
"Παράδοση-παραλαβή" έγινε στην ομάδα "Ζευς" των Ελλήνων πιλότων, καθώς ο επισμηναγός Χριστόδουλος Γιακουμής παραχώρησε τη θέση του στον σμηναγό Χρήστο – Πάρη Χαρίτο.
Η ομάδα "Ζευς" είναι ιδιαίτερα γνωστή για τις επιδείξεις της με τα F-16 στο τέλος των στρατιωτικών παρελάσεων.
![Ομάδα "Ζευς": Αυτός είναι ο νέος πιλότος που θα απευθύνει μήνυμα στις παρελάσεις [Βίντεο]](https://www.thetoc.gr/Content/ImagesDatabase/f3/f3491b4bc42140d7b370d795416f53c7.jpg?v=1&maxwidth=650&)
Ο Χριστόδουλος Γιακουμής κατά την τελευταία επίδειξη, απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Έλληνες και τα λόγια του από το πιλοτήριο του F-16, ,προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης σε όλο τον κόσμο.
Τελευταία φορά τον ακούσαμε στην στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2022 όταν είπε από το πιλοτήριο: ""Είμαστε και θα παραμείνουμε έτοιμοι να πράξουμε τα ίδια με την γενιά του 1940. Τιμή σε εκείνους όπου στη ζωή των όρισαν και φυλάττουν Θερμοπύλες. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα, Χρόνια πολλά στη Θεσσαλονίκη".
Πλέον τον ρόλο του ιπτάμενου επιδείξεων αναλαμβάνει ο Χρήστος – Πάρης Χαρίτος, ο οποίος εκπαιδεύτηκε για τον σκοπό αυτό.
Η ομάδα "Ζευς" εκφράζει δημόσια την ευγνωμοσύνη της προς τον Χριστόδουλο Γιακουμή με μία ανάρτηση στο Facebook:
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr