Πρόσκαιρη θα είναι η βελτίωση του καιρού, καθώς, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ένα νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα από την Παρασκευή.
Σύμφωνα με τη νέα πρόγνωση του γνωστού μετεωρολόγου, παρότι σήμερα οι συνθήκες θα είναι πιο ήπιες στις περισσότερες περιοχές, ένα νέο κύμα κακοκαιρίας πλησιάζει τη χώρα καθώς οι βροχές και οι καταιγίδες θα επιστρέψουν, ενώ οι βοριάδες θα συνεχίσουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, διατηρώντας τη θερμοκρασία σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.
Για σήμερα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην πρόγνωσή του στο OPEN νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης, το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η σταδιακή εξασθένηση των ανέμων από τις μεσημεριανές ώρες και μετά.
Μετά την πρόσκαιρη βελτίωση, νέα μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από την Παρασκευή, με βροχές, καταιγίδες και ενισχυμένους βοριάδες σε αρκετές περιοχές της χώρας.
Στις περισσότερες περιοχές δεν αναμένονται αξιόλογες βροχοπτώσεις, ενώ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και κυρίως στην Κρήτη θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, ιδιαίτερα σε ορεινές περιοχές.
Σταδιακά, η ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τη θερμοκρασία να φτάνει το μεσημέρι τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.
Κακοκαιρία: Πότε επιστρέφουν οι βροχές και οι καταιγίδες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Η νέα επιδείνωση αναμένεται από την Παρασκευή, όταν ψυχρότερες αέριες μάζες θα κινηθούν προς τη χώρα από τα ανατολικά και τα βορειοανατολικά.
Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, ο καιρός θα αρχίσει να παρουσιάζει μεταβολή κοντά στο μεσημέρι με το απόγευμα, με τα φαινόμενα να επεκτείνονται σταδιακά από βορρά προς νότο.
Οι βροχές και οι καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν κυρίως ανατολικές και νότιες περιοχές, με έμφαση σε θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.
Το νέο κύμα κακοκαιρίας εκτιμάται ότι θα διατηρηθεί έως το απόγευμα του Σαββάτου, χωρίς να παρουσιάζει την ίδια ένταση με το προηγούμενο. Οι βοριάδες θα ενισχυθούν ξανά, ενώ η αίσθηση του κρύου θα είναι πιο έντονη τις βραδινές ώρες και νωρίς το πρωί. Στη συνέχεια, τα φαινόμενα αναμένεται να περιοριστούν προς το νοτιοανατολικό Αιγαίο, καθώς η κακοκαιρία θα απομακρύνεται σταδιακά από τη χώρα.
Η Κυριακή αναμένεται να κυλήσει με σαφώς καλύτερες καιρικές συνθήκες και περισσότερη ηλιοφάνεια, αν και το κρύο θα επιμένει κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι βοριάδες θα συνεχίσουν να πνέουν στο Αιγαίο, τουλάχιστον έως περίπου το μεσημέρι.
Η νέα εβδομάδα θα ξεκινήσει με βελτιωμένο καιρό και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας, ωστόσο η εικόνα ενδέχεται να αλλάξει ξανά προς την Τετάρτη με Πέμπτη, όταν, σύμφωνα με την εκτίμηση του μετεωρολόγου, αναμένεται να αρχίσει να σχηματίζεται νέο βαρομετρικό χαμηλό.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

