
Με δύο προφυλακίσεις έπεσε η αυλαία της πρώτης ημέρας των απολογιών του κυκλώματος στο οποίο συμμετείχαν δημοτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι κατηγορούνται πως εκβίαζαν καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας.
Οι υπόλοιποι έξι, από τους οκτω συνολικά κατηγορούμενους που απολογήθηκαν χθες, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, απαγορευση εξόδου και υποχρεωτική εμφάνιση σε ΑΤ.
Σήμερα αναμένται να απολογηθούν οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι μεταξύ αυτών και η 43χρονη φερόμενη αρχηγός του κυκλώματος.
Οι κατηγορίες
Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με επτά κακουργήματα και δύο πλημμελήματα, που, μεταξύ άλλων, αφορούν συγκρότηση και ένταξη εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση με απειλή και βλάβη επιχείρησης κατά επάγγελμα από κοινού κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα κατ’ εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση για ποσό άνω των 120.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, μετά από έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων στην οποία έγινε καταγγελία, οι υπάλληλοι φέρονται να είχαν αναπτύξει την παράνομη δράση που τους καταλογίζεται "τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023".
Το κύκλωμα είχε αρχηγούς, οι οποίοι συντόνιζαν τις ενέργειες των μελών, όριζαν το ύψος της κάθε "είσπραξης" και κατέγραφαν τα παράνομα χρήματα που αναγκάζονταν να πληρώνουν τα θύματά τους.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr