Ανυποχώρητοι στα μπλόκα, κρίσιμη σύσκεψη στα Τέμπη

Εξαιρετικά κρίσιμη για τις κινητοποιήσεις των αγροτών η σημερινή ημέρα. Συγκέντρωση στα Τέμπη.

minumata-klimakwsis-ligo-prin-ti-sugkentrwsi-sta-tempi
SHARE THIS
0
SHARES

Ως εξαιρετικά κρίσιμη για τις κινητοποιήσεις των αγροτών θεωρείται η σημερινή ημέρα, καθώς στη συνάντηση εκπροσώπων σχεδόν απ' όλα τα μπλόκα στα Τέμπη, θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα για τις κινητοποιήσεις.

Ενδεικτική των προθέσεών τους, είναι η δήλωση του μέλους της συντονιστικής επιτροπής των Μικροθηβών, Σωτήρη Γαλογαύρου περί κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

«Οσο περνούν οι μέρες που οι αγρότες βρίσκονται στο δρόμο τα πνεύματα "αγριεύουν", καθώς οι αγρότες χάνουν την υπομονή τους και ζητούν να κλιμακωθεί ο αγώνα τους», σήλωσε στο ΑΠΕ.

«Επιθυμία των αγροτών είναι να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, αλλά και να αποσυρθούν το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής και να γίνει συζήτηση από την αρχή. Ωστόσο η απόφαση αυτή πρέπει να ληφθεί συνολικά και όχι μόνο από το μπλόκο των Μικροθηβών», πρόσθεσε.

Επίσης χαρακτηριστική είναι η κίνηση των αγροτών από Θήβα, Μέγαρα, Εύβοια και Μαραθώνα οι οποίοι διαμηνύουν ότι δεν θα στέλνουν προϊόντα στις λαϊκές, που σε συνδυασμό με την απεργία των ναυτεργατών μπορεί να «αδειάσει» τους πάγκους στις λαϊκές.

 Στο κάστρο Βοιωτίας έγινε χθες κοινή συνάντηση του συντονιστικού των επιστημονικών φορέων και των ελευθέρων επαγγελματιών της χώρας με τους αγρότες από τη Βοιωτία και τη Φθιώτιδα για τον συντονισμό του αγώνα κατά του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό. Στην αντιπροσωπεία των φορέων των επιστημόνων συμμετείχαν γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι και οικονομολόγοι.

Αντικείμενο ήταν η κορύφωση των αντιδράσεων απέναντι στο ασφαλιστικό ενόψει και της απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την ερχόμενη Πέμπτη, οπότε δεν αποκλείεται «απόβαση» των τρακτέρ ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.

Εν τω μεταξύ συνάντηση με τον πρωθυπουργό έκλεισε η «Πρωτοβουλία Αγροτών». Όπως δήλωσε χθες ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα.

Ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας Αγροτών», Θόδωρος Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι ζητούν πάνω από ένα μήνα τη συνάντηση, καθώς έχουν ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη αντιπρόταση, απέναντι στο νομοσχέδιο Κατρούγκαλου.

Η ανακοίνωση της συνάντησης προκάλεσε τις αντιδράσεις των αγροτοσυνδικαλιστών από άλλα μπλόκα.

Αυτή η συνάντηση δεν εκφράζει το 99% των αγροτών, δήλωσε ο Γιάννης Βάγγος από το μπλόκο του Κάστρου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά, αν κάποιοι θέλουν να κάνουν το λαγό της κυβέρνησης, ας το κάνουν.

Μάλιστα, ο αγροτοσυνδικαλιστής Βισαλτίας από το μπλόκο του Προμαχώνα, Στέργιος Λίτος δήλωσε ότι «όποιος αγρότης, αυτή τη χρονική στιγμή συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, είναι «πιαστράκιας» και πουλάει τον αγροτικό αγώνα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook