Ο Έλληνας που αγκαλιάζει τους πρόσφυγες μιλά στο TheTOC

« Ήθελα να της δώσω να καταλάβει ότι τελείωσε η αγωνία που είχε να φτάσει στην στεριά». Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος μιλά στο TheTOC.gr

o-ellinas-pou-agkaliazei-tous-prosfuges-mila-sto-thetoc
SHARE THIS
0
SHARES

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος είναι η ψυχή, το μυαλό και τα χέρια της Κοινωνικής Κουζίνας "Ο άλλος άνθρωπος". Του φορέα που ευθύνεται για τη σίτιση δεκάδων χιλιάδων ανήμπορων ανθρώπων, αστέγων και τα τελευταία χρόνια, προσφύγων.

Εδώ και μερικές ημέρες βρίσκεται στη Λέσβο όπου ανακατεύει με πάθος το φαγητό στα τεράστια καζάνια για να φάνε όλοι όσοι φτάνουν καταπονημένοι από το δύσκολο ταξίδι προς την Ευρώπη. Δεν του φτάνει όμως μόνο αυτό. 

Χθες, η Έλενα Αγγελοπούλου απαθανάτισε ένα έντονα φορτισμένο συναισθηματικά στιγμιότυπο. Μια γυναίκα με το παιδί της έχουν μόλις βγει στη στεριά και η μητέρα ξεσπά σε κλάματα. Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ανοίγει την αγκαλιά του για να της πει ότι όλα τέλειωσαν. Η ίδια και το παιδί της είναι πλέον ασφαλείς.

 

Τι δήλωσε στο TheTOC

«Eίναι ένα κοριτσάκι και η μαμά του που μόλις βοηθήσαμε να βγουν από την βάρκα στην Σκάλα Συκαμιάς στην Μυτιλήνη και μόλις πάτησαν στα βότσαλα η μαμά άρχισε να κλαίει, ξέσπασε, βγήκε όλη της η αγωνία και έπρεπε να την συνεφέρω γιατί είχε αρχίσει να κλαίει και η μικρή. Ήθελα να της δώσω να καταλάβει ότι τελείωσε η αγωνία που είχε να φτάσει στην στεριά, γιατί χτες είχε και λίγο αναταραχή η θάλασσα» λέει στο TheTOC.gr ο κ Πολυχρονόπουλος. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook