Νέες πληροφορίες προκύπτουν για τον 48χρονο υπήκοο Σουδάν που προκάλεσε συναγερμό το απόγευμα της Παρασκευής έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ), απειλώντας ότι θα πυροδοτήσει εκρηκτικά. Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι τις χειροβομβίδες τις βρήκε σε άλσος κοντά στην Ακρόπολη, όπου όπως είπε έψαχνε αντικείμενα για να πουλήσει προκειμένου να αγοράσει ναρκωτικά.
Σύμφωνα με την εκδοχή του, οι χειροβομβίδες βρίσκονταν μέσα σε τάπερ, προσεκτικά σφραγισμένες και ασφαλισμένες με ταινία, ενώ οι Αρχές φαίνεται να θεωρούν την εξήγησή του αξιόπιστη.
Το ποινικό παρελθόν του
Ο 48χρονος έχει μακρύ ποινικό παρελθόν. Από το 2008 μέχρι σήμερα έχει συλληφθεί επανειλημμένα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, ναρκωτικών και όπλων, για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, αλλά και για υπόθαλψη. Επίσης έχει απασχολήσει τις αρχές λόγω εκκρεμών δικαστικών αποφάσεων. Είχε αποφυλακιστεί από τις φυλακές Κορυδαλλού στις 2 Ιουλίου 2021, ενώ συνελήφθη ξανά αρκετές φορές τα επόμενα χρόνια, με τελευταία αποφυλάκιση στις 3 Μαρτίου 2026, μόλις λίγες ημέρες πριν από το περιστατικό.
Απειλούσε να τινάξει τους πάντες στον αέρα
Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Παρασκευής ο 48χρονος εμφανίστηκε μπροστά από τη σκοπιά της ΓΑΔΑ και απείλησε ότι θα "τινάξει τους πάντες στον αέρα", μαζί και τον εαυτό του. Οι αστυνομικοί κατάφεραν τελικά να τον ακινητοποιήσουν αποσπώντας την προσοχή του, όταν εκείνος ζήτησε να μιλήσει τηλεφωνικά με κάποιον.

Στο σακίδιό του βρέθηκαν δύο χειροβομβίδες μέσα σε δοχείο, ενώ ο ίδιος κρατούσε ακόμη μία στα χέρια του. Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο ήταν αμυντικές χειροβομβίδες τύπου Μ75 τσεχικής προέλευσης, πλήρως λειτουργικές και ασφαλισμένες, ενώ η τρίτη δεν ήταν ενεργή. Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του ΤΕΕΜ, το οποίο προχώρησε σε ελεγχόμενη έκρηξη στο σακίδιο.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

