Αισθητή αλλαγή παρουσιάζει ο καιρός, καθώς το χειμωνιάτικο σκηνικό κάνει ολοένα πιο έντονη την εμφάνισή του στη χώρα. Η θερμοκρασία υποχωρεί σημαντικά, οι βοριάδες ενισχύονται και το κρύο γίνεται ιδιαίτερα αισθητό, με την πτώση του υδραργύρου να επηρεάζει και την Αττική.
Η ψυχρή εισβολή αναμένεται να διατηρήσει τις θερμοκρασίες σε επίπεδα χαμηλότερα από τα συνηθισμένα για την εποχή έως και τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, η διαφορά θα φτάσει τους 4 με 5 βαθμούς Κελσίου κάτω από τις κανονικές για την εποχή τιμές, ενώ οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι θα κάνουν την αίσθηση του κρύου ακόμη πιο έντονη.
Χαρακτηριστική είναι η εικόνα και στην πρωτεύουσα, όπου το θερμόμετρο έχει ήδη υποχωρήσει αισθητά. Ενδεικτικά, στην Αθήνα καταγράφηκαν θερμοκρασίες της τάξης των 14 βαθμών Κελσίου, ενώ στην Κηφισιά ο υδράργυρος έπεσε στους 11 βαθμούς. Στην Αττική οι βοριάδες αναμένεται να φτάσουν τα 5 με 6 μποφόρ, ενισχύοντας περαιτέρω την αίσθηση της ψύχρας.

Η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη και το Καστελλόριζο θα επικρατήσουν σήμερα παροδικές νεφώσεις, με λίγες τοπικές βροχές έως τις απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα δυτικά.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4 έως 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα κεντρικά τμήματα της χώρας. Στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 17 με 19 βαθμούς. Στα Δωδεκάνησα ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς, ενώ στη Θεσσαλονίκη από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Πότε θα αλλάξει ξανά το σκηνικό του καιρού
Το κρύο αναμένεται να επιμείνει έως και τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, με τις χαμηλές θερμοκρασίες και τους βοριάδες να αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού. Ωστόσο, από την Τρίτη 10 Νοεμβρίου προβλέπεται σταδιακή μεταβολή, καθώς τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας.
Ειδικότερα, την Τρίτη και την Τετάρτη 10 και 11 Νοεμβρίου ο υδράργυρος αναμένεται να κινηθεί και πάλι στους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου, σηματοδοτώντας μια πρόσκαιρη επιστροφή σε πιο ήπιες καιρικές συνθήκες.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
