Λιμενικό: Συνέλαβε 63 αλλοδαπούς κι έναν διακινητή στη Ζαχάρω

Ανάμεσα στους αλλοδαπούς ήταν τρεις γυναίκες και ένας ανήλικος

limeniko-sunelabe-63-allodapous-ki-enan-diakiniti-sti-zaxarw
SHARE THIS
0
SHARES

Στη σύλληψη 63 αλλοδαπών και ενός διακινητή στην περιοχή Καϊάφα Ζαχάρως προχώρησε το Λιμενικό, καθώς αποπειράθηκαν να εξέλθουν παράνομα από τη χώρα. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών της αρμόδιας Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και συντονισμένων ενεργειών της, σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Κατακόλου, εντοπίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες χθες (22-12-2018) στη θαλάσσια περιοχή Κόλπου Κυπαρισσίας, από σκάφος της προαναφερόμενης Αρχής, ιστιοφόρο σκάφος σημαίας Τουρκίας, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επί αυτού. Συνολικά συνελήφθησαν εξήντα τρεις (63) αλλοδαποί (άντρες 59 - γυναίκες 03 - ανήλικος 01) και ένας διακινητής, οι οποίοι αποπειράθηκαν να εξέλθουν από τη χώρα παράνομα.

Το εν λόγω σκάφος, οδηγήθηκε συνοδεία πλωτών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Κατακόλου όπου κατασχέθηκε, ως μέσο παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

Επιπρόσθετα, κατασχέθηκε φορτηγό όχημα, το οποίο εντοπίστηκε σε παρακείμενη περιοχή και το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί ως μέσο μεταφοράς των αλλοδαπών με σκοπό την επιβίβασή τους στο προαναφερόμενο σκάφος. Ο ημεδαπός οδηγός του φορτηγού οχήματος συνελήφθη και θα οδηγηθεί σε αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, με την κατηγορία της εμπλοκής του σε παράνομο κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κατακόλου.

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook