Η επίδραση του καλοκαιριού στον κορονοϊό πιθανολογείται πως από μόνη της δεν θα είναι αρκετή για τη μηδένιση του ιού, ανέφερε στην ενημέρωσή του ο Σωτήρης Τσιόδρας και πρόσθεσε: "Μακάρι το καλοκαίρι να έχει θετικές επιπτώσεις στην κυκλοφορία του κορονοϊού" σχολιάζοντας την πιθανότητα για ένα δεύτερο κύμα του ιού το καλοκαίρι, όπως αναφέρθηκε από το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ στη Γερμανία.
Ωστόσο, είπε ότι δεν θέλει να μιλάμε με πιθανότητες, "θα περιμένουμε και θα δούμε. Όλα αυτή τη στιγμή εξαρτώνται από τη συμπεριφορά μας και η πορεία της επιδημίας του ιού στη χώρα μας θα εξαρτηθεί από την εθελούσια δική μας συμμόρφωση στους κανόνες υγιεινής στην καθ ημέρα πράξη", κατέληξε.
Ερωτηθείς για το χρονικό ορίζοντα που απαιτείται ώστε να φανεί η επίδραση της πρώτης άρσης των μέτρων στον δείκτη Ρ0 είπε ότι είναι νωρίς ακόμη και ότι "θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον άλλες 10 μέρες. Θα παρακολουθούμε σταδιακά τι γίνεται και θα είμαστε σε επιφυλακή. Δεν μπορώ να πω από τώρα ότι 15 μέρες μετά θα σας πούμε με σιγουριά τι γίνεται αλλά μετά από 15 μέρες θα ξέρουμε με ακρίβεια που πάμε".
Βλέπουμε με αισιοδοξία βέβαια, πρόσθεσε, ότι χώρες που υλοποίησαν την άρση των μέτρων πιο νωρίς από εμάς είναι σε σχετικά καλό δρόμο κι αυτό μας δίνει μια καλή αίσθηση για τη συνέχεια.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr