Follow us

Ο συγκινητικός αγιασμός στην ακριτική Τέλενδο με έναν μόνο μαθητή του δημοτικού - Παρών και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο μοναδικός μαθητής του νησιού, ο 10χρονος Σάββας και η δασκάλα του η Δέσποινα Μιχαήλ υποδέχθηκαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον ξενάγησαν στους χώρους του μικρού σχολείου.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΤΕΛΕΝΔΟΣ

Σε κλίμα συγκίνησης και χαράς πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στην ακριτική Τέλενδο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα.

Ο μοναδικός μαθητής του νησιού, ο 10χρονος Σάββας, ο οποίος φέτος θα φοιτήσει στην Ε΄Δημοτικού και η δασκάλα του, η Δέσποινα Μιχαήλ, που προσφέρει για δεύτερη χρονιά τις υπηρεσίες της στο νησί, υποδέχθηκαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον ξενάγησαν στους χώρους του μικρού σχολείου, το οποίο είναι φτιαγμένο με μεράκι και ιδιαίτερη φροντίδα για τον μικρό μαθητή.

Ο κ. Τασούλας αναφέρθηκε στην συνταγματική, ηθική και ιστορική υποχρέωση της Πολιτείας για δωρεάν εκπαίδευση μέχρι την πιο ακριτική περιοχή της Ελλάδας, καθώς και στα δικαιώματα των πολιτών και ιδιαίτερα των νησιωτικών συγκροτημάτων και των παραμεθορίων περιοχών και τόνισε ότι "η παρουσία μου σήμερα εδώ, μαζί σας στην Τέλενδο, δυτικά της Καλύμνου, εδώ στον Δήμο Καλυμνίων, στον αγιασμό του μονοθέσιου Δημοτικού Σχολείου της Τελένδου, επιβεβαιώνει ακριβώς, πως η Πολιτεία αυτή τη συνταγματική, ηθική και ιστορική της υποχρέωση, που σας ανέφερα προηγουμένως, την εκπληρώνει και την πραγματοποιεί μέχρι την πιο ακραία, μέχρι την πιο ακριτική περιοχή της Ελλάδος".

Ο συγκινητικός αγιασμός στην ακριτική Τέλενδο με έναν μόνο μαθητή του δημοτικού - Παρών και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

ΤΕΛΕΝΔΟΣ

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι "η ανθρώπινη παρουσία στις ακριτικές περιοχές δικαιώνει και δίνει πολύτιμο νόημα στην εθνική κυριαρχία. Γι' αυτό και σήμερα εδώ, αυτό που συμβαίνει, αυτό που γιορτάζουμε, αυτόν τον αγιασμό που κάνουμε, τον κάνουμε όχι μόνο εν ονόματι της Παιδείας, όχι μόνο χάρη στη δασκάλα και στο μαθητή, αλλά το κάνουμε και εν ονόματι της εθνικής κυριαρχίας. Και οι υποχρεώσεις του κράτους και της Πολιτείας απέναντί σας δεν ολοκληρώνονται με το να λειτουργεί αυτό το σχολείο, δεν ολοκληρώνονται με μέτρα τα οποία η Πολιτεία παίρνει για να σας ανακουφίζει, δεν ολοκληρώνονται, κύριε δήμαρχε, με την ανταπόκριση, σταδιακή, στις σοβαρές και δικαιολογημένες διεκδικήσεις σας, αλλά είναι μία ατέλειωτη, μία αέναη διαδικασία, η οποία πρέπει να συνεχίζεται και πρέπει πάντα η στοργή της Πολιτείας να δίνεται αφειδώλευτα και να ξέρετε ότι η παρουσία μου εδώ, ακριβώς αυτό υποδηλώνει: ότι έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να κάνουμε".

Ειδικότερα, απευθυνόμενος στον μαθητή αλλά και στη δασκάλα του, ο κ. Τασούλας ανέφερε:

"Το Σύνταγμα της Ελλάδος λέει ότι κάθε Έλληνας έχει δικαίωμα σε δωρεάν εκπαίδευση σε κρατικά εκπαιδευτήρια και λέει επίσης ότι η Πολιτεία έχει βασική αποστολή την Παιδεία, η οποία έχει στόχο μεταξύ άλλων να φτιάξει και να διαμορφώσει ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες.

Η παρουσία μου σήμερα εδώ μαζί σας στην Τέλενδο, δυτικά της Καλύμνου, εδώ στον Δήμο Καλυμνίων, στον αγιασμό του μονοθέσιου Δημοτικού Σχολείου της Τελένδου, επιβεβαιώνει ακριβώς, πως η Πολιτεία αυτή τη συνταγματική, ηθική και ιστορική της υποχρέωση, που σας ανέφερα προηγουμένως, την εκπληρώνει και την πραγματοποιεί μέχρι την πιο ακραία, μέχρι την πιο ακριτική περιοχή της Ελλάδος.

Εδώ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, εδώ στον αγιασμό του Δημοτικού Σχολείου Τελένδου, όλες οι υποχρεώσεις της Πολιτείας δεν αποκτούν συμβολικό, αποκτούν ουσιαστικό χαρακτήρα και όλα τα δικαιώματα των πολιτών και ιδιαίτερα των πολιτών των νησιωτικών συγκροτημάτων και των παραμεθορίων περιοχών αποκτούν ένα διαφορετικό νόημα.

ΤΕΛΕΝΔΟΣ

Η εθνική κυριαρχία, αυτό το οποίο κάνει το κράτος να υπάρχει και το απαράβατό της, το απροσμάχητό της, το απαρασάλευτο της εθνικής κυριαρχίας δεν έχει να κάνει μόνο με την εδαφική, τη θαλάσσια και την εναέρια κυριαρχία μας ή με τα εδαφικά, τα θαλάσσια και τα εναέρια σύνορά μας, τα οποία ο ελληνικός στρατός, ο οποίος σήμερα εκπροσωπείται εδώ σε ανώτατο επίπεδο από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, η πολεμική αεροπορία και το πολεμικό ναυτικό προστατεύουν παλικαρίσια. Η εθνική κυριαρχία έχει να κάνει και με την ανθρώπινη παρουσία.

Η ανθρώπινη παρουσία στις ακριτικές περιοχές δικαιώνει και δίνει πολύτιμο νόημα στην εθνική κυριαρχία. Γι' αυτό και σήμερα εδώ, αυτό που συμβαίνει, αυτό που γιορτάζουμε, αυτόν τον αγιασμό που κάνουμε, τον κάνουμε όχι μόνο εν ονόματι της Παιδείας, όχι μόνο χάρη στη δασκάλα και στο μαθητή, αλλά το κάνουμε και εν ονόματι της εθνικής κυριαρχίας. Και οι υποχρεώσεις του κράτους και της Πολιτείας απέναντί σας δεν ολοκληρώνονται με το να λειτουργεί αυτό το σχολείο, δεν ολοκληρώνονται με μέτρα τα οποία η Πολιτεία παίρνει για να σας ανακουφίζει, δεν ολοκληρώνονται, κύριε δήμαρχε, με την ανταπόκριση, σταδιακή, στις σοβαρές και δικαιολογημένες διεκδικήσεις σας, αλλά είναι μία ατέλειωτη, μία αέναη διαδικασία, η οποία πρέπει να συνεχίζεται και πρέπει πάντα η στοργή της πολιτείας να δίνεται αφειδώλευτα και να ξέρετε ότι η παρουσία μου εδώ ακριβώς αυτό υποδηλώνει: ότι έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να κάνουμε.

Εξακολουθεί η Πολιτεία να έχει χρέος απέναντί σας, απέναντι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, απέναντι στα Δωδεκάνησα, απέναντι στους ακρίτες μας. Και βήμα-βήμα, σταθερά, κρατώντας ανοιχτά τα σχολεία, όπως γίνεται εδώ, νοτιοανατολικά της Καλύμνου και στην Ψέριμο, σήμερα που μετά από 16 χρόνια ξανάνοιξε το δημοτικό σχολείο με μαθητές, ακούγονται πάλι παιδικές φωνές, ακούστηκε πάλι την ίδια ώρα που είμαστε εμείς εδώ ο αγιασμός και όλο αυτό το ενδιαφέρον και όλη αυτή η ανταπόκριση είναι ένα μικρό μόνο δείγμα των υποχρεώσεων του κράτους.

ΤΕΛΕΝΔΟΣ

Αυτό ήθελα να δείξω σήμερα με την παρουσία μου και ευχαριστώ όλες και όλους τους εκπροσώπους των αρχών για τη δική τους παρουσία αλλά και τους κατοίκους και φίλους του νησιού αυτού που βρίσκονται σήμερα εδώ μαζί μας. Ήθελα να δείξω, δηλαδή, ότι τα σύνορά μας είναι και οι άνθρωποι μας. Και δικαίωση αυτών των ανθρώπων είναι το νοιάξιμο της Πολιτείας, το οποίο ποτέ δεν είναι αρκετό, γιατί ποτέ η εθνική κυριαρχία δεν πρέπει να μας κάνει να επαναπαυόμαστε στην προστασία της. Πρέπει να είμαστε πάντα γρηγορούντες και πάντα μεριμνούντες για τη προστασία της. Και ο παναγιώτατος Κωνσταντινουπόλεως πατριάρχης και ο δήμαρχος, στα μηνύματά τους τόνισαν τον βαθύτατο συμβολισμό και το βάρος που έχει η παρουσία ενός μαθητού, έστω ενός μαθητού, σ' αυτό το ακριτικό σχολείο.

Χθες είχα την ευκαιρία στην 'Ανδρο να κάνω τα αποκαλυπτήρια της προτομής ενός ευεργέτη και αναφέρθηκα σ' ένα στίχο του Κωστή Παλαμά και θα το ξανακάνω τώρα γιατί ταιριάζει με την περίσταση.

Λέει ο Παλαμάς σ' ένα ποίημά του, στο "Ανέβασμα στον βράχο": "Κι' αν είναι πλήθος τ' άσχημα, κ' αν είναι τ' άδεια αφέντες, φτάνει μια σκέψη, φτάνει μια ψυχή, εσύ φτάνεις, εγώ φτάνω, να δώσει νόημα στων πολλών την ύπαρξη, ένας φτάνει".

Σήμερα, ένας μαθητής, εδώ, στην Τέλενδο δίνει νόημα "στων πολλών την ύπαρξη". Σήμερα, 160.000 εκπαιδευτικοί αναλαμβάνουν δράση. Σήμερα, 1.300.000 μαθητές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης ξεκινούν το σχολείο. Σήμερα, 15.000 σχολικές μονάδες θα γεμίσουν με τις φωνές, τα χαμόγελα και τους ήχους της εκπαίδευσης. Σήμερα, 10.000 νέοι μόνιμοι εκπαιδευτικοί αναλαμβάνουν καθήκοντα. Αλλά σήμερα επίσης, εδώ στην Τέλενδο, ένας μαθητής δίνει νόημα "στων πολλών την ύπαρξη". Καλή σχολική χρονιά!".

ΤΕΛΕΝΔΟΣ

Κατά την επίσκεψή του στην Τέλενδο, ο κ. Τασούλας δώρισε μια στολή της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου και μια μπάλα στον 10χρονο μαθητή, καθώς πληροφορήθηκε ότι ο Σάββας έχει ιδιαίτερη αδυναμία στο συγκεκριμένο άθλημα. Η Προεδρία της Δημοκρατίας, κατόπιν συνεννόησης με την δασκάλα του νησιού, προσέφερε για τις ανάγκες του σχολείου, εκπαιδευτικό εξοπλισμό για το μάθημα της Φυσικής και της Χημείας, ειδικά kit για ηλεκτρομαγνητισμό αλλά και Ρομποτική, ενώ δώρισε ανάλογο εκπαιδευτικό εξοπλισμό στο Δημοτικό της Ψερίμου, μαζί με έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και εκτυπωτή.

Από την πλευρά του, ο μικρός Σάββας χάρισε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μια μικρή ακουαρέλα, που ζωγράφισε ο ίδιος για να του θυμίζει την ξεχωριστή αυτή ημέρα στην Τέλενδο.

Στον αγιασμό παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, οι βουλευτές Ιωάννης Παππάς, Εμμανουήλ Κόνσολας, Μίκα Ιατρίδη, Γεώργιος Νικητιάδης, καθώς και ο δήμαρχος Καλυμνίων Ιωάννης Μαστροκούκος και αρκετοί νησιώτες από την Κάλυμνο.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Όλοι μιλούν για το μουσικό καλοκαίρι του 2026: Τι θα παίξει με τις συναυλίες

Συγκεντρώσαμε ποιες ημερομηνίες σημειώνουμε από τώρα στα ημερολόγιά μας και για ποιες συναυλίες σπεύδουμε να εξασφαλίσουμε εισιτήρια από νωρίς.

ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ 13 Οκτ 2025 | 12:20

Νέα βλάβη για τον ανελκυστήρα στην Ακρόπολη - Αναγκάστηκε να ανέβει με τα πόδια ο Κώστας Τασούλας

Ο ανελκυστήρας στην Ακρόπολη τέθηκε εκτός λειτουργίας κατά τη διάρκεια επίσημων εκδηλώσεων

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 12 Οκτ 2025 | 15:16

Το πρόγραμμα Μητσοτάκη για τη Δευτέρα: Βλέπει τον Τασούλα και αναχωρεί για Αίγυπτο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 10.00 θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τασούλα στο Προεδρικό Μέγαρο.

ΕΠΕΤΕΙΟΣ 12 Οκτ 2025 | 13:36

81 χρόνια από την Απελευθέρωση της Αθήνας: Επαρση σημαίας στην Ακρόπολη παρουσία Τασούλα και Δούκα [εικόνες]

Η σημαία παραδόθηκε στους άνδρες της Προεδρικής Φρουράς και ακολούθησε η έπαρση, ενώ παιάνιζε ο ύμνος της σημαίας.

ΒΟΥΛΗ 06 Οκτ 2025 | 13:07

Ο αγιασμός στη Βουλή με την έναρξη της νέας περιόδου - Τα χαμόγελα Ιερώνυμου και Μητσοτάκη [εικόνες]

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ευχήθηκε "καλή δύναμη" στους βουλευτές, καλώντας τους ταυτόχρονα "να ξεπεράσουν τις διαφορές τους και να αγωνιστούν και να εργαστούν όλοι μαζί για το λαό".

"ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ" 14 Σεπ 2025 | 23:48

Άνδρος: Καταγγέλλουν σύλληψη άνδρα που φώναξε σύνθημα για τα Τέμπη μπροστά στον Τασούλα – Αστυνομικός άρπαξε πανό [βίντεο]

Καταγγελία για σύλληψη άντρα που συνελήφθη στην Άνδρο επειδή φώναξε σύνθημα για τα Τέμπη ενώ ήταν παρών ο ΠτΔ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 11 Σεπ 2025 | 10:03

Ανδρουλάκης από Θεσσαλονίκη: Προτεραιότητά μας η δημόσια Παιδεία - Να στηρίξουν τα κόμματα το Εθνικό Απολυτήριο

"Η αγωνία μας για μία ισχυρή δημόσια Παιδεία μας οδήγησε να προτείνουμε επίσημα την έναρξη του διαλόγου για το Εθνικό Απολυτήριο", ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 11 Σεπ 2025 | 09:26

Στον αγιασμό του 8ου Δημοτικού Ν. Φιλαδέλφειας ο Μητσοτάκης με έμπλαστρο στον αυχένα - Επαθε ψύξη στη ΔΕΘ [εικόνες]

Στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για τον αγιασμό ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Είχε έμπλαστρο στον αυχένα λόγω ψύξης.

ΑΠΟ ΤΑΙΝΙΑ 11 Σεπ 2025 | 07:48

Η Finos Film εύχεται "καλή σχολική" χρονιά με... αισιοδοξία - Το σπαρταριστό βίντεο

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σήμερα 11 Σεπτεμβρίου, η Finos Film έκανε μια ανάρτηση στα social media.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ 11 Σεπ 2025 | 07:18

Σήμερα το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς - Ολες οι αλλαγές φέτος στα σχολεία

Με τον καθιερωμένο .αγιασμό αρχίζει σήμερα, Πέμπτη, η νέα σχολική χρονιά, 2025-26 για τους μαθητές και τις μαθήτριες των δημοτικών, των γυμνασίων και των λυκείων της επικράτειας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 07 Σεπ 2025 | 08:56

Νέα σχολική χρονιά: Οι αλλαγές στη διδακτέα ύλη, το πολλαπλό βιβλίο και το Ψηφιακό Φροντιστήριο

Οικονομικά στο γυμνάσιο - Λαχανόκηποι σε νηπιαγωγεία και δημοτικά. Ολες οι αλλαγές στα σχολεία φέτος.

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΕΖΟΝ 06 Σεπ 2025 | 08:58

Πότε ανοίγουν τα σχολεία - Η ώρα του αγιασμού για τη νέα χρονιά και οι πρώτες αργίες

Οι εκπαιδευτικοί έχουν ήδη επιστρέψει στις σχολικές μονάδες από την περασμένη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά τους και ξεκινώντας τις προετοιμασίες.

01 Σεπ 2025 | 11:16

Back to School στο Designer Outlet Athens: Αγαπημένα brands, μοναδικές προσφορές και αξέχαστες στιγμές διασκέδασης!

Από τη σχολική τσάντα και τα αθλητικά παπούτσια, μέχρι τα πιο stylish outfits για το γυμναστήριο ή το γραφείο, το Designer Outlet Athens αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για έξυπνες αγορές.

24 Αυγ 2025 | 09:13

Πότε ανοίγουν τα σχολεία και ποιες είναι οι σχολικές αργίες της φετινής χρονιάς

Τα σχολεία ανοίγουν την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2025 και μια μέρα μετά ξεκινούν τα μαθήματα για χιλιάδες μαθητές σε ολόκληρη τη χώρα.

05 Αυγ 2025 | 11:03

Όλες οι αργίες της νέας σχολικής χρονιάς

Φέτος οι μαθητές θα έχουν πολλά τριήμερα για ξεκούραση!

ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΤΑΝΥΞΗΣ 30 Ιουν 2025 | 10:18

Ο Μελ Γκίμπσον στο Άγιον Όρος - Η στιγμή που πίνει αγιασμό [βίντεο]

Η επίσκεψή του Μελ Γκίμπσον αποτελεί ακόμη μία ένδειξη της διαχρονικής σχέσης του με τη χριστιανική πίστη.

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ 24 Μαϊ 2025 | 09:22

Σε ποιους δημοσιογράφους απονεμήθηκαν τα βραβεία Μπότση 2025 [εικόνες]

Τα Δημοσιογραφικά Βραβεία και οι Τιμητικές Δημοσιογραφικές Διακρίσεις του Ιδρύματος απονέμονται αδιάλειπτα από το 1982 μέχρι σήμερα.

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ 23 Μαϊ 2025 | 11:48

Μητσοτάκης για δημοσίους υπαλλήλους: Να επιβραβεύονται οι συνεπείς και να απομακρύνονται όσοι δεν ανταποκρίνονται

"Η Συνταγματική αναθεώρηση είναι ευκαιρία για συζητήσεις που θα χτίσουν γέφυρες και δεν θα ανοίξουν ρήγματα", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

23 Μαϊ 2025 | 08:59

Συνάντηση Μητσοτάκη - Τασούλα στο Προεδρικό Μέγαρο

Στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΤΔ 16 Μαϊ 2025 | 20:55

Στα Τίρανα ο Τασούλας: Από τις σημαντικότερες προτεραιότητές μας η συνεχής υποστήριξη προς την Ουκρανία

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας τόνισε ότι η χώρα υποστηρίζει πλήρως τις προσπάθειες για ειρήνη στην Ουκρανία.

ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΑΓΙΑΣΜΟΣ 09 Μαϊ 2025 | 15:51

Κατερίνη: Πήγαν τα αυτοκίνητά τους για αγιασμό - Η ευλογία του Αγίου Χριστοφόρου [εικόνες – βίντεο]

Κατά τη διάρκεια της τελετής, οι ιερείς ευλόγησαν μια ποικιλία οχημάτων, όπως Ι.Χ., ταξί, φορτηγά, δίκυκλα, αλλά και οχήματα της Αστυνομίας

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ 04 Μαϊ 2025 | 17:37

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Πέτρο Μολυβιάτη: "Ένας άξιος Έλληνας περνά στην Ιστορία"

Τα συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Πέτρου Μολυβιάτη

"ΕΠΗΡΕΑΣΕ ΕΙΣ ΒΑΘΟΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ" 21 Απρ 2025 | 16:42

Τασούλας για Πάπα Φραγκίσκο: Φιλάνθρωπος, μεταρρυθμιστής, λάτρης και υπερασπιστής της αληθείας

"Ενσάρκωσε την χριστιανική αγάπη, χωρίς διακρίσεις, προς τους αδύναμους και τους αδικημένους όπου γης", τόνισε ο ΠτΔ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 15 Απρ 2025 | 12:32

Η ιστορική ομιλία Ζολώτα που έδωσε ο Τασούλας στον Μητσοτάκη: Στα αγγλικά αλλά μόνο με λέξεις ελληνικής προέλευσης

Στη συνάντησή του με τον κ. Μητσοτάκη, ο Κώστας Τασούλας έδωσε ένα κείμενο με τις ομιλίες του Ξενοφώντα Ζολώτα στα αγγλικά, με λέξεις ελληνικής προέλευσης.

ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ 15 Απρ 2025 | 10:44

Πρώτη συνάντηση Μητσοτάκη - Τασούλα: "Οι εμπορικοί πόλεμοι έχουν μόνο χαμένους και κανέναν κερδισμένο"

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για έναν εμπορικό πόλεμο που ξεκίνησαν οι ΗΠΑ, με απρόβλεπτα, όπως είπε, αποτελέσματα.

ΓΙΑ ΤΗΝ 199Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ 13 Απρ 2025 | 18:15

Τασούλας από Μεσολόγγι: Αν κινδυνεύσουν ο οίκος μας και η τιμή μας θα τα προστατεύσουμε ανυποχώρητα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας παρέστη στις εκδηλώσεις για την 199η επέτειο της εξόδου του Μεσολογγίου.

ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ 22 Μαρ 2025 | 18:45

Τα συγχαρητήρια του Κωνσταντίνου Τασούλα στον Εμμανουήλ Καραλή: Είναι ένας κορυφαίος αθλητής

"Είναι ένας κορυφαίος αθλητής", αναφέρει για τον Εμμανουήλ Καραλή ο Κώστας Τασούλας στα συγχαρητήριά του στον Έλληνα αθλητή.

16 Μαρ 2025 | 15:45

Ο ανασχηματισμός, ο Πιερρακάκης και ο Τασούλας

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να διαβάσει κανείς έναν ανασχηματισμό, αλλά η χρησιμότητά του, θα κριθεί από την αποτελεσματικότητά του.

ΝΕΟΣ ΠΤΔ 13 Μαρ 2025 | 16:03

Όλα όσα έγιναν στην ορκωμοσία του Τασούλα - Τα χειροκροτήματα, οι αποχές και τα άδεια έδρανα [εικόνες]

Στα θεωρεία η σύζυγος και τα παιδιά του Κώστα Τασούλα - Θρησκευτικός ο όρκος που έδωσε - "Άξιος" φώναξαν στον νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας.

ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ 13 Μαρ 2025 | 15:17
ΔΙΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ 13 Μαρ 2025 | 07:50

Ορκίζεται σήμερα ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας

Ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας εκλέχθηκε στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 12 Φεβρουαρίου 2025 λαμβάνοντας τη θετική ψήφο 160 βουλευτών.

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 13 Φεβ 2025 | 13:43

Κωνσταντοπούλου: Μου επιτίθενται ο Πορτοσάλτε, ο Γεωργιάδης και το ΚΚΕ με λέει και Χρυσαυγίτισσα

Για το ΚΚΕ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι "δυστυχώς έχει επιλέξει να μην ταρακουνάει το σύστημα αλλά όσο μπορεί να το στηρίζει".

ΝΕΑ ΠΥΡΑ 13 Φεβ 2025 | 09:34

Επιμένει το ΠΑΣΟΚ για Τασούλα: Λυπηρό πισωγύρισμα με ευθύνη Μητσοτάκη

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι αυτοαναιρέθηκε και προτίμησε να υπηρετήσει την εσωκομματική συναίνεση και όχι την εθνική συναίνεση.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΤΔ 12 Φεβ 2025 | 11:51

H πρώτη δήλωση Τασούλα μετά την εκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας: "Κορυφαία τιμή και βαρύτιμη ευθύνη"

Τον Κωνσταντίνο Τασούλα εξέλεξε η Ολομέλεια της Βουλής στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΠΤΔ 12 Φεβ 2025 | 11:40

Μητσοτάκης για εκλογή Τασούλα: Είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθεί στον υψηλό του ρόλο

"Είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθεί στον υψηλό ρόλο του ως σύμβολο της εθνικής μας ενότητας, αλλά και ως εγγυητής της δημοκρατικής ομαλότητας και της συνταγματικής σταθερότητας" είπε ο πρωθυπουργός.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ 12 Φεβ 2025 | 10:18

Νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κώστας Τασούλας με 160 ψήφους στην τέταρτη ψηφοφορία στη Βουλή

Ο Κώστας Τασούλας εκλέχθηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ και 4 ανεξάρτητων βουλευτών.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 12 Φεβ 2025 | 07:43

Σήμερα η εκλογή Τασούλα στην Προεδρία της Δημοκρατίας με 160 ψήφους - Απέχουν Νέα Αριστερά και βουλευτές Κασσελάκη

Στη σημερινή ονομαστική ψηφοφορία απαιτείται πλειοψηφία 151 βουλευτών, αριθμό που έχει ήδη υπερβεί στις προηγούμενες ψηφοφορίες ο προταθείς από τη ΝΔ, τέως Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 06 Φεβ 2025 | 12:48

Φάμελλος: Να αποσύρει την υποψηφιότητα Τασούλα ο Μητσοτάκης

Να αποσύρει την υποψηφιότητα Τασούλα ο Μητσοτάκης, ζητά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

ΒΟΥΛΗ 06 Φεβ 2025 | 08:44

Σήμερα η τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας - Απαιτούνται 180 ψήφοι

Τόσο στην πρώτη, όσο και στη δεύτερη ψηφοφορία, ο προτεινόμενος από την ΝΔ, για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, Κωνσταντίνος Τασούλας είχε λάβει 160 ψήφους.

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 31 Ιαν 2025 | 07:32

Σήμερα η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας

Στη σημερινή ψηφοφορία απαιτείται εκ νέου αυξημένη πλειοψηφία 200 βουλευτών.

ΑΥΛΑΙΑ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΩΝ 25 Ιαν 2025 | 08:19

Χωρίς σασπένς η ψηφοφορία για Τασούλα - Η κόντρα Κατσέλη-Γιαννίτση και τα "κουκιά" της Kεντροαριστεράς για ΠτΔ

Πρώτη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας - Στα άκρα η κόντρα Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη.

ΒΟΥΛΗ 24 Ιαν 2025 | 14:59

Η κόντρα Μητσοτάκη- Ανδρουλάκη για τον Τασούλα και η πρωθυπουργική "αυτοκριτική": Ψήφισα μια φορά Ζωή, ποτέ ξανά

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επέλεξε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα κομματικό πρόσωπο, ενώ άλλα έλεγε στο παρελθόν

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΤΔ 22 Ιαν 2025 | 15:23

Κόντρα Κώστα Τασούλα - ΠΑΣΟΚ για τις επιχορηγήσεις στην εκλογική περιφέρειά του πριν παραιτηθεί

Η απάντηση του Κώστα Τασούλα στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τις επιχορηγήσεις στην εκλογική περιφέρειά του

ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ 22 Ιαν 2025 | 14:12

Συγκινημένος ο Κακλαμάνης στην τελετή παράδοσης- παραλαβής: Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας και τη σημερινή υποδοχή

Μετά την ψηφοφορία στη Βουλή, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης- παραλαβής από τον Κώστα Τασούλα στον Νικήτα Κακλαμάνη.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΤΔ 22 Ιαν 2025 | 11:52

Το ΠΑΣΟΚ καρφώνει τον Κώστα Τασούλα: Υπέγραψε επιχορηγήσεις χιλιάδων ευρώ για την εκλογική του περιφέρεια λίγο πριν παραιτηθεί

Δριμεία επίθεση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στον υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας Κώστα Τασούλα

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΠΤΔ 21 Ιαν 2025 | 13:02

Μπακογιάννη: Η Ευρώπη ήταν το κακομαθημένο παιδί που το φύλαγε η μαμά Αμερική και το τάιζε ενέργεια η μαμά Ρωσία

Η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε πως η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε μία νέα πραγματικότητα.

ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ 20 Ιαν 2025 | 15:49

Καλαφάτης: Ενθουσιώδες το κλίμα στην ΚΟ της ΝΔ - Θα λειτουργήσει σαν "μπετόν αρμέ"

Ενθουσιώδες το κλίμα στην ΚΟ της ΝΔ, δηλώνει ο Σταύρος Καλαφάτης.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ 20 Ιαν 2025 | 07:29

Χαμόγελα εκ δεξιών για την επιλογή Τασούλα, κυβερνητικά πυρά στο ΠΑΣΟΚ για τη μάχη του Κέντρου

Η …συσπείρωση στα κεντροδεξιά κοινά φέρνει χαμόγελα στην Πειραιώς αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο ωστόσο δεν σταματάει να ρίχνει το βλέμμα του στο Kέντρο.

OPINION POLL 19 Ιαν 2025 | 10:49

Δημοσκόπηση για ΠτΔ: Μοιρασμένοι οι πολίτες για την υποψηφιότητα Τασούλα - Υψηλή αποδοχή σε δεξιά-κεντροδεξιά

Υψηλά ποσοστά του Κώστα Τασούλα σε δεξιά και κεντροδεξιά. Τα ποσοστά των άλλων υποψηφίων.

18 Ιαν 2025 | 17:59

Δεν προκαλεί και ρίγη ενθουσιασμού

Το επιχείρημα του πρωθυπουργού ότι ο Τασούλας επελέγη γιατί υπάρχει διεθνής αστάθεια, ωραίο ακούγεται και πατριωτικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι ολίγον μούφα.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 17 Ιαν 2025 | 10:07

Γεωργιάδης: Λάθος της Σακελλαροπούλου που πήγε σε εκείνο το τραπέζι μετά το νομοσχέδιο για τoν γάμο των ομοφυλόφιλων

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε και στον Παναγιώτη Δουδωνή, χαρακτηρίζοντας τον "λυσσασμένο, δαιμονισμένο και αφρισμένο άνθρωπο" για την αντίδραση του στην υποψηφιότητα Τασούλα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ 16 Ιαν 2025 | 12:59

Επίσημο: Ο Νικήτας Κακλαμάνης προτείνεται για Πρόεδρος της Βουλής - Παραιτήθηκε ο Τασούλας

"Η πρόταση της κοινοβουλευτικής ψηφοφορίας για τη θέση του προέδρου της Βουλής είναι ο Νικήτας Κακλαμάνης" δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 16 Ιαν 2025 | 10:47

Γεωργιάδης: Στεναχωριέμαι για το ΠΑΣΟΚ - Μετατράπηκε από ένα φυσιολογικό κόμμα σε λυσσασμένο ΣΥΡΙΖΑ του 2015

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι ο Κώστας Τασούλας ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας "θα κερδίσει τις καρδιές των Ελλήνων".

"ΓΑΛΑΖΙΑ" ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 16 Ιαν 2025 | 07:31

Κλείνει πληγές και μέτωπα εκ δεξιών ο Μητσοτάκης - Γιατί επέλεξε τον Τασούλα για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Η επιλογή Τασούλα τάραξε τα πολιτικά νερά και προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση. Για το Μέγαρο Μαξίμου όμως, η οπτική ήταν διαφορετική.

CHIC ΣΤΑ ΕΔΡΑΝΑ 15 Ιαν 2025 | 14:51

Η Όλγα Κεφαλογιάννη κομψή στη Βουλή με τον Κωνσταντίνο Τασούλα: Το πουκάμισο που κέρδισε τις εντυπώσεις

Η λεπτομέρεια στην εμφάνισή της Όλγας Κεφαλογιάννη που αναβάθμισε ακόμα περισσότερο το look της

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ 15 Ιαν 2025 | 13:52

Στίγκας (Σπαρτιάτες) : Ο Τασούλας έχει μεγάλη πολιτική εμπειρία - Θα είναι ένας Πρόεδρος όπως αρμόζει στην Ελλάδα

"Ο Κ. Τασούλας έχει μεγάλη πολιτική εμπειρία", υποστήριξε ο Βασίλης Στίγκας από τους "Σπαρτιάτες".

ΕΔΡΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 15 Ιαν 2025 | 13:34

Επιστρέφει στη Βουλή ο Γιώργος Αμυράς - Θα πάρει τη θέση του Τασούλα

Ο κ. Τασούλας θα παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου της Βουλής όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία των ψηφοφοριών για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

"ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ" 15 Ιαν 2025 | 13:33

Φάμελλος για Τασούλα: Στενά κομματική επιλογή Μητσοτάκη - Υποτάσσει τον θεσμό στα εσωκομματικά του προβλήματα

"Υποτάσσει τον ανώτατο πολιτειακό θεσμό στα εσωκομματικά του προβλήματα" τονίζει για την υποψηφιότητα Τασούλα ο Σωκράτης Φάμελλος.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 15 Ιαν 2025 | 13:20

Αντιδράσεις στη Βουλή μετά τη δήλωση Τασούλα για ΠτΔ: "Καταστρατήγησε κάθε έννοια σεβασμού στους θεσμούς"

Δουδωνής και Κωνσταντοπούλου αντέδρασαν στη δήλωση Τασούλα και την υποψηφιότητά του για Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

"ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΡΗΞΙΚΕΛΕΥΘΗ ΕΠΙΛΟΓΗ" 15 Ιαν 2025 | 13:02

Χουρδάκης: Λυπάμαι που δεν προτάθηκε Πρόεδρος "χωρίς κομματικές περγαμηνές"

Τι δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Μ. Χουρδάκης, σχολιάζοντας την πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Κωνσταντίνο Τασούλα.

"ΕΧΕΙ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ" 15 Ιαν 2025 | 12:26

Υπέρ του Τασούλα ο Ανδρέας Λοβέρδος: Πολύ δύσκολο να τεκμηριωθεί αντίθεση σε αυτή την πρόταση

"Πολύ δύσκολο να τεκμηριωθεί αντίθεση σε αυτή την πρόταση", λέει ο Ανδρέας Λοβέρδος για την υποψηφιότητα Τασούλα.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 15 Ιαν 2025 | 12:23

"Οχι" από ΣΥΡΙΖΑ, Κασσελάκη και ΝΕ.ΑΡ. σε Τασούλα - Οι αντιδράσεις των κομμάτων

ΣΥΡΙΖΑ και Στέφανος Κασσελάκης επέκριναν τον πρωθυπουργό για την πρότασή του να είναι υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κωνσταντίνος Τασούλας.

ΠΡΩΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 15 Ιαν 2025 | 12:04

Το ΠΑΣΟΚ λέει "όχι" στον Τασούλα: Στενά κομματική επιλογή - Ο Μητσοτάκης αποκάλυψε τη βαθιά πολιτική του ανασφάλεια

Ο Κώστας Τσουκαλάς είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει δική του πρόταση για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 15 Ιαν 2025 | 11:39

Πώς θα εκλεγεί ο νέος Προέδρος της Δημοκρατίας - Στις 25 Ιανουαρίου η πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή

Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Βουλή γίνεται με ονομαστική ψηφοφορία και σε ειδική συνεδρίαση, έναν τουλάχιστο μήνα πριν λήξει η θητεία του εν ενεργεία Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 15 Ιαν 2025 | 11:37

Πρώτη αντίδραση Τασούλα: "Κορυφαία τιμή για εμένα η πρόταση για την Προεδρία της Δημοκρατίας"

"Κορυφαία τιμή για εμένα η πρόταση του πρωθυπουργού" είπε από το βήμα της Βουλής ο Κώστας Τασούλας.

ΠΤΔ 15 Ιαν 2025 | 07:27

Φαβορί ο Τασούλας για ΠτΔ - Ο χρησμός Μητσοτάκη πριν το τελευταίο τετ α τετ με τη Σακελλαροπούλου

Ο Κώστας Τασούλας, τρεις φορές εκλεγμένος Πρόεδρος της Βουλής, με μεγάλες πλειοψηφίες, φαίνεται ότι είναι η τελική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ 14 Ιαν 2025 | 18:43

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Πληροφορίες ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης θα προτείνει τον Κώστα Τασούλα - Ο Κακλαμάνης πρόεδρος Βουλής

Αύριο στις 11:30 το πρωί προγραμματίζει να επισκεφτεί την Κατερίνα Σακελλαροπούλου ώστε να την ενημερώσει για την απόφασή του για την πρόταση για τον ΠτΔ.

ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ; 14 Ιαν 2025 | 07:29

Γιατί όλα τα σημάδια δείχνουν Κώστα Τασούλα για νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας - Το "ρίσκο" Βενιζέλου

Η επιλογή Βενιζέλου θα αντικατόπτριζε στην πράξη την συναίνεση, δεν θα ήταν ωστόσο... ευχάριστη για πολλά στελέχη της "γαλάζιας" ΚΟ, τα οποία βλέπουν "πολύ" ΠΑΣΟΚ μέσα στην κυβέρνηση.

ΒΟΥΛΗ 10 Ιαν 2025 | 14:03

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εισηγήθηκε την αναστολή της χρηματοδότησης των "Σπαρτιατών" - Μήνυση Στίγκα σε Δουδωνή

"Η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας για την αναστολή της χρηματοδότησης των "Σπαρτιατών" ήταν αναμενόμενη" είπε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας.

ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ 06 Ιαν 2025 | 12:09

Θεοφάνεια - Μητσοτάκης: "Η Ελλάδα είναι ένας φάρος σταθερότητας σε έναν ασταθή κόσμο" - Η αναφορά σε Σημίτη και Αναστάσιο

"Η Ελλάδα σήμερα είναι ένας φάρος σταθερότητας σε έναν ασταθή κόσμο", σημείωσε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στο μήνυμά του για τα Θεοφάνεια -Στη Δεξαμενή για τον αγιασμό των υδάτων

ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ 19 Νοε 2025 | 23:10

Συγκινητικό βίντεο: Σε δάκρυα ξέσπασαν Εύζωνες κατά την τελευταία υπηρεσία τους

Το υλικό δείχνει δύο Εύζωνες να εκτελούν με απόλυτη προσήλωση τα τελευταία τους παραγγέλματα, ενώ γύρω τους οι συνάδελφοί τους παρακολουθούν εμφανώς συγκινημένοι

19 Νοε 2025 | 22:51

Κακοκαιρία στην Ήπειρο: Δρόμοι χείμαρροι στην Ηγουμενίτσα – Φόβοι για υπερχείλιση του ποταμού στην Πλαταριά

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην Ηγουμενίτσα, όπου σε πολλούς δρόμους έχουν δημιουργηθεί καθιζήσεις

ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 19 Νοε 2025 | 22:07

Ευλογιά: Τα ζώα θανατώνονται αλλά το γάλα αυξάνεται - Eισάγεται φθηνότερο και βαπτίζεται ελληνικό

Αυξημένη σε σχέση με πέρυσι είναι η παραγωγή πρόβειου γάλακτος που δηλώνουν οι κτηνοτρόφοι στην Ελλάδα παρά τη θανάτωση χιλιάδων ζώων.

ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ 6.548 ΟΧΗΜΑΤΑ 19 Νοε 2025 | 21:19

Πανευρωπαϊκή επιχείρηση για τον εντοπισμό κλεμμένων αυτοκινήτων: Τα μισά βρέθηκαν στην Ελλάδα

Σε πανευρωπαϊκή επιχείρηση, με κωδική ονομασία "Mombay 8", εντοπίστηκαν στην Ελλάδα τα μισά κλεμμένα αυτοκίνητα

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 19 Νοε 2025 | 21:19

Βορίζια: Τους είδε όλους - Η χήρα του Φανούρη Καργάκη περιέγραψε τις θέσεις και τα όπλα των Φραγκιαδάκηδων στο μακελειό

Η νεαρή μητέρα πέντε παιδιών φέρεται να περιέγραψε σε ποιο σημείο βρίσκονταν και τι όπλα κρατούσε έκαστος από τους ενόπλους, υποστηρίζοντας ότι πρόλαβε και είδε πώς ακριβώς είχαν στηθεί και τι έκαναν

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ 19 Νοε 2025 | 21:14

Πετρούπολη: "Μπορεί να ήθελε τον μπαλτά για προστασία - Πιθανόν φοβόταν"

Οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ που συνέλαβαν τον ανήλικο μιλούν για μπαλτά μήκους 29 εκατοστών

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 19 Νοε 2025 | 20:58

Θάνατος 4χρονου στην Αχαΐα: Ελεύθερος αφέθηκε ο 25χρονος θείος μετά την ομολογία του - Δεν θέλει δίωξη η οικογένεια

Οι τύψεις που ένιωθε, όπως είπε ο 25χρονος θείος του μικρού, τον οδήγησαν να πάει στην αστυνομία το πρωί της Τρίτης και να ομολογήσει

ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ 19 Νοε 2025 | 20:45

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου - Πώς θα κινηθείτε

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας την Παρασκευή 21-11-2025

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 19 Νοε 2025 | 19:52

Καστοριά: Υπερχείλισε ο Αλιάκμονας στο Νεστόριο, καταστροφές στο χώρο του River party και στο χωριό Γράμμος [εικόνες]

Τα ορμητικά νερά του Αλιάκμονα έχουν προξενήσει ζημιές στα πέτρινα στηθαία στις όχθες του ποταμού και στο γραφικό πέτρινο γεφύρι, σημείο κατατεθέν της περιοχής

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΜΕ ΟΡΟΥΣ 19 Νοε 2025 | 19:51

Τηλεφωνικές απάτες: Προσωρινά κρατούμενοι οι 14 από τους 44 - Ο αδελφός της αθλήτριας κρύβεται στη Λατινική Αμερική

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ανάμεσά τους και η παλιά αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής

ΕΣΗΕΑ 19 Νοε 2025 | 19:12

Πέθανε ο δημοσιογράφος Χριστόφορος Γιωρκάτζης σε ηλικία 55 ετών

Ο Χριστόφορος Γιωρκάτζης γεννήθηκε στην Κύπρο το 1970

ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ 19 Νοε 2025 | 19:07

"Χαμόγελο του Παιδιού": Αύξηση 65% των αναφορών για κακοποίηση παιδιών - Έναρξη της Ευρωπαϊκής Γραμμής για Ενδοοικογενειακή Βία

Εγκαινιάστηκε η Ευρωπαϊκή Γραμμή για την ενδοοικογενειακή Βία 116016, που θα λειτουργεί στη χώρα μας

ΠΟΥ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ 19 Νοε 2025 | 18:38

Φοινικούντα: "Δεν πιστεύω ότι είχε λόγους να φοβάται" - Τι λέει ο κουμπάρος του 68χρονου ιδιοκτήτη κάμπινγκ

Εκνευρίζομαι πολύ με αυτά που ακούω δήλωσε ο κουμπάρος του δολοφονημένου επιχειρηματία

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ MEGA 19 Νοε 2025 | 18:28

Αχαΐα: Συντετριμμένος ο θείος του 4χρονου Ανδρέα - "Μακάρι να είχα σκοτωθεί εγώ" [βίντεο]

"Το παιδί μού ζητούσε επίμονα να βγούμε να παίξουμε με τη "γουρούνα" - Του είχα αδυναμία και δεν του χάλασα χατίρι" είπε στην ομολογία ο 25χρονος

ΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕΣΩ INSTAGRAM 19 Νοε 2025 | 18:19

Συνελήφθη ο 16χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό της 12χρονης στην Πάτρα

Η καταγγελία έγινε από τη μητέρα του κοριτσιού στην αστυνομία την περασμένη Δευτέρα

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ 19 Νοε 2025 | 18:10

Δολοφονία Λάλα: Αυτό είναι το ΙΧ των εκτελεστών - Φωτογραφίες και της μαύρης BMW στην απόπειρα εκτέλεσης του "Χούλιγκαν"

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν το μπορντό όχημα και να φθάσουν στη σύλληψη των δραστών που είχαν αναλάβει το συμβόλαιο θανάτου του Γιάννη Λάλα

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ 19 Νοε 2025 | 18:04

Μαρτίκας για την απόπειρα αυτοκτονίας: "Είχα πάρει χάπια - Η Βρισηίδα άρχισε να ουρλιάζει από την κάμερα"

"Ο αρχηγός δεν ήθελε με τίποτα να βρίσκομαι στις συνδιαλλαγές" αναφέρει η Βρισηίδα Ανδριώτου - "Κατάλαβα έναν άνθρωπο χωρίς συνείδηση, χωρίς συναίσθημα. Δεν ένιωθε το παραμικρό"

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ 19 Νοε 2025 | 16:45

Ν.Κόσμος: Βίντεο ντοκουμέντο - Η στιγμή που ο 29χρονος χτυπά αλύπητα τον 58χρονο γιατί του έκλεισε τον δρόμο

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση - Ο 29χρονος παραδέχθηκε στους αστυνομικούς τον ξυλοδαρμό του 58χρονου

ΤΟΝ ΕΝΕΠΛΕΞΕ Ο ΜΑΡΤΙΚΑΣ 19 Νοε 2025 | 15:54

Ψευτοεπενδυτές: Ενοχλημένη η οικογένεια του Παντελή Παντελίδη από την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση

Το όνομα του Παντελή Παντελίδη ενέπλεξε στην υπόθεση με τις απάτες στο Καζίνο Λουτρακίου ο Σπύρος Μαρτίκας

ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ 19 Νοε 2025 | 15:49

Σφίγγει ο κλοιός στα Βορίζια: Στο δικαστήριο η χήρα του Φανούρη Καργάκη - Κλήθηκε για συμπληρωματική κατάθεση

Πιθανολογείται ότι κλήθηκε να καταθέσει σχετικά με τον οπλισμό που χρησιμοποιήθηκε στο αιματοκύλισμα

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 19 Νοε 2025 | 15:33

Θεσσαλονίκη - Σίνδος σε 11 λεπτά με μόνο 1 ευρώ - Πρεμιέρα για τα έξι νέα δρομολόγια του Προαστιακού

Τα συνολικά 17 δρομολόγια προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία και μειώνουν σημαντικά τους χρόνους αναμονής

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ 19 Νοε 2025 | 15:32

Τηλεφωνικές απάτες: Ελεύθερη με όρους η αθλήτρια της ενόργανης - "Δεν έχω καμία σχέση με το κύκλωμα"

Η 37χρονη, σύμφωνα με τη δικογραφία, φέρεται να είχε περιφερειακό ρόλο στη δράση του κυκλώματος, παρέχοντας συνδρομή στη διαδικασία νομιμοποίησης παράνομων εσόδων

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 19 Νοε 2025 | 15:32

Τι απαντά ο ΕΟΠΥΥ για την απάτη με τις παράνομες συνταγογραφήσεις: "Είναι υποθέσεις από προηγούμενα χρόνια"

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ΕΟΠΥΥ έχει δράσει με αποτελεσματικότητα και έχει ήδη δρομολογήσει κάθε ενδεδειγμένη ενέργεια για την αποκατάσταση της ζημιάς καθώς και την επιβολή των προστίμων

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 19 Νοε 2025 | 15:22

Κακοκαιρία: Έκλεισε η εθνική οδός Ηγουμενίτσας–Πλαταριάς λόγω κατολίσθησης [βίντεο]

Ο δρόμος κοντά στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας έκλεισε λόγω κατολίσθησης εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης

ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ 19 Νοε 2025 | 14:54

Νέος Κόσμος: Αυτός είναι ο 29χρονος που σκότωσε στο ξύλο τον 58χρονο [εικόνες]

"Μου έκλεισε τον δρόμο και τσακωθήκαμε…", είπε ο 29χρονος δράστης στους αστυνομικούς για τον καβγά στον Νέο Κόσμο

ΥΕΘΑ 19 Νοε 2025 | 14:32

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων την Παρασκευή

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας θα πραγματοποιήσει σειρά εκδηλώσεων στην Αθήνα εν όψει της Ημέρας των Εισοδίων της Θεοτόκου

ΤΙ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ 19 Νοε 2025 | 14:27

Κόντρα μετεωρολόγων για τη νέα κακοκαιρία: Έξαλλος ο Καλλιάνος - "Ξεκίνησε πάλι η γνωστή τρομολαγνεία"

Ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, με αιχμηρή ανάρτηση τα "βάζει" με συναδέλφους του.