Μεγάλη αύξηση στις μεταναστευτικές ροές - 1.200 στα νησιά σε μια εβδομάδα

Αυξάνεται η ανησυχία των κατοίκων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όσο αυξάνονται οι μεταναστευτικές ροές, ενώ ο φόβος μεγαλώνει καθώς πλησιάζει καλοκαίρι.

megali-auksisi-stis-metanasteutikes-roes---1200-sta-nisia-se-mia-ebdomada
SHARE THIS
0
SHARES

Αυξάνεται η ανησυχία των κατοίκων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όσο αυξάνονται οι μεταναστευτικές ροές, ενώ ο φόβος μεγαλώνει καθώς πλησιάζει καλοκαίρι, περίοδος που η εικόνα γίνεται χειρότερη.

Από την Πρωτομαγιά και χωρίς να προσμετρηθούν οι αφίξεις της Κυριακής, στα νησιά του βορείου Αιγαίου έφτασαν συνολικά 831 πρόσφυγες και μετανάστες. Από αυτούς 554 πέρασαν στη Λέσβο, 218 στη Χίο και 50 στη Σάμο.

Μιλώντας συνολικά, ο αριθμός των μεταναστών τις τελευταίες έξι μέρες στα νησιά του βορείου Αιγαίου αγγίζει τους 1.200, ενώ εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί η συνεχής ροή.

Είναι ενδεικτικό πως το πρωί της Κυριακής περίπου 270 μετανάστες πέρασαν στην Μυτιλήνη, με τον συνολικό αριθμό της ημέρας να ξεπερνά τους 300 στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Πιο συγκεκριμένα, σε τέσσερα περιστατικά στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης, έφτασαν 226 άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν και καταγράφηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

Αλλοι περίπου 80 πέρασαν στη Χίο.

Φωτό: Ευρωκίνηση (αρχείου)

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook