Follow us

Πειραιάς: Βίντεο ντοκουμέντο δευτερόλεπτα μετά την κατάρρευση του κτηρίου- Απασχολεί για 2η φορά ο εργολάβος σε ένα μήνα

Ο ειδικός φρουρός της νοτιοανατολικής Αττικής ήταν στην οικοδομή γιατί πάλευε να αγοράσει μια γκαρσονιέρα στην Αθήνα για να μην πληρώνει άλλο ενοίκιο.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Οι στιγμές είναι δραματικές. Το κτήριο στο Πασαλιμάνι μόλις έχει καταρρεύσει σαν χαρτόκουτο, μπάζα έχουν καταπλακώσει τα πάντα από κάτω του. Ακόμα και το φορτηγό στο οποίο πήδηξε ο άτυχος αστυνομικός ο οποίος έχασε τη ζωή του. Οι πυροσβέστες προσπαθούσαν για ώρα να απεγκλωβίσουν τον 31χρονο άντρα, όμως όταν το κατάφεραν ήταν αργά.

Οι εικόνες στο βίντεο ντοκουμέντο που παρουσίασε το Star, κόβουν την ανάσα. Επικρατεί πανικός, παντού σκόνη και μπάζα που έχουν καταπλακώσει σταθμευμένα αυτοκίνητα. Οι πυροσβέστες πηγαίνουν αμέσως στο φορτηγό το οποίο έχουν καλύψει επίσης μπάζα για να βρουν τον άτυχο αστυνομικό.

Διαβάστε Επίσης

Πήδηξε μέσα για να σωθεί... Ένας πυροσβέστης σκαρφάλωσε στο φορτηγό, όπως και οι συνάδελφοί του, ενώ άνδρες και γυναίκες του ΕΚΑΒ έτρεξαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στους υπόλοιπους τραυματίες.

Πειραιάς
Πειραιάς
Πειραιάς

Λίγα λεπτά μετά, οι άνδρες της ΕΜΑΚ εντόπισαν τον 31χρονο αστυνομικό μέσα στην καρότσα του φορτηγού και με ένα τρυπάνι προσπάθησαν να σπάσουν το τσιμέντο για να τον απεγκλωβίσουν. Όταν το πέτυχαν ήταν πια αργά.

Έκανε στην οικοδομή δεύτερα μεροκάματα

Ο μάχιμος ειδικός φρουρός της νοτιοανατολικής Αττικής ήταν στην οικοδομή γιατί πάλευε για ένα δεύτερο μεροκάματο. Σύμφωνα με το Star έπαιρνε 1.000 ευρώ στην αστυνομία και με τις υπερωρίες έφτανε τα 1.100.

αστυνομικος Πειραιας

Είχε βάλει στόχο να αγοράσει μια γκαρσονιέρα στην Αθήνα για να μη δίνει άλλο λεφτά στα ενοίκια. Έτσι, μόλις έβγαζε τη στολή του αστυνομικού, φορούσε εκείνη του εργάτη. Άνθρωποι που τον γνώριζαν λένε πως ήταν εργατικός και φιλότιμος. Μεγαλωμένος από φτωχή οικογένεια με τρία παιδιά.

Πριν μπει στην αστυνομία έκανε δεκάδες δουλειές. Μέχρι και στην Κρήτη είχε πάει για να κλαδέψει ελιές.

Διαβάστε Επίσης

Πως έγινε η τραγωδία

Η τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στο Πασαλιμάνι, στην οδό Νεωρίων, τη στιγμή που εκτελούνταν εργασίες στον πρώτο όροφο της μονοκατοικίας.

αστυνομικος Πειραιας

Πληροφορίες αναφέρουν ότι χτυπήθηκε κάποιο δοκάρι και ξαφνικά τμήμα του κτηρίου άρχισε να καταρρέει. Η ηλεκτρονική άδεια που είχαν πάρει ήταν για μικρές εργασίες, με τους κατοίκους, όμως, να λένε ότι τέτοιες δεν γίνονταν, καθώς άκουγαν να σπάνε τοίχους.

Ο 47χρονος εργολάβος, ο οποίος είχε πάρει άδεια για μικρές εργασίες και έσπαγε τοίχους μέσα στο κτήριο, φαίνεται πως απασχολεί για δεύτερη φορά την αστυνομία μέσα σε λίγες μέρες, καθώς στις 20 Μαρτίου το συνεργείο του εντοπίστηκε να κάνει παράνομες εργασίες σε διαμέρισμα στην οδό Ταϋγέτου στα Πατήσια.


Διαβάστε Επίσης

Οι γονείς του το θεώρησαν "απατεωνιά"

Οι γονείς του 31χρονου αστυνομικού δεν πίστευαν τα τραγικά νέα. Ο τρόπος που η οικογένεια του έμαθε τα τραγικά νέα για τον χαμό του ήταν απίστευτος.

Οπως αναφέρθηκε στο Star , αφού μεταφέρθηκε ο 31χρονος στο νοσοκομείο και διαπιστώθηκε ο θάνατός του, αστυνομικοί πήραν τηλέφωνο τους γονείς του στα Γρεβενά και τους είπαν πως το παιδί τους είχε κάποιο ατύχημα.

Ωστόσο, οι γονείς θεώρησαν ότι είναι μία από αυτές τις φάρσες που κάνουν απατεώνες σε ηλικιωμένους κυρίως ανθρώπους, στους οποίους τηλεφωνούν, και λένε ότι κάποιος συγγενής του ενεπλάκη σε κάποιο ατύχημα με σκοπό να τους αποσπάσουν χρήματα.

Χρειάστηκε να τους καλέσουν τρεις φορές και την τελευταία φορά, μάλιστα, τους μίλησε ο ίδιος ο διοικητής του 31χρονου, ο οποίος τους ενημέρωσε πως έχει συμβεί κάτι πολύ σοβαρό και θα φροντίσουν οι ίδιοι για να μεταβούν από τα Γρεβενά στην Αθήνα.

Η αδελφή του αστυνομικού έσπευσε αμέσως στο νοσοκομείο, όπου έμαθε τα φρικτά νέα για τον αδελφό της και στη συνέχεια έφτασε και ο πατέρας τους, ο οποίος κατέρρευσε όταν έμαθε πως το παιδί του δε ζει πια.

"Είχε όνειρο να φύγει από το χωριό, να πάει στην αστυνομία"

"Ήταν ένας άγγελος, όπως το όνομά του. Είχε όνειρο να φύγει από το χωριό, να πάει στην αστυνομία, να κάνει οικογένεια, να ζήσει μια όμορφη ζωή", είπε ο πατέρας του στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα".

Όπως είπε, γνώριζε ότι ο γιος του δούλευε σε μια οικοδομή για ένα συμπληρωματικό εισόδημα, αλλά δεν ήξερε περισσότερες λεπτομέρειες.

"Του είχα μιλήσει την προηγούμενη μέρα. Τον είχα ρωτήσει αν θα ανέβει με την αδελφή του για το Πάσχα. Τι να πω… ήταν ένας άγγελος, το χαμόγελό του, η ψυχή του, τι άλλο να σας πω", είπε με σπασμένη φωνή.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ

Διαβάστε Επίσης


Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργάτες που δούλευαν στο νεοκλασσικό στην οδό Νεωρίου στο Πασαλιμάνι, επιχειρούσαν να ρίξουν κάποιον τοίχο και πιθανότατα χτύπησαν κεντρικό δοκάρι, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει ένα ολόκληρο τμήμα του κτιρίου.

Ο 31χρονος ένστολος, σύμφωνα με πληροφορίες, τη μοιραία στιγμή στην προσπάθειά του να σωθεί, πήδηξε στο φορτηγό και τον πλάκωσαν τα μπάζα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είχε εκδοθεί ηλεκτρονική άδεια για μικρές εργασίες από τον δήμο Πειραιά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΡΕΝΤΗ 30 Απρ 2024 | 07:18

Δολοφονία Λυγγερίδη: Πέντε νέα εντάλματα σύλληψης κατά υπαρχηγών του "Κοντού" - Ο "Ρουμάνος", ο "Καρχαρίας" και ο "Brooklyn"

Τα πρώτα πέντε εντάλματα σύλληψης θα αφορούν τα "πρωτοκλασάτα" μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που διαφεύγουν τη σύλληψη.

ΚΑΗΚΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 28 Απρ 2024 | 11:31

Επεισόδια τα ξημερώματα στα Εξάρχεια - Τραυματίστηκε αστυνομικός, κάηκε ολοσχερώς αυτοκίνητο

Ομάδα τριάντα ατόμων έστειλε οδοφράγματα και έβαλε φωτιά σε αυτοκίνητο.

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΥΣ 27 Απρ 2024 | 23:10

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή και ο μάνατζερ τράπερ

Και ο μάνατζερ του τράπερ οδηγείται στη φυλακή για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

ΜΕ ΤΗΛΕΚΑΡΤΑ 27 Απρ 2024 | 19:50

Δολοφονία Λυγγερίδη: Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε κρατούμενος - Προφυλακιστέοι άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι

Χρησιμοποιώντας μία τηλεκάρτα κρατούμενος για τη δολοφονία του Γ. Λυγγερίδη, επιχείρησε να αυτοκτονήσει μόλις άκουσε ότι προφυλακίζεται/

ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ 27 Απρ 2024 | 14:32
ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ 27 Απρ 2024 | 08:00

Δολοφονία Λυγγερίδη: Σύμβουλος... ασφάλειας ο "Κοντός" - Οι αποκαλυπτικές αναφορές - Συνεχίζονται οι απολογίες

Ο άνθρωπος δηλαδή που κατηγορείται ως οργανωτής επεισοδίων και επιθέσεων, ήταν… σύμβουλος ασφάλειας

ΣΥΝΤΕΤΡΙΜΜΕΝΗ 26 Απρ 2024 | 13:01

Τροχαίο στη Βουλή: Συντετριμμένη η μητέρα του Ιάσονα - "Ούτε το δίπλωμα δεν του πήραν, έτσι λειτουργεί η Δικαιοσύνη"

Ξέσπασε η μητέρα του Ιάσονα για την απόφαση της Δικαιοσύνης σχετικά με τον αστυνομικό που εμπλέκεται στον θάνατο του γιου της στο τροχαίο έξω από τη Βουλή.

3 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ 26 Απρ 2024 | 11:01

Τροχαίο στη Βουλή: Ένοχος ο αστυνομικός για το θάνατο του 22χρονου Ιάσονα

Ένοχος κηρύχθηκε ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα έξω από τη Βουλή, τον Μάρτιο του 2021.

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ 24 Απρ 2024 | 15:26

Η "Θύρα 7" έβγαλε ανακοίνωση για τις συλλήψεις: Στηρίζει τους χούλιγκαν, κατηγορεί την ΕΛΑΣ και προειδοποιεί την κυβέρνηση

"Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί, όχι όμως τον διασυρμό χαρακτήρων" αναφέρει η Θύρα 7

24 Απρ 2024 | 11:31

Δολοφονία Λυγγερίδη: Εξαιρετική δουλειά από την αστυνομία, λέει ο δικηγόρος της οικογένειας, Β. Καπερνάρος [βίντεο]

Την ικανοποίηση της οικογένειας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη για τη δουλειά που έκανε η αστυνομία όσον αφορά την έρευνα της υπόθεσης μετά τις δεκάδες συλλήψεις, εξέφρασε ο δικηγόρος, Βασίλης Καπερνάρος.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 23 Απρ 2024 | 16:00

Δολοφονία Γιώργου Λυγγερίδη: Αυτός είναι ο "Ιωσήφ", ο επικίνδυνος αρχηγός της Θύρας 7 και υποκινητής των επεισοδίων

Τι αναφέρει η δικογραφία για τον αδιαφιλονίκητο αρχηγό της Θύρας 7, τον επικίνδυνο "Ιωσήφ"

ΠΩΣ ΔΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 23 Απρ 2024 | 13:00

Καλλιακμάνης για τους χούλιγκαν στη δολοφονία Λυγγερίδη: "Τα καταφέραμε, σκοτώθηκε ένας αστυνομικός", έλεγαν στα τηλέφωνα

"Γύρω στα 60 άτομα ήταν αρχηγοί και υπαρχηγοί", είπε ο Γιώργος Καλλιακμάνη για τους συλληφθέντες για τη δολοφονία Γιώργου Λυγγερίδη.

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ 23 Απρ 2024 | 11:35

Η οικογένεια Λυγγερίδη για τις συλλήψεις χούλιγκαν: Νιώθουμε κάποια δικαίωση - Πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά [βίντεο]

"Αλίμονο αν φοβόμαστε να πάμε στο γήπεδο ή να φορέσουμε τη φανέλα της ομάδας μας", λέει η ξαδέλφη του Γιώργου Λυγγερίδη.