Παραμένει ο συναγερμός στην ΕΛΑΣ μετά το "κίνημα" Γιαγτζόγλου

Το επίπεδο του συναγερμού δεν ατόνησε μετά την απόφαση του Συμβουλίου Μεταγωγών του Υπ. Δικαιοσύνης

paramenei-o-sunagermos-stin-elas-meta-to-kinima-giagtzoglou
|
SHARE THIS
0
SHARES

Για αιματηρές ριπές με τα πολεμικά καλάσνικοφ της  «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» εναντίον αστυνομικού ή δικαστικού στόχου, προειδοποιούσαν πληροφοριακά δελτία στελεχών ειδικών υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η συγκεκριμένη επωνυμία έχει στοχεύσει δολοφονικά, δύο φορές εναντίον αστυνομικών στην Χαριλάου Τρικούπη και άλλη μία με χειροβομβίδα στην Γαλλική Πρεσβεία. «Μια χειροβομβίδα για κάθε δακρυγόνο, δύο σφαίρες για κάθε μπάτσο ή φασίστα που σηκώνει χέρι» έγραφε ο συντάκτης της προκήρυξης των 22 σελίδων με την οποία η οργάνωση αναλάμβανε την ευθύνη της επίθεσης στις 6 Νοεμβρίου 2017.

Οι ενδείξεις και τα ανησυχητικά στοιχεία προέρχονται από την ενδυνάμωση του πληροφοριακού δικτύου και «ακούσματα» των αρμόδιων διωκτικών αρχών που φυσικά σχετίζονταν με την κλιμάκωση των ενεργειών… αλληλεγγύης στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, που είχε ως κορύφωση την ρίψη αμυντικής χειροβομβίδας με στόχο το Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής, την οποία ανέλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη τρομοκρατική επωνυμία «Ένοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις».

Το επίπεδο του συναγερμού έπεσε, δεν ατόνησε ωστόσο, μετά την απόφαση του Συμβουλίου Μεταγωγών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο με ένα… τρικ περιόρισε τις εντυπώσεις υποχώρησης των κρατικών λειτουργών στις απαιτήσεις του υπόδικου νεαρού, και ενέκρινε την μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η… αστοχία τρομοκρατών όπως και η αστοχία των αστυνομικών εκτιμήσεων είχαν προέλθει από τα… αστραπόβροντα της καταιγίδας! Οι τρομοκράτες δεν υπολόγισαν την… κατηφόρα του δρόμου μπροστά από το αστυνομικό τμήμα και οι αστυνομικοί νόμιζαν ότι ήταν… κεραυνός, … εξάτμιση, … βραχυκύκλωμα, … «έκρηξη» λάμπας!

          Το «κίνημα» Γιαγτζόγλου γινόταν όλο και πιο ισχυρό και μεγαλύτερο από εκείνο που είχε κινητοποιηθεί για την φοιτητική άδεια του Νίκου Ρωμανού και της Ηριάννας, ανέφεραν υψηλόβαθμα στελέχη της αστυνομίας και έδιναν βάρος στην συγκέντρωση στοιχείων που αφορούν την τρομοκρατική επωνυμία «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Είχαν διαβιβαστεί διαταγές προς αστυνομικές υπηρεσίες του λεκανοπεδίου Αττικής αλλά και όλης της χώρας, το αστυνομικό προσωπικό που απασχολείται σε περιπολίες αλλά και στατικές δυνάμεις φύλαξης έξω από χαρακτηρισμένους στόχους, να βρίσκεται σε αυξημένη επαγρύπνηση και να παρατηρεί οτιδήποτε ύποπτο.

Το αίτημα μεταγωγής του απεργού πείνας και δίψας από τις φυλακές Λάρισας σε αυτές του Κορυδαλλού έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης σε αντιεξουσιαστικές ομάδες όλης της Ελλάδας, που προέβαιναν σε συνεχείς καταδρομικές επιθέσεις, εμπρησμούς και άλλες ενέργειες. Εξέγερση στις φυλακές, παράσταση διαμαρτυρίας στο σπίτι του Λουκά Παπαδήμου, κατάληψης πρυτανείας Πανεπιστημίου Αθηνών, «σπάσιμο» καταστημάτων της οδού Ερμού και Πατησίων, τρομοκρατική επίθεση με σαφή δολοφονική πρόθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής, παρέμβαση στο σπίτι του γενικού γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Ευτύχιου Φυτράκη ήταν οι χαρακτηριστικότερες παρεμβάσεις συμπαράστασης, του 30χρονου που κατηγορείται για την αποστολή του τρομοφακέλου που ανεφλέγη στα χέρι του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

          Το σύνολο των αντιεξουσιαστικών ενεργειών εντάσσονταν σε ένα πλαίσιο ξεκάθαρου «εκβιασμού», έως την ικανοποίηση του αιτήματος του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου για την μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού, ο οποίος όπως φαίνεται πέρασε ταχυδακτυλουργικά…  

 

Αιτίες «συμπαράστασης» και… εμμονή μετακόμισης

 

          Οι αξιωματικοί ειδικών υπηρεσιών της αστυνομίας εξηγούσαν τους λόγους για τους οποίους ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου είχε ξεσηκώσει τόσο μεγάλο κύμα αλληλεγγύης και καταδρομικών επιθέσεων σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, δικαιολογούσαν την έντονη επιθυμία του ίδιου αλλά και συνοδοιπόρων του να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού. Οι αστυνομικές εκτιμήσεις είχαν ως εξής: 

 

- Μέχρι το 2017 ήταν αόρατος εξωτερικός συνεργάτης και  μοναδικός «μπαλαντέρ» τρομοκράτης που ακουμπούσε σε όλες τις τρομοκρατικές επωνυμίες

- Έως το 2015, χρονιά που φέρεται να πέρασε στην παρανομία, έδινε το παρών ως αλληλέγγυος στις δίκες μελών της Συνωμοσίας

- Στενός φίλος ηγετικού μέλους της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς - Το 2011 είχε συλληφθεί για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών στο Πολυτεχνείο

- Το 2012 συμμετείχε σε κατάληψη ραδιοφωνικού σταθμού στο πλαίσιο συμπαράστασης στα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα

 

          Αναφορικά με την εμμονή της μεταγωγής του στις φυλακές του Κορυδαλλού, οι ίδιες πηγές ενημέρωσης υποστηρίζουν τα εξής:

- Επιθυμία να είναι μαζί με τους «κολλητούς» της Συνωμοσίας

- Δεν αποκλείεται ο πιθανός σχεδιασμός τρομοκρατικών επιθέσεων μέσα από τις φυλακές

- Στρατολόγηση νέων μελών καθώς ήταν ο τελευταίος «επιχειρησιακός» που είχε μείνει ασύλληπτος

- Ισχυροποίηση της ομάδας τους μέσα στις φυλακές

 

Ο ίδιος και ο συνήγορός του Φραγκίσκος Ραγκούσης υποστηρίζουν ότι η επιθυμία να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, είναι γιατί θέλει να είναι κοντά στην οικογένειά του, στον δικηγόρο του και στους τόπους διεξαγωγής των επικείμενων δικαστικών εκδικάσεων. 

 

Υποψίες συμμετοχής και ευρήματα

 

Ο «μπαλαντέρ» τρομοκράτης ανάμεσα σε Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, Επαναστατικό Αγώνα και Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, όπως τον χαρακτήριζαν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, είχε επαφές και συνεργασία σύμφωνα με τους αστυνομικούς ισχυρισμούς με την Πόλα Ρούπα, έως ότου επήλθε ρήξη για άγνωστο λόγο.

Οι αστυνομικές υποψίες συμμετοχής αφορούσαν τις παρακάτω ενέργειες:

 

- 24 Νοεμβρίου 2015 έκρηξη βόμβας στα γραφεία του ΣΕΒ, την οποία ανέλαβε η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών

- 12 Δεκεμβρίου 2016 απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο υπουργείο Εργασίας. Δεν εξερράγη και εξουδετερώθηκε

- 19 Απριλίου 2017 έκρηξη βόμβας στην τράπεζας Eurobank στην οδό Σανταρόζα. Ανέλαβε η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών

- Σχέδιο «Γοργοπόταμος» μαζί με Χριστόδουλο Ξηρό για την απελευθέρωση μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς

 

Στο σπίτι που είχε νοικιάσει είχαν εντοπιστεί 8 πλαστές ταυτότητες,

2 πιστόλια, πλαστικό τάπερ με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, πλαστική συσκευασία με άγνωστη ποσότητα πυρίτιδας, πλήθος πυροκροτητών, καλωδίων, φυτιλιών, κροτίδες, χρονοδιακόπτες, μπαταρίες και διάφορα υλικά κατασκευής ωρολογιακών μηχανισμών όπως και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

 

Η συμπαράσταση σε… αριθμούς

 

          Οι καθημερινές ενέργειες ως ένδειξη συμπαράστασης στον Ντίνο Γιαγτζόγλου έπαιρναν διαστάσεις «χιονοστιβάδας» όπως την εμφάνιζαν τα αριθμητικά δεδομένα. Από τις 24/2 έως και το πρωί της 2ας Μαρτίου είχαν σημειωθεί οι παρακάτω 25 ενέργειες:

 

24/2  06:30 μεταγωγή απεργού πείνας Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου στις φυλακές Λάρισας.

24/2 08:00 εξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού.

24/2 15:00 Συγκέντρωση στο υπουργείο δικαιοσύνης. Επεισόδια και 4 προσαγωγές.

24/2 19:00 Συγκέντρωση στις φυλακές Λάρισας

24/2 01:00 Επίθεση με μολότοφ σε διμοιρία στα Εξάρχεια

25/2 02:00 Νέα επίθεση στα Εξάρχεια

25/2 03:00 Επίθεση με μολότοφ στις φυλακές Βόλου

25/2 06:00 Σπρέι και συνθήματα έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου

26/2 06:00 Επίθεση με χειροβομβίδα στο αστυνομικό τμήμα Καισαριανής

27/02 04:00 Επίθεση με γκαζάκια σε τράπεζα στο Ελληνικό

28/02 03:00 Επίθεση με γκαζάκια σε τράπεζα στη Γλυφάδα

27/02 20.00 Στάση στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

28/2 04:00 Σπάσιμο καταστημάτων στην οδό Ερμού.

28/2 07:00 Κατάληψη στην Αυγή

28/2 08:30 Επίθεση με ηλεκτρικό τροχό στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Φθορές στο γραφείο της εγκληματολογίας Χριστίνας Ζαραφωνίτου.

28/02 19:00 παρέμβαση σε εκδήλωση με ομιλητή τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

28/02 20:00 Ανάληψη ευθύνης για επίθεση με μολότοφ σε γραφεία εταιρίας σεκιούριτι

28/2 Μολότοφ στο υπουργείο Γεωργίας, φθορές σε σούπερ μάρκετ και  ΑΤΜ, εμπρησμός αυτοκινήτου αστυνομικού στην πόλη της Πάτρας

01/3 01:00 Επιθέσεις σε διμοιρίες στα Εξάρχεια

01/3 03:00 Επίθεση και φθορές σε γραφεία ΣΥΡΙΖΑ στην Καισαριανή

01/3 11:00 Παρέμβαση στο νοσοκομείο Λάρισας. Έφτασαν μέχρι το δωμάτιο που νοσηλεύεται ο απεργός πείνας.

01/3 20:00 Συγκέντρωση στην οικία του Γ.Γ.  υπουργείου δικαιοσύνης  Ευτυχή Φυτράκη 15 προσαγωγές.

01/3 23:00 Επίθεση σε διμοιρίες της αστυνομίας στα Εξάρχεια.

02/3 06:00 Επίθεση με γκαζάκια σε κτήριο του υπουργείου πολιτισμού με γκαζάκια

02/3 10:30 Επίθεση εναντίον των ΕΛΤΑ και 14 καταστημάτων στην Πατησίων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook