Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου θα εκδικαστεί τελικά η υπόθεση της 68χρονης, η οποία κατηγορείται ότι μαζί με τον 36χρονο γιο της έθαψαν τη νεκρή μητέρα της στον κήπο του σπιτιού τους στον Μαραθώνα, για να συνεχίσει να λαμβάνει τη σύνταξη της.
Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε, προκειμένου να προσέλθει ως μάρτυρας η κόρη της 68χρονης, η οποία έκανε την καταγγελία στις αρχές.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο συνήγορος των κατηγορουμένων υπέβαλε αίτημα για τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης -ανέφερε ότι διαπιστώνει έλλειψη δυνατότητας καταλογισμού της 68χρονης και του 37χρονου- το οποίο απορρίφθηκε από το δικαστήριο.
Νωρίτερα ο πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε από την 68χρονη και τον γιο της να τοποθετηθεί επί του κατηγορητηρίου. Η 68χρονη απάντησε: "Έχουμε κάνει πολλά πράγματα έχω κάνει κι άλλα, όχι καλά".
Ακολούθησε ο εξής διάλογος:
Πρόεδρος: Πότε πέθανε η μητέρα σας:
Κατηγορούμενη: Δεν θυμάμαι, ήταν χάλια. Η μητέρα μου ήταν πολύ μεγάλη.
Πρόεδρος: Και τι κάνατε μετά;
Κατηγορούμενη: Μετά την ξεσηκώσαμε για να μην είναι πεθαμένη.
Πρόεδρος: Παίρνατε τη σύνταξη;
Κατηγορούμενη: Έπαιρνα σύνταξη, τώρα δεν παίρνω.
Από την πλευρά του, ο 36χρονος υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει κάτι για τη γιαγιά του.
"Δεν είμαι καλά δεν έχω καταλάβει τι συμβαίνει. Δεν γνώριζα κάτι για τη γιαγιά, έμαθα στο τέλος ότι έπαιρνε τη σύνταξη".
Μαραθώνας: "Το έκανα για βιοποριστικούς λόγους"

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι έφτασαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων η 68χρονη που έχει ομολογήσει ότι έκρυψε τη σορό της μητέρας της στο υπόγειο του σπιτιού τους στον Μαραθώνα, προκειμένου να συνεχίσει να εισπράττει τη σύνταξή της, καθώς και ο γιος της, ο οποίος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση.
Η 68χρονη, σύμφωνα με όσα δήλωσε, υποστήριξε: "Παραδέχομαι ότι έθαψα και έκρυβα τη μητέρα μου. Το έκανα για βιοποριστικούς λόγους, γιατί δεν είχα άλλη πηγή εισοδήματος. Η μητέρα μου πέθανε από παθολογικά αίτια. Εγώ, μαζί με έναν φίλο μου προχωρήσαμε στην απόκρυψη της σορού στο υπόγειο του σπιτιού. Ο γιος μου δεν ξέρει τίποτα για όλα αυτά παρά μόνο ότι χρησιμοποιούσαμε την τραπεζική κάρτα της γιαγιάς".
Από την πλευρά του, ο εγγονός της 90χρονης αρνήθηκε ότι γνώριζε τι είχε συμβεί: "Δεν γνώριζα τίποτα. Δεν ήξερα ότι η μάνα μου είχε τοποθετήσει την γιαγιά στο υπόγειο. Όταν πέθανε και την ρώτησα που είναι η γιαγιά, μου είπε ότι τα έφτιαξε όλα και ότι δεν χρειάζεται να την δω γιατί και εγώ δεν ήμουν καλά".
Ο ίδιος πρόσθεσε: "Δεν είδα, ούτε άκουσα κάτι. Αυτή με κατηγορεί άδικα. Εγώ δεν την βοήθησα, το μόνο που θυμάμαι είναι να μου ζητάει κάτι μεγάλες σακούλες του κήπου".
Η μακάβρια ανακάλυψη στο υπόγειο
Η σορός της 90χρονης γυναίκας εντοπίστηκε στο υπόγειο του σπιτιού, τυλιγμένη με νάιλον. Τα όσα ανέφερε η κόρη στην κάμερα της εκπομπής Live News για να δικαιολογήσει την πράξη της προκαλούν σοκ.
"Δεν ήταν καλά στα μυαλά της. Κάπου έπεσε. Έτρωγε, έτρωγε και έπεφτε κάτω", είπε.
Η κατάθεση της εγγονής
Η κατάθεση της εγγονής ήταν αυτή που οδήγησε τις Αρχές στη μακάβρια ανακάλυψη. Η ίδια, η οποία ζούσε για χρόνια στο εξωτερικό, άρχισε να υποψιάζεται ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν χρειάστηκε να αναζητήσει τη ληξιαρχική πράξη θανάτου της γιαγιάς της και διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε.
