
Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Europol σε όλη την Ευρώπη με στόχο τον εντοπισμό περίπου 20 ανθρώπων οι οποίοι συνδέονται με αντιεξουσιαστική οργάνωση που έχει έδρα το Βερολίνο.
Στην Ελλάδα, στην εν λόγω έρευνα συμμετέχει και η Αντιτρομοκρατική, η οποία προχώρησε σήμερα Πέμπτη το πρωί σε έρευνες στην Αθήνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έγιναν έρευνες σε πέντε σπίτια και συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι φέρονται να σχετίζονται με μια από τις πιο εμβληματικές καταλήψεις των Εξαρχείων.
Σε ανάρτηση σε γνωστό ιστότοπο αντιεξουσιαστών γράφονται μεταξύ άλλων τα εξής:
Σήμερα, Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη, η γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία (ΒΚΑ) πραγματοποίησε εισβολές σε δύο σπίτια στην Αθήνα, με τη συνδρομή της ελληνικής αντι-τρομοκρατικής. Μπήκαν στα σπίτια των συντρόφων στο κέντρο της Αθήνας την ίδια ώρα που στο Βερολίνο γινόταν εισβολή σε πέντε σπίτια, καθώς και στην αναρχική βιβλιοθήκη Kalabal!k στο Βερολίνο (Kreuzberg).
Η αιτιολογία της εισβολής που δόθηκε, ήταν ότι οι γερμανικές αρχές διεξάγουν έρευνα και κατηγορούν ομάδα συντρόφων για σύνταξη εγκληματικής οργάνωσης το 2016, που σκοπό είχει να οργανώσει συγκρούσεις και επιθέσεις ενάντια στην αστυνομία και άλλους στόχους. Οι σύντροφοι κατηγορούνται για διάφορα περιστατικά, όπως την οργάνωση ποδηλατοπορείας το καλοκαίρι του 2017, την οργάνωση συγκρούσεων στο Αμβούργο κατά τη σύνοδο G20, πριν 3 χρόνια, ή την κατάληψη ενός άδειου εργοστασίου στο Βερολίνο.
Στην Αθήνα 5 σύντροφοι μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ μετά την εισβολή. Οι 3 από αυτούς θα περάσουν αυτόφωρο αύριο Πέμπτη στις 12πμ στα δικαστήρια της Ευελπίδων, για παράνομη οπλοκατοχή ενός πέπερ σπρέυ. Οι άλλοι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr