Follow us

Νέο σοκαριστικό ηχητικό ντοκουμέντο: "Νονός" ενημερώνει ανώτατο αξιωματικό της ΕΛΑΣ για τις μετακινήσεις αστυνομικών

Έμπορος καυσίμων ζητά από τον υψηλόβαθμο αστυνομικό να προσπαθήσει να εντοπίσει ποιοι είναι οι ένστολοι σε νευραλγικές υπηρεσίες που θα μπορούσαν να ενταχθούν στο κύκλωμα

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΕΛΑΣ

Ηχητικό ντοκουμέντο με διαλόγους που είχαν επίορκοι ανώτατοι αξιωματικοί της αστυνομίας με στελέχη της Greek Mafia, αποκαλύπτει το Mega.

Στο ηχητικό ακούγονται οι νονοί της νύχτας που συνομιλούν με στελέχη της ΕΛΑΣ, για τη διάρθρωση των νευραλγικών ελεγκτικών υπηρεσιών με ανθρώπους μυημένους στο κύκλωμα.

Ένας έμπορος καυσίμων ενημερώνει ανώτατο αξιωματικό για τις μετακινήσεις αστυνομικών στις υπηρεσίες που διώκουν το έγκλημα.

"Είναι Κώστα και από Ανθρωποκτονιών, και από Οικονομική και από Οργανωμένο κι έχουν πάει… κι έχουν έρθει… Έχουν ξηλωθεί βέβαια, το Ανθρωποκτονιών έχει ξηλωθεί ολόκληρο. Έχει παίξει μεγάλο ρόλο Εξάρχεια, Ακρόπολη, Ομόνοια άμα δεις. Άμα δεις εκεί πέρα τις φωτογραφίες μετακινήσεων, έχουν φύγει πολλοί από εκεί και έχουν πάει Ανθρωποκτονιών. Το Ανθρωποκτονιών σχεδόν ξηλώθηκε ολόκληρο. Δηλαδή, φύγανε πολλοί βασικοί τους παίκτες", ακούγεται να λέει.

Διαβάστε Επίσης

Ζητά μάλιστα από τον υψηλόβαθμο αστυνομικό συνομιλητή του, να προσπαθήσει να εντοπίσει ποιοι είναι οι ένστολοι σε νευραλγικές υπηρεσίες που θα μπορούσαν να ενταχθούν στο κύκλωμα:

"Αλλά και στην Οικονομική έχουν πάει δυο τρία άτομα, να δεις άμα ξέρουμε κάποια από αυτά από την Οικονομική εκεί πέρα που έχουν πάει. Και στο Οργανωμένο, στον φίλο, έχουν πάει κάποιοι από Αθήνα. Θα τους δεις".

Το κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων

Οι ύποπτες δραστηριότητες και επικοινωνίες του παράνομου δικτύου, φέρεται να περιστρέφονται γύρω από τη "χρυσοφόρο πίτα" της λαθρεμπορίας καυσίμων, για την οποία ερίζουν τα υποκαταστηματα της GREEK MAFIA.

Μέλη της GREEK MAFIA, όπως ο "Θείος ΤΖΟ", Γιάννης Σκαφτούρος, που δολοφονήθηκε πρόσφατα στα Σκούρτα Βοιωτίας, οι επίσης δολοφονημένοι Βασίλης Στεφανάκος, Μανώλης Καραγιάννης γνωστός ως "Σαμπρέλας" ή "Νταίζι", και αρκετά ακόμη πρωταγωνιστικά μέλη της ελληνικής μαφίας, ενέταξαν στο παράνομο "ρεπερτόριό" τους το λαθρεμπόριο και την νόθευση καυσίμων, δραστηριότητα που φαίνεται να αποτέλεσε και αφορμή για τις υπογραφές και εκτελέσεις "συμβολαίων θανάτου".

Μετά τον κύκλο εκκαθαρίσεων, μια νέα τάξη πραγμάτων που έχει αναδυθεί στο χώρο της νύχτας φέρεται να περιλαμβάνει στελέχη της ΕΛΑΣ, με ορισμένες στιχομυθίες να αφορούν ακόμα και συννενοήσεις με συνεργάτες υπουργών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του "Βήματος" μάλιστα, φαίνεται να έχει υπάρξει "χαρτογράφηση" 25 αξιωματικών που πρωτοστατούν, σχετίζονται ή επωφελούνται από το κύκλωμα διαφθοράς.

"Ακόμα, φαίνεται να έχουν βρεθεί και SMS που στέλνονταν σε επιχειρηματίες για επικείμενους ελέγχους από κρατικές υπηρεσίες. Χωρίς ωστόσο να υπάρχουν σαφείς κινήσεις για να σταματήσουν αυτές οι παράνομες συνεννοήσεις και συναλλαγές".

Όπως σημειώνεται τα μέλη των κυκλωμάτων, έχουν αποκτήσει προσβάσεις σε ανώτατους υπηρεσιακούς, και όχι μόνο, παράγοντες, προκειμένου να επηρεάσουν τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. ή και ενδιάμεσες διαδικασίες μετακινήσεων αξιωματικών. Στόχος τους ήταν να τοποθετηθούν στα κρίσιμα για αυτούς ελεγκτικά "πόστα" ύποπτοι αστυνομικοί, οι οποίοι θα τους… εξυπηρετούν σε καθημερινή βάση.

Διαβάστε Επίσης

Οι επίμαχοι διάλογοι που δημοσιεύει το "Βήμα της Κυριακής":

2/3/2018

ΜΕΛΟΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: "Φίλε μου, σε ευχαριστώ για την αγάπη σου. Κανόνισε πότε θα πιούμε τα κρασάκια μας".

ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ – "ΜΕΣΑΖΩΝ": "Πάμε στη γνωστή ταβέρνα. Σε περιμένουμε να σου δώσουμε τα κρασιά σου…".

Ακολουθούν υποδείξεις του πρώην αστυνομικού στον στρατηγό της ΕΛ.ΑΣ. για μεταθέσεις ημετέρων αστυνομικών σε αστυνομικές υπηρεσίες και ανάμεσα σε αυτές στη Μύκονο

28/3/2018

ΜΕΛΟΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: "Στρατηγέ μου, με πήρε τώρα ο Πάνος Καμμένος. Στο ΑΤ Αμαρουσίου μεταβαίνει τώρα ο δικηγόρος Σ. να εφαρμόσει δικαστική απόφαση".

ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΣ ΕΛ.ΑΣ.: "Πήραμε πριν 15 λεπτά τον αρμόδιο ανώτερο αξιωματικό εκεί και τακτοποιήθηκε το θέμα. Καλημέρα".

29/3/2018

ΜΕΛΟΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: "Αρχηγέ μου, έχω αδελφικό μου φίλο βενζινοπώλη".

ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΣ ΕΛ.ΑΣ.: "Ο,τι γουστάρεις άμεσα".

21/12/2018

ΜΕΛΟΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: "Στρατηγέ μου, καλημέρα. Να βοηθήσουμε τρία βενζινάδικα ή να απευθυνθώ στους πολιτικούς στο υπουργείο;".

ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΣ ΕΛ.ΑΣ.: "Όχι φίλε μου, εγώ και άμεσα".

24/5/2022

ΝΟΝΟΣ – ΕΜΠΟΡΟΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ: "Καλημέρα".

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ: "Κύριε Γ. καλημέρα. Θέλω δύο ημέρες για το άτομο για να κάνει ένας δικός μου ραντεβού, να στείλουμε (σ.σ.: σε υπηρεσία ελέγχου του λαθρεμπορίου καυσίμων) υπαστυνόμο μικρό να μην το καταλάβουν. Επίσης για τον άλλο, για Οικονομική Αστυνομία μου είπε ότι σύντομα θα το περάσει από Οικονομική μόνος του τις επόμενες ημέρες. Οπότε με δύο άτομα εκεί και ένα θα δώσετε και ένα που θα πάει μόνος του, ό,τι και να αλλάξει, θα είστε πολύ καλά".

25/5/2022

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ: "Καλησπέρα κύριε Γ.".

ΝΟΝΟΣ – ΕΜΠΟΡΟΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ: "Είχα δώσει και έναν ακόμα άνθρωπο (σ.σ.: αστυνομικό για να προωθηθεί σε ελεγκτική θέση) και πέρασε! Μπήκε! Τώρα με πήρε του υπουργού αυτός και μου είπε κομπλέ. Εκεί τέλος οπότε έχουμε και εκεί δικό μας. Σκέψου μήπως για το Οργανωμένο (σ.σ.: Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος που ασχολείται επίσης με υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων) δώσουμε κάποιον και πας κι εσύ στη Δίωξη Εκβιαστών (σ.σ.: ασχολείται με τους νονούς της νύχτας) να είμαστε κομπλέ".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το διάστημα των συνομιλιών φέρεται να τηλεφωνούν αξιωματικοί που υπηρετούν κοντά σε πολιτικά πρόσωπα και να ζητούν μεταθέσεις που μνημονεύονται στις συνομιλίες.

3/6/2022

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ:"Καλημέρα".

ΝΟΝΟΣ – ΕΜΠΟΡΟΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ: "Αφού έχουμε έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα στην Οικονομική, στο Ανθρωποκτονιών, στο Οργανωμένο, στο Εκβιαστών (σ.σ.: έχουν βάλει δικούς τους) να τα φτιάξω για σένα για την ΕΥΠ; Στείλε μου πάλι τα δικά σου στοιχεία".

10/6/2022

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ: "Καλησπέρα. Τι κάνεις;".

ΝΟΝΟΣ – ΕΜΠΟΡΟΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ: "Ο μεγάλος με τον Οικονόμου (σ.σ.: εννοεί τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου) δεν είναι ευχαριστημένος. Να το ξέρετε αυτό. Μου το είπε ο φίλος σήμερα. Σίγουρα τον πήρε ο Θεοδωρ τηλέφωνο και έδωσε εντολή να περάσουν όλα! Για αυτό είπε ο άλλος είμαστε πολύ καλά!".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 21 Μαρ 2023 | 14:17

Εξαρθρώθηκε συμμορία που ανατίναζε ΑΤΜ και έκλεβε αυτοκίνητα στην Αττική

Δύο άνδρες συνελήφθησαν ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης κατά την διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε σε περιοχές της Αττικής.

ΣΤΙΣ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 21 Μαρ 2023 | 14:06

Πέθανε σε ηλικία 100 ετών ο τελευταίος αντιστασιακός στην Ελλάδα - Ο Ηλίας Καραγιάννης από τη Μαγνησία

Εφυγε από τη ζωή στα 100 του χρόνια ο τελευταίος αντιστασιακός στην Ελλάδα, ο Ηλίας Καραγιάννης. Ζούσε στην Ανάβρα Μαγνησίας.

ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 20 Μαρ 2023 | 08:25

Κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.: Τι οδήγησε στην ξαφνική "καρατόμηση" του αρχηγού Κωνσταντίνου Σκούμα - Το παρασκήνιο

Ένα μόλις μήνα μετά την ανανέωση της θητείας του και ένα χρόνο πριν την προβλεπόμενη λήξη της, ο Κωνσταντίνος Σκούμας, "καρατομήθηκε" από το τιμόνι του σώματος, με ομόφωνη απόφαση ΚΥΣΕΑ.

19 Μαρ 2023 | 19:21

Προαγωγές και τοποθετήσεις Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας - Υπαρχηγός ο Γεώργιος Δούβαλης

Τη θέση του υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. αναλαμβάνει ο αντιστράτηγος Γεώργιος Δούβαλης, σύμφωνα με τις προαγωγές και τοποθετήσεις αξιωματικών που ανακοινώθηκαν

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 19 Μαρ 2023 | 15:00

Κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για τον πρώην αρχηγό της ΕΛΑΣ - "Να κληθεί στην Επιτροπή Διαφάνειας" - "Δεν έκαναν το καθήκον τους..."

"Ο ΣΥΡΙΖΑ κατ’ επανάληψη έχει δείξει την απέχθειά του για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία" αναφέρει σε απάντησή του το Υπουργείο

ΣΤΟ OPEN 19 Μαρ 2023 | 11:12

Μαυροειδάκος για γερανό της ΕΛΑΣ: "Άκρως επαγγελματική η συμπεριφορά του οδηγού - Κάτι κάδους χτύπησε" [Βίντεο]

"Ο συνάδελφος έκανε τη δουλειά του - Είχε δεχτεί επίθεση στα 50 μέτρα από το σημείο - Δεν υπάρχει τροχαίο εδώ, κάποιους κάδους χτύπησε ο συνάδελφος" είπε ο γ.γ. ειδικών φρουρών Αττικής, Στράτος Μαυροειδάκος

18 Μαρ 2023 | 20:31

Κωνσταντίνος Σκούμας: ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ απαιτούν απαντήσεις από Μητσοτάκη-Θεοδωρικάκο για την αποπομπή του

Απαντήσεις για την αποπομπή του πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνου Σκούμα ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

ΠΟΙΟΥΣ ΔΕΙΧΝΕΙ 18 Μαρ 2023 | 17:12

Κωνσταντίνος Σκούμας: Με αιχμές η πρώτη αντίδρασή του για το ξήλωμα από τη θέση του αρχηγού της ΕΛΑΣ

"Αποχωρώ με αξιοπρέπεια και καθαρή τη συνείδησή μου και παραδίδω στην κρίση όλων τα γεγονότα", αναφέρει ο στρατηγός εν αποστρατεία Κωνσταντίνος Σκούμας

ΓΙΑΤΙ 18 Μαρ 2023 | 15:14

ΕΛΑΣ: Το παρασκήνιο της αντικατάστασης του Κωνσταντίνου Σκούμα - Γιατί "φαγώθηκε" ο αρχηγός

Γιατί το ΚΥΣΕΑ έλαβε την απόφαση να προχωρήσει σε αντικατάσταση του επικεφαλής της ΕΛΑΣ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ 18 Μαρ 2023 | 13:01

ΚΥΣΕΑ: Νέος Αρχηγός της ΕΛΑΣ ο Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος

Στη θέση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας τοποθετείται ο Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΥΣΕΑ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ STAR 18 Μαρ 2023 | 09:21

Γερανός ΕΛΑΣ: Ποιος ήταν ο αστυνομικός πίσω από το τιμόνι - "Μου φώναζαν "εδώ θα καείς ζωντανός"

Αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών με τα αρχικά Χ.Π. οδηγούσε τον γερανό της ΕΛΑΣ - Υπηρετεί πάνω από 10 χρόνια

ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 17 Μαρ 2023 | 17:48

Εισαγγελική έρευνα για τον γερανό της Αστυνομίας με την ανεξέλεγκτη πορεία δίπλα σε διαδηλωτές

Θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις από τον αστυνομικό που οδηγούσε τον γερανό της ΕΛΑΣ κατά τη διάρκεια των χθεσινών διαδηλώσεων στην Αθήνα.

ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ 17 Μαρ 2023 | 15:12

Χειροπέδες σε 43χρονο για διάρρηξη διαμερίσματος επιχειρηματία στο Κολωνάκι - Είχε αρπάξει λεία αξίας 120.000 ευρώ

Ο 43χρονος διαρρήκτης κατηγορείται για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής άνω των 120.000 ευρώ και παράβαση του νόμου περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.