Λέσβος: Γονείς έβαλαν λουκέτο σε σχολείο που θα φιλοξενήσει προσφυγόπουλα

Στο κλείσιμο του 8ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με λουκέτο, προχώρησαν οι γονείς των μαθητών. Δεν ενημερώθηκαν από την διεύθυνση ότι από τη Δευτέρα θα αρχίσουν να

SHARE THIS
0
SHARES

Στο κλείσιμο του 8ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με λουκέτο, προχώρησαν οι γονείς των μαθητών διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκαν από την διεύθυνση ότι από τη Δευτέρα θα αρχίσουν να παρακολουθούν τα μαθήματα και 5 προσφυγόπουλα.

Οι γονείς κάθισαν μπροστά στην είσοδο του σχολείου και ξεκαθάρισαν ότι τη Δευτέρα δεν θα έρθουν τα παιδιά τους για μάθημα, ούτε θα επιτρέψουν σε κανένα να περάσει την πόρτα, αν δεν δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα.

 

Οι γονείς δηλώνουν ξεκάθαρα ότι δεν έχουν κανέναν πρόβλημα ένταξης των προσφυγόπουλων στα Ελληνικά Σχολεία της Μυτιλήνης, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αυτό γίνεται τους αφήνει με πολλά ερωτηματικά.

"Δεν μας ενημέρωσε κανείς όπως είχαν υποχρέωση να το κάνουν" δηλώνουν και αναφέρουν ότι μετά την προσευχή της Παρασκευής στο σχολείο τους, ο διευθυντής είπε στους μαθητές ότι από τη Δευτέρα θα έρχονται στο σχολείο τους και 5 προσφυγόπουλα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα  LesvosNews.gr από τη Δευτέρα θα ενταχθούν σε τρία Δημοτικά Σχολεία της Μυτιλήνης 15 προσφυγόπουλα. Τα πέντε θα ενταχθούν στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζονται το 9ο και 11 Δημοτικό Σχολείο, άλλα πέντε στο 15ο Δημοτικό Σχολείο και άλλα πέντε στο 8ο Δημοτικό Σχολείο.

Τα παιδιά αυτά πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στα Ελληνικά Σχολεία – έχουν ακόμα και βιβλιάρια υγείας – ωστόσο υπάρχουν πολλές αντιδράσεις από γονείς Ελλήνων μαθητών, οι οποίοι δεν βλέπουν με καλό μάτι την κίνηση αυτή, κυρίως με τον τρόπο που γίνεται, αφού όπως υποστηρίζουν μένουν πολλές «σκιές» σε όλη τη διαδικασία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook