
Στην εκπομπή "Live News" του Mega μίλησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφερόμενος στο τραγικό συμβάν στο λιμάνι του Πειραιά.
Σχετικά με την κριτική που του έχει ασκηθεί στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ότι με πρωινές του δηλώσεις εξισώνει το θύμα με τον θύτη, απάντησε: "Σήμερα η Ελλάδα παρακολουθεί με φρίκη και σοκ αυτά τα βίντεο και μία συμπεριφορά που δεν είναι μόνο καταδικαστέα κι εγκληματική, αλλά προσβάλλει και την ποιότητα της ελληνικής ναυτοσύνης. Το να θεωρήσει κάποιος ότι εγώ εξισώνω το θύτη με το θύμα, είναι μία ακραία υπερβολή και να μην σας πω και προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης ενός τόσο τραγικού γεγονότος".
"Εγώ θεωρώ ότι σήμερα αυτοί που θρηνούν τον αδικοχαμένο και υπάρχουνε κι αυτοί που θρηνούνε για αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους, να φέρουν πίσω ένα μισθό, ένα μεροκάματο και σήμερα βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία", είπε σε πρωινή του δήλωση ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
"Αισθάνομαι φρίκη και δεν μπορώ να ξεπεράσω το σοκ", ήταν η χαρακτηριστική περιγραφή του κ. Βαρβιτσιώτη για την κατάσταση που βρίσκεται από χθες το βράδυ.
Και πρόσθεσε: "Οι εντολές που έχω λάβει από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι το υπουργείο Ναυτιλίας να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να συνδράμει την έρευνα της Δικαιοσύνης με όποια στοιχεία αυτή χρειαστεί ώστε να αποδώσει τις ποινές που πρέπει να επιβληθούν σε αυτούς που συντέλεσαν σε αυτό το τρομερό γεγονός".
Επί των συμβάντων ο υπουργός ανέφερε: "Με εξοργίζει η κακουργηματική οργή με την οποία σπρώχνουν αυτόν τον άνθρωπο στη θάλασσα, αλλά και η αδιαφορία τους αμέσως μετά".
ΕΔΕ για τις ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά
Ως προς το ζήτημα επίρριψης ή όχι ευθυνών προς το Λιμενικό Σώμα ο υπουργός αποκάλυψε ότι έχει διατάξει ΕΔΕ.
"Οι διαβεβαιώσεις που είχα από τον κεντρικό λιμενάρχη είναι ότι υπήρχε άνθρωπος στο σημείο, οποίος μάλιστα και προσέτρεξε. Ωστόσο, βλέποντας το βίντεο δεν διαπιστώνω την ύπαρξή του κι έτσι σήμερα ζήτησα τη διεξαγωγή ΕΔΕ, το αποτέλεσμα της οποίας πρέπει να μου κοινοποιηθεί αύριο".
Επιπλέον ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι ο λιμενικός που υπήρχε στο συγκεκριμένο σημείο έχει σώσει ο ίδιος ανθρώπινη ζωή στο παρελθόν και είναι πρόσωπο με περγαμηνές.
Για τη στάση του καπετάνιου, που σημειωτέον δεν γύρισε το πλοίο στο λιμάνι, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο υπουργός, είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης: "Συνολικά η συμπεριφορά αυτή με εκνευρίζει. Γίνεται το τραγικό συμβάν κι αποφασίζει να αποπλεύσει".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr