαλος στο Ρέθυμνο περίπου ένα χρόνο - Ερωτήματα για τον αιφνίδιο θάνατό του.

ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ 13 Φεβ 2026 | 09:22

Εκλεισε και η παλαιά Ε.Ο. Αρτας-Αμφιλοχίας λόγω κατολίσθησης - Αποκομμένη οδικά η Ηπειρος

Η Ιονία Οδός είναι ήδη κλειστή από την 1/2 λόγω μεγάλης κατολίσθησης - "Γολγοθάς" για να να πάει στάσεις από την Ήπειρο στην Πάτρα - Μόνο μέσω Πρέβεζας και υποθαλάσσιου τούνελ

ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΤΥΧΗΜ,Α 13 Φεβ 2026 | 09:13

Πιερία: Θρίλερ με τον 48χρονο που βρέθηκε απανθρακωμένος στο αγροτικό του - Του έλειπαν δόντια και οστά

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με τον 48χρονο, που εντοπίστηκε απανθρακωμένος μέσα στο αγροτικό όχημά του στην περιοχή της Σφενδάμης στην Πιερία.

ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 13 Φεβ 2026 | 08:53

Πλημμύρες σε Χίο και Κρήτη: Ποτάμια οι δρόμοι, κατολισθήσεις και πτώσεις δέντρων [βίντεο]

28 αντλήσεις υδάτων από σπίτια, υπόγεια και αποθήκες στη Χίο - "Κόπηκε" γέφυρα στα δύο στο δήμο Φαιστού

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ INTERSTAR 13 Φεβ 2026 | 08:14

Καπερνάρος κατά Ρούτσι: "Περιφέρεται στο δικαστήριο με το καπέλο, κάνει ό,τι μπορεί για να δημιουργεί θέματα"

"Κάνει ό,τι μπορεί για να δημιουργήσει θέματα στους δικηγόρους που υπερασπίζονται τους κατηγορούμενους", δήλωσε ο Βασίλης Καπερνάρος για τον Πάνο Ρούτσι.

ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΚΑΛΩΔΙΑ 13 Φεβ 2026 | 07:57

Ζεφύρι: Συνελήφθη 38χρονος που έκλεψε καλώδιο 100 μέτρων από τον προαστιακό [βίντεο]

Έπειτα από έρευνα και αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού, οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ 13 Φεβ 2026 | 07:57

Ο Παύλος Ντε Γκρες απαντά πρώτη φορά για όλα: Τι λέει για το ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος και την πολιτική

"Θέλω να προσφέρω στη χώρα μου. Θέλω να είμαι χρήσιμος στη χώρα μου", είπε μεταξύ άλλων ο Παύλος Ντε Γκρες.

ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ 13 Φεβ 2026 | 07:41

Θεσσαλονίκη: Τούμπαρε αυτοκίνητο τα ξημερώματα στο κέντρο -Ένας τραυματίας [βίντεο]

Από το τροχαίο τραυματίστηκε ένα άτομο και παρελήφθη από σταθμό ΕΚΑΒ.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ 13 Φεβ 2026 | 07:29

Καιρός: Επιμένουν οι καταιγίδες και οι ισχυροί άνεμοι - Πότε θα υποχωρήσουν τα φαινόμενα

Η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ και τον Θεοδωρή Κολυδά - Πώς θα εξελιχθεί το Σαββατοκύριακο.

ΠΟΙΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ 13 Φεβ 2026 | 07:20

"Απόβαση" των αγροτών με τρακτέρ σήμερα στο Σύνταγμα - Συγκεντρώσεις και έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Οι αγρότες θα αρχίσουν να φτάνουν στην Αθήνα από τις 15:00, με τελικό προορισμό το Σύνταγμα - Τα μεγαλύτερα προβλήματα αναμένονται στις εισόδους της πόλης.

SING FOR GREECE 13 Φεβ 2026 | 07:07

Eurovision 2026: Σήμερα ο Β’ Ημιτελικός για την ελληνική συμμετοχή - Τα 14 τραγούδια που θα διαγωνιστούν

Η βραδιά θα ανοίξει με όλους τους υποψήφιους καλλιτέχνες να ερμηνεύουν γνωστές ελληνικές συμμετοχές, βάζοντάς μας στο πνεύμα της Eurovision.

ΕΧΕΙ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ 13 Φεβ 2026 | 07:02

Μυστικές επαφές και... σέλφι στο Σινικό Τείχος: Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση κατασκοπείας με τον 54χρονο Σμήναρχο

Τρεις σέλφι στο Σινικό Τείχος με τον στρατολόγο "Στίβεν Γουέιν" και τον ανώτερο του "Γουίλιαμ", επιβεβαιώνουν το ταξίδι στρατολόγησης του 54χρονου Σμήναρχου.