"Όταν βρέθηκε αγοραστής για το σπίτι, χρειάστηκε να διευθετήσω κάποιους λογαριασμούς και έτσι πήγα στο ληξιαρχείο Πεντέλης και εκεί πληροφορήθηκα ότι δεν υπήρχε ληξιαρχική πράξη θανάτου. Αυτό έγινε 18 Αυγούστου. Εκεί μου είπαν ότι δεν υπάρχει το πιστοποιητικό θανάτου και από εκείνη τη στιγμή γεννήθηκαν μέσα μου ερωτήματα για το τι έχει συμβεί με τη γιαγιά μου, που θάφτηκε και πότε".
Καθώς η εγγονή ζούσε μόνιμα στο εξωτερικό, δεν είχε συχνή επαφή με τη γιαγιά της στον Μαραθώνα. Όπως ανέφερε, είχε ενημερωθεί τηλεφωνικά από τη μητέρα της το 2017, όταν η ηλικιωμένη αρρώστησε σοβαρά.
"Το 2015, με πήρε τηλέφωνο η μητέρα μου και με ενημέρωσε ότι βρήκε νέο σύντροφο που έμενε στο Παλαιό Φάληρο και ότι θα έπαιρνε τον αδερφό μου και θα έμεναν εκεί ενώ, η γιαγιά θα έμπαινε σε κάποιο γηροκομείο στην Πεντέλη. Μιλούσαμε στο τηλέφωνο αραιά και που για λειτουργικά θέματα του σπιτιού στον Μαραθώνα. Τα Χριστούγεννα του 2017, με ενημέρωσε τηλεφωνικά ότι η γιαγιά αρρώστησε από καρκίνο και έκτοτε χάθηκε, δεν είχαμε επικοινωνία για αρκετό διάστημα".
Όπως κατέθεσε στις Αρχές, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές της να πληροφορηθεί τι είχε συμβεί, πού είχε ταφεί η γιαγιά της και γιατί δεν είχε πραγματοποιηθεί κηδεία, δεν λάμβανε απαντήσεις.
"Σε ερωτήσεις που είχα κάνει τα προηγούμενα χρόνια στην μητέρα μου, εκείνη απέφευγε να μου απαντήσει. Φέτος το χειμώνα έλαβα ένα τηλέφωνο από τον πατριό μου, ο οποίος μου εκμυστηρεύτηκε ότι ο αδερφός μου με την μητέρα μου λαμβάνουν τη σύνταξη της γιαγιάς και την έχουν θάψει στην αυλή του σπιτιού στον Μαραθώνα. Εγώ δεν έδωσα σημασία γιατί μου φαινόταν παράλογο".

Η καταγγελία και η έρευνα των αστυνομικών
Η πληροφορία αυτή αποδείχθηκε τελικά αληθινή. Πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, η εγγονή της 90χρονης, η οποία διαμένει μόνιμα στη Γαλλία, προχώρησε σε καταγγελία.
Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα σε ολόκληρο το σπίτι, φτάνοντας μέχρι και τα θεμέλια, αναζητώντας τη σορό. Τελικά, εντοπίστηκε λίγα μέτρα μακριά, στο υπόγειο του σπιτιού.
Ο εγγονός της 90χρονης υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τι είχε συμβεί, αναφερόμενος παράλληλα στη χρήση της τραπεζικής κάρτας της ηλικιωμένης:
"Μου έδινε την κάρτα ως δική της και μου ζητούσε να πάω να αγοράσω πράγματα και να βγάλω λεφτά επειδή εκείνη δεν μπορούσε αλλά δεν μου είπε τι είχε κάνει. Δεν ξέρω αν το έκανε μόνη της ή με κάποια βοήθεια. Εγώ προσπαθούσα να βοηθήσω την αστυνομία, αυτή έλεγε ότι την έθαψε στην αυλή σε ένα σημείο και μετά έλεγε άλλα. Η γιαγιά πιστεύω πέθανε από φυσικά αίτια, δεν ήταν καλά και είχε πολλά προβλήματα. Είχε καταπέσει και ήταν στο κρεβάτι", ανέφερε ο κατηγορούμενος εγγονός του θύματος.
Μητέρα και γιος κατηγορούνται για την απόκρυψη του θανάτου της ηλικιωμένης. Η έρευνα για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ έχει ήδη ανατεθεί σε ειδικό ανθρωπολόγο η εξέταση των οστών, προκειμένου να προσδιοριστεί η ακριβής ηλικία.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

