Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες συνελήφθη ένας 60χρονος στη Μεσσήνη, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην πρόκληση δύο ακόμη πυρκαγιών, παρότι μετά την πρώτη σύλληψή του είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο 60χρονος φέρεται να προκάλεσε την Κυριακή 30 Αυγούστου δύο πυρκαγιές σε ξηρά χόρτα, σε διαφορετικά σημεία της Μεσσήνης. Η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε στις 16:00 και η δεύτερη στις 17:40, με τις αρχές να αποδίδουν την πρόκλησή τους σε χρήση γυμνής φλόγας.
Ακολούθησε έρευνα από το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Μεσσηνίας, κατά την οποία ο 60χρονος ταυτοποιήθηκε ως φερόμενος υπαίτιος. Στη συνέχεια συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.
Πρόκειται, σύμφωνα με τις αρχές, για το ίδιο πρόσωπο που είχε συλληφθεί στις 27 Αυγούστου για δύο ακόμη πυρκαγιές, οι οποίες είχαν εκδηλωθεί στις 26 και 27 Αυγούστου. Μετά την απολογία του, είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Τέσσερις πυρκαγιές μέσα σε πέντε ημέρες
Μετά και τις δύο νέες περιπτώσεις, στον 60χρονο αποδίδεται πλέον η πρόκληση συνολικά τεσσάρων πυρκαγιών μέσα σε μόλις πέντε ημέρες.
Σε βάρος του σχηματίστηκε νέα δικογραφία για εμπρησμό από πρόθεση, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Ο συλληφθείς κρατείται και αναμένεται να οδηγηθεί την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
