Επιβεβαιώνοντας τη ρήση που λέει πως "ότι σπέρνεις θερίζεις", η Melissa συλλέγει κάθε χρόνο τα "δώρα" της ελληνικής γης σε συνεργασία με τους Έλληνες παραγωγούς παραμένοντας στο πλευρό τους σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, ενώ εκείνοι φυτεύουν τη σπορά τους στην ευλογημένη ελληνική γη και μοιράζεται τη χαρά, την αγωνία και την ελπίδα τους για ένα καλύτερο αύριο.
Από το 1947 μέχρι σήμερα η Melissa έχει ζήσει πάνω από 70 σπορές και θερισμούς. Από τότε πολλά άλλαξαν αφού η τεχνολογία έγινε πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του ανθρώπου.
Όμως αυτή η τελετουργική πράξη έμεινε σταθερή στο πέρασμα των αιώνων.
Θερισμός όπως λέμε θέρος (καλοκαίρι)
Θέρος και θερισμός έρχονται πάντα μαζί, σηματοδοτώντας την πιο όμορφη εποχή του χρόνου. Εκείνη των δροσερών καλοκαιρινών φρούτων, των καταγάλανων νερών και του θερισμού, όταν όλη η χώρα "ανθίζει" και προσφέρει τους καρπούς της απλόχερα.
Αυτό το χρυσό χρώμα του σιταριού που πλημμυρίζει τα λιβάδια και φωτίζει τον ουρανό.
Ο θερισμός, μία διαδικασία άρτια συνδεδεμένη με την ελληνική γη, πραγματοποιείται μία φορά το χρόνο και "γεμίζει τον ουρανό" με χρυσό χρώμα.
Μια μεγάλη γιορτή της γης, της συλλογικής προσπάθειας και της ελληνικότητας, στοιχεία βαθιά ριζωμένα και στο DNA των προϊόντων της εταιρείας Melissa.
Από τη σπορά στον θερισμό
Οι άνθρωποι της Νο1 εταιρείας παραγωγής ζυμαρικών στην Ελλάδα, είναι πάντα εκεί κοντά στους παραγωγούς από την πρώτη στιγμή της σποράς, μέχρι την ώρα που τα χρυσά λιβάδια είναι έτοιμα για θερισμό.
Για πάνω από 70 χρόνια ζουν μαζί τους όλη τη διαδικασία από την ημέρα της σποράς μέχρι την ημέρα της συγκομιδής και τους στηρίζουν με τα καλύτερα εφόδια για να έχουν μία γεμάτη σοδειά. Μια συλλογική προσπάθεια μέσα από την οποία γενιούνται τα καλύτερα ελληνικά σιτάρια.
Κοινός στόχος η άριστη ποιότητα
Ο τελικός στόχος είναι κοινός: Η παραγωγή των κορυφαίων ζυμαρικών ελληνικής προέλευσης που διακρίνονται από τη γεμάτη γεύση, το υπέροχο χρώμα και την υψηλή ποιότητα.
Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από μια ιερή τελετουργία, που πραγματοποιείται έχοντας ως βάση την εξαιρετική πρώτη ύλη σε συνδυασμό με τις καινοτόμες διαδικασίες παραγωγής.
Στο επίκεντρο ο εργαζόμενος
Εκτός από τον Έλληνα παραγωγό, για την εταιρεία Melissa τα 220 άτομα του προσωπικού της είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο στο οποίο επενδύει συνεχώς, και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έχει διακριθεί ως Best Workplace για τα έτη 2011, 2013, 2016, 2017 και 2019.
H γιορτή του θερισμού
Η εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα βίντεο που δείχνει καρέ καρέ από τη μαγική διαδικασία του θερισμού, μέχρι την παραγωγή των προϊόντων Melissa που φτάνουν στο τραπέζι μας.
Δείτε το εδώ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr