X

Παπαϊωάννου: Οχι στην άρση lockdown - Γιατί έχουμε ρεκόρ κρουσμάτων [βίντεο]

Ο κ. Παπαϊωάννου σχολίασε το αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων που κατέγραψε την Τετάρτη η χώρα - Τάσσεται κατά της άρσης του lockdown.

Γράφει: TheToc team

Αρνητικός στο ενδεχόμενο ελάφρυνσης των περιοριστικών μέτρων αυτή την στιγμή είναι ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου.

Μιλώντας στο Open ο κ. Παπαϊωάννου σχολίασε το αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων που κατέγραψε την Τετάρτη η χώρα και είπε πως είτε κάτι δεν γίνεται σωστά είτε ευθύνονται οι μεταλλάξεις για τη μεγάλη διασπορά που παρατηρείται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η αύξηση των κρουσμάτων ανταποκρίνεται και στην αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα. Έχουμε διασπορά στην κοινότητα και κυριαρχεί το βρετανικό στέλεχος. Άρα είμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Η πίεση αρχίζει να γίνεται και στη Θεσσαλονίκη δυνατή. Για αυτό και δεν νομίζω ότι πρέπει να συζητήσουμε για την οποιαδήποτε ελάφρυνση των μέτρων" ανέφερε.

Χαρακτήρισε, τέλος, κρίσιμα τα αποτελέσματα των μετρήσεων της Τρίτης και της Τετάρτης στα λύματα της Θεσσαλονίκης τα οποία και θα δείξουν αν συνεχίζεται η αύξηση του ιικού φορτίου ή οδηγούμαστε σε μια επιπέδωση της κατάστασης.

Δείτε τις δηλώσεις: