
Η απελευθέρωση του οπαδού του Παναθηναϊκού, επονομαζόμενου στους κύκλους των οπαδών ως "Σουβλατζής", προκάλεσε πολλά ερωτηματικά, με αποτέλεσμα πηγές από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, να τονίσουν πως η Αστυνομία έκανε τη δουλειά της.
Διευκρινίζουν πως εκδόθηκε και εκτελέστηκε το ένταλμα σύλληψης, αλλά από κει και πέρα είναι θέμα της Δικαιοσύνης, το τι επακολούθησε.
Πιο συγκεκριμένα, πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν πως "η ΕΛ.ΑΣ. έκανε την δουλειά της όπως αυτή καθοδηγήθηκε βάσει των ενταλμάτων που εξέδωσαν οι ανακριτικές αρχές.
Προχώρησε στον εντοπισμό και την σύλληψη και από εκεί και έπειτα, ήταν δουλειά της Δικαιοσύνης για τη διαχείριση της υπόθεσης".
Πως έμεινε ελεύθερος ο "Σουβλατζής"
Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο 106ος κατηγορούμενος για την υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή στην αιματηρή επίθεση της Νέας Φιλαδέλφειας. Ο 43χρονος οργανωμένος οπαδός του Παναθηναϊκού ισχυρίστηκε ότι το βράδυ της αιματηρής επίθεσης βρισκόταν στην Κεφαλονιά.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο 43χρονος "σουβλατζής" αρνείται ότι έχει σχέση με τις αξιόποινες πράξεις που τον έφεραν αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη. Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του ανέκυψε διαφωνία ανάμεσα σε ανακρίτρια και εισαγγελέα σχετικά με το θέμα της επιβολής ή μη περιοριστικών όρων.
Ειδικότερα, η εισαγγελέας είχε την άποψη πως ο κατηγορούμενος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος χωρίς όρους, ενώ η ανακρίτρια είχε την άποψη πως έπρεπε να του επιβληθεί ο όρος της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά το μήνα. Τη διαφωνία αυτή καλείται να λύσει το δικαστικό συμβούλιο με τον 43χρονο να αποχωρεί ελεύθερος από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.
Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες και προέβαλε τον ισχυρισμό πως το επίμαχο χρονικό διάστημα ήταν εκτός Αθηνών. Μάλιστα προς τεκμηρίωση της υπερασπιστικής του θέσης προσκόμισε στοιχεία (εισιτήρια, αποδείξεις διοδίων, πληρωμές μέσω κάρτας κ.ά.) για να αποδείξει τον ισχυρισμό του πως από 2/8 μέχρι 8/8 βρισκόταν σε διακοπές στη Κεφαλονιά. Μάλιστα, υποστήριξε πως έχει αποστασιοποιηθεί από τον σύνδεσμο του Παναθηναϊκού.
Πριν την έναρξη της απολογίας του 43χρονου, εξετάστηκε ως μάρτυρας στην ανακρίτρια και η σύντροφος του οπαδού του Παναθηναϊκού, η οποία υποστηρίζει πως ήταν μαζί στην Κεφαλονιά.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr