Μια… 17λεπτη βιντεοκλήση πριν από μερικές ημέρες, "σκιαγραφεί" τον διαβόητο Έντικ και ανοίγει νέο κύκλο ερευνών από το Ελληνικό FBI, που οδηγούν… στη Κύπρο. Εκεί φαίνεται ότι είχε μεταφερθεί ένα μεγάλο μέρος του "πολέμου" για την κυριαρχία στο χώρο των λαθραίων τσιγάρων.
Η "Φωνή από το Ντουμπάι", φερόμενος εντολέας εξόντωσης τουλάχιστον τεσσάρων μελών της GREEK MAFIA και ηγετικό μέλος της ιεραρχίας του "δεύτερου ισχυρού πόλου" των τσιγαράδων στην Ελλάδα, σε μια συνομιλία διάρκειας 17 λεπτών που κάνει το γύρο του διαδικτύου και βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ελληνικών και των κυπριακών αρχών, επιχειρεί να… συνετίσει γυναίκα, μετά από "απειλητική" ανάρτηση της στα social media. Πρόκειται για άτομο που καταζητείται στην Κύπρο για δημοσίευση ψευδών ειδήσεων και παρενόχληση, το οποίο κατηγορεί τον Έντικ ως ηθικό αυτουργό για την μαφιόζικη εκτέλεση φιλικού της προσώπου, του Αλέξη Μαυρομιχάλη, τον Οκτώβριο του 2023 στη Λευκωσία.
Στην Κύπρο, φαίνεται να οδηγούν και οι έρευνες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, για την δράση της μαφίας των λαθραίων τσιγάρων, του αντίπαλου δέους του Έντικ στην Ελλάδα. Είναι ενδεικτικό ότι μέλος του κυκλώματος είχε πραγματοποιήσει συνολικά 36 ταξίδια στο νησί μέσα σε πέντε χρόνια. "Η Κύπρος είναι "ενδιάμεσος σταθμός για την μεταφορά λαθραίων τσιγάρων", σημειώνουν αρμόδιοι αξιωματικοί, τονίζοντας ότι τόσο η ομάδα του Έντικ, όσο και η αντίπαλη μαφία, φέρεται να είχαν παράνομη δραστηριότητα στην περιοχή.
"Το Ντουμπάι με ξέρει"
"Το Ντουμπάι με ξέρει μια χαρά… Εγώ δεν είμαι με κανένα συνεργάτης, είμαι ξεχωριστό όνομα…Εμένα έβγαλες VOR (ηγετικό μέλος Ρωσο-Γεωργιανής μαφίας); Εγώ Πόντιος είμαι, ένας Έλληνας με το αίμα και δεν έχω ανάμειξη με άλλα αίματα", αναφέρει μεταξύ άλλων ο Έντικ, κατά τη διάρκεια της επίμαχης βιντεο-επικοινωνίας που ελέγχεται από τις αρχές. Συνομιλήτρια του ήταν μια γυναίκα που φέρεται να γνωρίζει… πρόσωπα και πράγματα, ενώ αφορμή για την κλήση ήταν μια ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Σε μια επίδειξη δύναμης, η "Φωνή από το Ντουμπάι", την εντόπισε με άνθρωπο του, την οδήγησε σε ένα αυτοκίνητο και ξεκίνησε την βιντεοκλήση μέσω δικής του συσκευής. "Θέλεις να μιλήσεις ή να προχωράς να λες. Μπορώ να σβήσω το τηλέφωνο. Άκου αν θέλεις να προχωρήσεις, εγώ με το καλό τρόπο μαζί σου μιλάω. Εγώ θέλω να σε ρωτήσω κάποια πράγματα. Ποιος σου δίνει αυτές τις πληροφορίες;", ρωτάει η "Φωνή από το Ντουμπάι", όταν δέχεται λεκτική επίθεση από τη γυναίκα που τον κατηγορεί για τον θάνατο φιλικού της προσώπου. Βλέποντας ότι εκείνη επιμένει για τις σχέσεις του με συγκεκριμένους κακοποιούς στην Κύπρο της απαντά: "Εσύ από που παίρνεις τέτοιες πληροφορίες και τους πιστεύεις; Βρώμικα λόγια λες…Ούτε καν με ξέρεις, ούτε καν σε ξέρω". Λίγη ώρα αργότερα ολοκληρώνει τη συνομιλία λέγοντας της: "Εγώ βλέπω εσύ δεν θέλεις να μιλήσεις, δώσε το τηλέφωνο".
"Η Αστυνομία συμμερίζεται τις ανησυχίες του κοινού και όλες οι πληροφορίες τυγχάνουν αξιολόγησης", ανέφερε λίγες ημέρες πριν στον τηλεοπτικό σταθμό ΡΙΚ, εκπρόσωπος του αρχηγείου της Κυπριακής Αστυνομίας, απαντώντας σε ερώτηση για το βίντεο. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την συνομιλήτρια του Έντικ, είναι σε εξέλιξη διεθνείς διαδικασίες και επαφές από τις κυπριακές αρχές, την ώρα που η ίδια υποστηρίζει ότι έχει λάβει πολιτικό άσυλο από τη Ρωσία.
Υπενθυμίζεται ότι ο "Έντικ" είχε συλληφθεί στο Ντουμπάι στις 20 Σεπτεμβρίου 2024 μαζί με τον 41χρονο "Λεωνίδα" από το Ουζμπεκιστάν, οι οποίοι αναζητούνται με διεθνές ένταλμα σύλληψης από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής για συμμετοχή στις δολοφονίες των Γιάννη Σκαφτούρου (Θείου Τζο), Βασίλη Ρουμπέτη (Ράμπο), Διονύση Μουζακίτη (Νιόνιου). Και οι δύο έχουν αφεθεί ελεύθεροι, ενώ δεν υπάρχει διακρατική συμφωνία, προκειμένου να εκδοθούν στην Ελλάδα.
Ταξίδια στη Κύπρο
Τουλάχιστον 36 ταξίδια στην Κύπρο είχε πραγματοποιήσει ο 35χρονος "κλητήρας" της μαφίας των λαθραίων τσιγάρων, όπως προέκυψε από την έρευνα του Ελληνικού FBIγια την εξάρθρωση της οργάνωσης. Αρμόδιοι αξιωματικοί, σημειώνουν ότι οι περισσότερες μισθώσεις νοικιασμένων χώρων του κυκλώματος, γίνονταν αμέσως μετά από αυτά τα ταξίδια. Οι αρχές εξετάζουν τη ροή των χρημάτων, καθώς ο "κλητήρας" από το 2018 έως σήμερα είχε πληρώσει ενοίκια περίπου 1.200.000 ευρώ.
Εννέα από τα ταξίδια καταγράφονται το 2021, δέκα το 2022, πέντε το 2023, πέντε το 2024 και έξι το 2025. Ένα ακόμα πραγματοποιήθηκε το 2020, όμως για το συγκεκριμένο έτος έχουν διαγραφεί τα συνολικά στοιχεία λόγω παρέλευσης της πενταετίας. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία τα ταξίδια ήταν σύντομα και περιλαμβάναν μόλις μία διανυκτέρευση. Μεταξύ τους υπήρχε ελάχιστη απόκλιση, η οποία προσδιορίζεται περίπου σε σαράντα μέρες κατά μέσο όρο.
Η μαφία του "Πούτιν"
Ο 48χρονος "Πούτιν" και ο 46χρονος αδερφός του, ο "Πρόεδρος", ήταν οι απόλυτοι αρχηγοί της εγκληματικής οργάνωσης παρασκευής, επεξεργασίας και διακίνησης λαθραίων τσιγάρων υπό την μορφή μιας σύγχρονης "καπνοβιομηχανίας". Μοναδικό αντίπαλο δέος η ομάδα του "Έντικ", της "Φωνής από το Ντουμπάι", του "εξολοδρευτή" τουλάχιστον τεσσάρων μελών της GREEK MAFIA. Τα ηγετικά μέλη της δεύτερης μεγαλύτερης εγκληματικής οργάνωσης παρασκευής, επεξεργασίας και διάθεσης λαθραίων τσιγάρων στη χώρας μας, συνέλαβαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, μαζί με ακόμη 24 άτομα.
Βασικοί συνεργάτες των αρχηγών ήταν ο 44χρονος "Μουσάτος", ιδιοκτήτης γυμναστηρίου στον Ασπρόπυργο, ο 39χρονος "Θανάσης ή Γραφείο", ο 40χρονος "Μαυρούλης ή Καραμέλας", ο 43χρονος "Προϊστάμενος ή Κουμπάρος", ο 40χρονος "ΜΑΝ", ο 34χρονος "Μπαμπουίνος", ο 44χρονος "Εφοπλιστής ή Γαμπρός", ο 44χρονος "Μπιτόν", ο 30χρονος "Τίμα", ο 67χρονος "Μπαμπάς", ο 48χρονος "Καράφλας", ο 43χρονος "Κρητικός", ο 44χρονος "Γιαγιάς", ο 62χρονος "Παππούς" και 10 ακόμη άτομα. Αυτά ήταν τα προσωνύμια των μελών της εγκληματικής οργάνωσης που απαρτιζόταν από ομογενείς από Καζακστάν, Ρωσία, Ουκρανία και Γεωργία.
Τα δύο αρχηγικά μέλη, ομογενείς από τη Ρωσία, είναι "ορκισμένοι εχθροί" και αντίπαλοι του "Έντικ", της "Φωνής από το Ντουμπάι", ο οποίος μάλιστα σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχει συνάψει "συμβόλαια θανάτου" για την εξόντωση τους. Ένας 42χρονος εκτελεστής του "Έντικ", που συμμετείχε στις δολοφονίες των μελών της GREEK MAFIA στις 3 Ιουλίου 2023, είχε συμμετοχή στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του 47χρονου Θεόφιλου Μαυρόπουλου, μέλος των τσιγαράδων του "Πούτιν". Ο 47χρονος, πέθανε στις 22 Οκτωβρίου 2023, από παθολογικά αίτια, τα οποία δεν αποκλείεται να ήταν συνέπεια του σοβαρού τραυματισμού του.
Οι τσιγαράδες του Έντικ
Σημειώνεται ότι στις αρχές Μαρτίου 2025 στελέχη του Ελληνικού FBI είχαν εξαρθρώσει την εγκληματική οργάνωση τσιγαράδων του "Έντικ". Ένα εργοστάσιο παραγωγής… τυροκομικών προϊόντων έξω από τη Χαλκίδα, αποτελούσε τη "βιτρίνα" της παράνομης δραστηριότητας του κυκλώματος. Στον ίδιο χώρο, στεγάζονταν το ένα από τα δύο εργοστάσια κατασκευής και επεξεργασίας τσιγάρων που διηύθυνε η εγκληματική οργάνωση. Η δεύτερη μονάδα παραγωγής, εντοπίστηκε στον Ελαιώνα Θηβών. Τα λαθραία προϊόντα, μεταφέρονταν σε αποθήκες και στη συνέχεια κατέληγαν στους συνεργαζόμενους αγοραστές σε όλη τη χώρα.
Ένα μόνο κοντέινερ με τσιγάρα παραγωγής μιας εβδομάδας, είχε 800.000 κέρδος για το κύκλωμα. Συνελήφθησαν τότε 40 άτομα και σε κάθε σπίτι εμπλεκόμενου εντοπίστηκε ένα μποξ με 500 κούτες τσιγάρα. Τις παράνομες δραστηριότητες συντόνιζαν οι δύο υπαρχηγοί του "Έντικ", με έδρα ο ένας Θεσσαλονίκη και ο άλλος την Αττική.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

