Follow us

Πέντε δήμαρχοι ρίχνουν το "γάντι" στην Πολιτεία για την κλιματική ανθεκτικότητα

Οι δήμαρχοι μίλησαν όπως σπάνια μιλούν δημόσια: χωρίς προσεκτικά φιλτραρισμένες φράσεις, χωρίς τις γνωστές γενικότητες περί "πράσινων μεταβάσεων".

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΔΗΜΑΡΧΟΙ

Ένα εξαήμερο Φόρουμ για την Κλιματική Ανθεκτικότητα στην Κηφισιά ένωσε θεσμούς, επιστήμονες και αυτοδιοίκηση με στόχο όχι την "ακαδημαϊκή συζήτηση", αλλά την πράξη. Το Συνέδριο με θέμα "Κλιματική Ανθεκτικότητα και Τοπική Κοινωνία" που οργάνωσε στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή ο Δήμος Κηφισιάς στο πλαίσιο της 2ης Κλιματικής Εβδομάδας Κηφισιάς, εξελίσσεται με σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων έως τις 9 Νοεμβρίου.

Στην αφετηρία του προγράμματος, ο οικοδεσπότης Δήμος Κηφισιάς έθεσε τον πήχη ψηλά: εργαστήρια ενημέρωσης για εκατοντάδες παιδιά με τη συνεργασία μεγάλων ιδρυμάτων όπως το Μουσείο Γουλανδρή, παρουσιάσεις πετυχημένων πολιτικών πρόληψης, επιδείξεις τεχνολογιών έγκαιρης ειδοποίησης, καθώς και ανοικτές συζητήσεις για τις δυσκολίες εφαρμογής έργων από την υπογειοποίηση δικτύων μέχρι τα αντιπλημμυρικά και την ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων.

Στον κορμό του προγράμματος ξεχώρισε η συνεδρία "Δήμαρχοι σε Διάλογο", όπου Δήμαρχοι από πέντε πόλεις της Αττικής μίλησαν ωμά για όσα δουλεύουν και όσα δεν δουλεύουν, αφήνοντας πίσω τις γενικότητες. Όπως ειπώθηκε χωρίς περιστροφές, "η θεωρία με την πράξη απέχει πάρα πολύ" και το στοίχημα κρίνεται σε εθελοντές, τεχνολογία, συνεργασίες και ταχύτητα λήψης αποφάσεων.

Οι δήμαρχοι μίλησαν όπως σπάνια μιλούν δημόσια: χωρίς προσεκτικά φιλτραρισμένες φράσεις, χωρίς τις γνωστές γενικότητες περί "πράσινων μεταβάσεων". Για μια ώρα, βγήκαν μπροστά: ως διαχειριστές κρίσεων, ως άνθρωποι που φέρουν ευθύνη για ζωές, ως δημοτικά στελέχη που παλεύουν με κρατικούς μηχανισμούς που δεν συγχρονίζονται με την εποχή.

Ίσως αυτός να ήταν και ο λόγος που μια φράση επαναλήφθηκε από περισσότερους του ενός ομιλητές – μια φράση που συμπυκνώνει το μείζον:
"Η θεωρία με την πράξη απέχει πάρα πολύ".

Ο Γιάννης Κωνσταντάτος, Δήμαρχος Ελληνικού–Αργυρούπολης και πρόεδρος του Σ.Π.Α.Υ (Σύλλογος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού), μετέφερε στο βήμα μία από τις πιο συγκεκριμένες και δοκιμασμένες προσεγγίσεις πολιτικής προστασίας στην Αττική, παρουσιάζοντας το μοντέλο ανθεκτικότητας που χτίστηκε τα τελευταία χρόνια στον Υμηττό. Όπως είπε, η αποτελεσματική θωράκιση μιας πόλης δεν είναι θεωρητική άσκηση, αλλά "ένα τρίγωνο που πατά σε ανθρώπους, εξοπλισμό και τεχνολογία".

Αυτό το τρίγωνο, όπως εξήγησε, λειτουργεί σήμερα ως σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης και άμεσης αντίδρασης. "Η κοινωνία η ίδια παίρνει την κατάσταση στα χέρια της, αλλά θέλει αξιοπρέπεια", υπογράμμισε, διευκρινίζοντας ότι αξιοπρέπεια για τον εθελοντή σημαίνει οργάνωση, εκπαίδευση και σύγχρονα μέσα ατομικής προστασίας. Αυτή η φιλοσοφία, είπε, ήταν το θεμέλιο πάνω στο οποίο αναπτύχθηκε το SMART Υμηττός.

Το σύστημα περιλαμβάνει δίκτυο καμερών που επιτηρούν τον ορεινό όγκο και πλατφόρμα ανάλυσης με τεχνητή νοημοσύνη που αναγνωρίζει άμεσα ενδείξεις καπνού ή φωτιάς. "Όταν ξεσπάει μια φωτιά στον Υμηττό, σε λίγα δευτερόλεπτα έχουμε την εικόνα πού είναι", ανέφερε χαρακτηριστικά. Από εκεί και πέρα, ενεργοποιείται το πλησιέστερο εθελοντικό κλιμάκιο, με τον Δήμαρχο να δίνει το πιο αποκαλυπτικό στοιχείο για τα αποτελέσματα: "Η Πυροσβεστική έρχεται μετά". Το μοντέλο έχει αντιμετωπίσει δεκάδες περιστατικά: "23 φωτιές φέτος, 25 πέρυσι, 28 πρόπερσι".

Η προσέγγιση του Κωνσταντάτου κουβαλούσε ένα ευρύτερο μήνυμα προς την Πολιτεία. Η αυτοδιοίκηση, υποστήριξε, έχει πλέον την εμπειρία και την τεχνογνωσία να σχεδιάζει και να υλοποιεί σύγχρονα συστήματα πολιτικής προστασίας. "Αρκεί να μας αφήσουν επιτέλους", είπε με έμφαση, περιγράφοντας την ανάγκη να στηριχθεί θεσμικά η κοινωνική ενέργεια και ο εθελοντισμός που ήδη λειτουργεί αποτελεσματικά σε πολλές περιοχές.

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος, ανέδειξε με σαφήνεια το ζήτημα των πόρων και της πραγματικής καθημερινότητας των δήμων, μεταφέροντας μια διάσταση που αφορά όλες τις πόλεις της χώρας. "Η κλιματική κρίση δεν είναι πια σενάριο. Είναι μια πραγματικότητα", σημείωσε, θέτοντας το πλαίσιο μέσα στο οποίο καλούνται να λειτουργήσουν οι δημοτικές αρχές.

Ο κ. Μαρκόπουλος υπογράμμισε ότι η πορεία των δήμων "είναι μοναχική", εξαιτίας των περιορισμένων οικονομικών εργαλείων που διατίθενται από την κεντρική διοίκηση. "Τα χρήματα από την κεντρική διοίκηση είναι ελάχιστα", ανέφερε, επισημαίνοντας ότι η αυτοδιοίκηση συχνά προχωρά σε παρεμβάσεις που απαιτούν υψηλό βαθμό πρωτοβουλίας και αποφασιστικότητας.

Το Γαλάτσι, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει επενδύσει συστηματικά στην πρόληψη, υλοποιώντας παρεμβάσεις που άλλαξαν τη φυσιογνωμία της πόλης. Μεταξύ αυτών, η κατεδάφιση τεσσάρων πολυκατοικιών για τη δημιουργία νέας κεντρικής πλατείας, οι υπόγειοι χώροι στάθμευσης για αποσυμφόρηση, καθώς και ο εξοπλισμός πρόληψης και επιτήρησης στο άλσος, όπως κανόνια νερού και drones. Πρόκειται για παρεμβάσεις που, όπως είπε, ενισχύουν την ανθεκτικότητα και δημιουργούν υποδομές που ανταποκρίνονται στις νέες κλιματικές συνθήκες.

Ιδιαίτερο βάρος έδωσε ο Δήμαρχος και στον ανθρώπινο παράγοντα, υπογραμμίζοντας πως η αντιμετώπιση των ακραίων φαινομένων δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη συμμετοχή των πολιτών. "Πολλά βράδια δεν κοιμάμαι, γιατί δεν ξέρω τι θα μου ξημερώσει την επόμενη μέρα", είπε, καλώντας τους πολίτες "να αγκαλιάσουν την προσπάθεια των Δημοτικών Συμβουλίων" ώστε τα μέτρα να πιάσουν τόπο, αναδεικνύοντας τον ρόλο της κοινωνικής συνέργειας στην επιτυχία των μέτρων προσαρμογής.

Ο Δήμαρχος Παπάγου–Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, μίλησε για μια νέα κανονικότητα ακραίων φαινομένων, τονίζοντας ότι "περάσαμε από την κλιματική κρίση στην κλιματική απειλή". Επισήμανε την ανάγκη για ουσιαστικές αντιπλημμυρικές υποδομές, αλλά και για μια νέα καθημερινή κινητικότητα με καλύτερα πεζοδρόμια, ποδηλατοδρόμους και ενισχυμένη δημοτική συγκοινωνία.

Στον τομέα της ενέργειας, ο Δήμος έχει ήδη χειροπιαστά αποτελέσματα: "Ήδη είκοσι φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων λειτουργούν στην πόλη, με έκπτωση για τους κατόχους της Κάρτας Δημότη", ανέφερε.

Παράλληλα, σχολεία με φωτοβολταϊκά έχουν μειώσει σχεδόν στο μηδέν την ενεργειακή τους κατανάλωση.

Ειλικρινής στάθηκε και στο θέμα της ανακύκλωσης, κερδίζοντας το ακροατήριο:

"Στην ανακύκλωση θα έπρεπε να βρισκόμαστε στο 50-60%, και μετά βίας ξεπερνάμε το 20%", παραδέχτηκε.

Τέλος, για την πολιτική προστασία, έθεσε στο επίκεντρο τον άνθρωπο:

"Πόσοι δήμαρχοι γνωρίζουμε με βεβαιότητα σε ποιο σπίτι ζει άτομο με ειδικές ανάγκες, ώστε –αν ξεσπάσει φωτιά– να σταλεί ειδικό όχημα για τη διάσωσή του;" αναρωτήθηκε, αναδεικνύοντας τη σημασία της πρόληψης και της φροντίδας για όλους.

Με λόγο κοφτό, άμεσο και χωρίς καμία διάθεση ωραιοποίησης, ο Γιάννης Μώραλης, Δήμαρχος Πειραιά, μετέφερε στη συζήτηση το βάρος της πραγματικότητας μιας πόλης που ζει καθημερινά την πίεση της κλιματικής κρίσης, της πυκνής δόμησης και του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας. Ήταν από τις πιο πολιτικές παρεμβάσεις της συνεδρίας, με στοχευμένα μηνύματα προς την Πολιτεία.

"Δεν πρέπει να πηγαίνουμε σε οριζόντια μέτρα", είπε από την αρχή, τονίζοντας ότι η κλιματική ανθεκτικότητα δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με μια "ενιαία συνταγή”. "Είναι άλλες οι ανάγκες του Δήμου Κηφισιάς, άλλες του Δήμου Αθηναίων, άλλες του Δήμου Πειραιά", πρόσθεσε, δίνοντας το στίγμα ότι η αυτοδιοίκηση πρέπει να αποκτήσει επιτέλους ρόλο στον σχεδιασμό που την αφορά.

Σε μια πόλη όπως ο Πειραιάς, με εξαιρετικά υψηλή πυκνότητα και μεγάλα οικοδομικά συγκροτήματα, ο Μώραλης δεν δίστασε να πάει κόντρα στη συνηθισμένη ρητορική: "Δεν με ενοχλούν τα μεγάλα ύψη στον Πειραιά. Προτιμούμε ύψη με μικρότερες καλύψεις για να αναπνεύσει η πόλη", σημείωσε, υποστηρίζοντας ότι η αναθεώρηση της χωροταξίας δεν πρέπει να θεωρείται ταμπού, αλλά εργαλείο για περισσότερο αστικό χώρο και για καλύτερη κυκλοφορία αέρα.

Η συζήτηση όμως απέκτησε άλλη διάσταση όταν αναφέρθηκε στο λιμάνι – στην "καρδιά" δηλαδή των εκπομπών και της επιβάρυνσης της πόλης. "Ο Δήμος Πειραιά δεν έχει καμία απολύτως παρέμβαση στη λειτουργία του λιμανιού", είπε με εμφανή ενόχληση, περιγράφοντας μια από τις πιο παράδοξες ελληνικές πραγματικότητες: μια πόλη που ζει με τις επιπτώσεις, αλλά δεν έχει λόγο για τη διαχείριση.

Για τον κ. Μώραλη, η μετάβαση δεν μπορεί να στηρίζεται σε ευχές. "Να γίνει το cold ironing, να παίρνουν τα πλοία ρεύμα από την ξηρά", τόνισε, εξηγώντας ότι μόνο με δεσμευτικούς κανόνες μπορεί να μειωθεί πραγματικά η ατμοσφαιρική ρύπανση. Παράλληλα επέμεινε στην ανάγκη για συστηματική παρακολούθηση: "Να μετρούνται οι ρύποι και να παρεμβαίνουν", είπε, περιγράφοντας έναν μηχανισμό ελέγχου που λείπει πλήρως σήμερα.

Η κριτική του δεν έμεινε μόνο στο περιβαλλοντικό σκέλος. Ο κ. Μώραλης μίλησε για χρόνια θεσμικά κενά, που – όπως τόνισε – μπλοκάρουν τους Δήμους στην πράξη. "Δεν υπάρχει πλάνο στη χώρα", είπε, ενώ ανέδειξε και το συστημικό πρόβλημα της τοπικής αυτοδιοίκησης: "Τα τελευταία 7 χρόνια δεν υπάρχει ένα νομοσχέδιο υπέρ της αυτοδιοίκησης". Με αυτό το σχόλιο έθεσε την ευθύνη στην κεντρική διοίκηση που, όπως υποστήριξε, δεν στηρίζει επαρκώς τους Δήμους στην εποχή της κλιματικής κρίσης.

Η παρέμβαση κορυφώθηκε όταν μίλησε για τις πλημμύρες. "Πρέπει να σταματήσουμε να κοροϊδευόμαστε", είπε, αποδομώντας ευθέως τη συνήθη εξήγηση περί "βουλωμένων φρεατίων". "Οι πλημμύρες αυτού του μεγέθους δεν αφορούν το βουλωμένο φρεάτιο. Έχουμε αγωγούς της δεκαετίας ’50–’60 που δεν σηκώνουν τα νερά". Με αυτή τη φράση, ο κ. Μώραλης περιέγραψε με τον πιο ωμό τρόπο το πραγματικό πρόβλημα: "η χώρα στηρίζεται ακόμη σε υποδομές περασμένων δεκαετιών, τη στιγμή που η κλιματική κρίση πολλαπλασιάζει τις πιέσεις."

Ο Γιάννης Πισιμίσης, Δήμαρχος Βριλησσίων, παρουσίασε μια ατζέντα που –όπως τόνισε– μπορεί να εφαρμοστεί "από αύριο το πρωί", αρκεί να υπάρξει σοβαρή στήριξη και συνέπεια από όλους. Η παρέμβασή του κινήθηκε σε τρεις βασικούς άξονες, με κοινό παρονομαστή την αλλαγή νοοτροπίας στις πόλεις.

Πρώτος άξονας, η καθημερινή μετακίνηση. "Πρέπει να αφήσουμε λίγο το αυτοκίνητο στην άκρη", είπε σχεδόν με απλό, καθημερινό ύφος, επισημαίνοντας ότι χωρίς νομική και οικονομική στήριξη για πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομους και ήπιες μετακινήσεις, καμία πόλη δεν μπορεί να γίνει πραγματικά ανθεκτική. Η εφαρμογή του κανόνα του 1,5 μέτρου στα πεζοδρόμια, πρόσθεσε, πρέπει να γίνει "με ειλικρίνεια" και όχι τυπικά, γιατί αφορά το πώς κινούνται καθημερινά χιλιάδες πολίτες.

Ο δεύτερος άξονας άγγιξε το φυσικό περιβάλλον των Βριλησσίων και όχι μόνο. Ο κ. Πισιμίσης μίλησε για την ανάγκη προστασίας "των περιαστικών αλσών και των αστικών υγροβιοτόπων", υπογραμμίζοντας ότι η κλιματική ανθεκτικότητα ξεκινά από τη διατήρηση και τη σωστή διαχείριση του υπάρχοντος πράσινου. "Αν χάσουμε αυτά, δεν τα ξαναβρίσκουμε", είπε χαρακτηριστικά στους συνομιλητές του.

Ο τρίτος άξονας επικεντρώθηκε στην ενέργεια, όπου –όπως είπε– υπάρχουν τα εργαλεία αλλά χρειάζεται επιτάχυνση. Ζήτησε να "τρέξει" πιο γρήγορα η ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων μέσω του Πράσινου Ταμείου και ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ώστε οι δήμοι να αποκτήσουν κτίρια με χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα και μειωμένο κόστος λειτουργίας.

Από το βήμα παρουσίασε και το πιο χαρακτηριστικό έργο της πόλης του: "ένα αντιπλημμυρικό έργο 8 εκατομμυρίων ευρώ", όπως το περιέγραψε, με "σύστημα τριών δεξαμενών που κάνει ανάσχεση του νερού" όταν πέφτει έντονη βροχή. Το νερό αυτό, αφού φιλτραριστεί, χρησιμοποιείται για την "άρδευση στα πάρκα", όπως διευκρίνισε, κάνοντας τη διαχείριση πιο αποδοτική και πιο πράσινη.

Εκεί όμως που η συζήτηση απέκτησε ξεχωριστό ενδιαφέρον ήταν στην κυκλική διαχείριση νερού. Ο κ. Πισιμίσης αποκάλυψε ότι, "σε συνεννόηση με την ΕΥΔΑΠ και την ακαδημαϊκή κοινότητα", τα Βριλήσσια προχωρούν σε πιλοτικό σχέδιο επαναχρησιμοποίησης νερού από αγωγό ακαθάρτων, με στόχο τη φύτευση μεγάλης νησίδας στη λεωφόρο Πεντέλης. Ένα σύστημα "απολύτως ασφαλές για τη δημόσια υγεία", όπως τόνισε, "και κυρίως πρακτικό", σε μια εποχή όπου η έλλειψη νερού γίνεται ολοένα πιο ορατή.

Πέρα από τις επιμέρους δράσεις, το φόρουμ κατέγραψε έναν κοινό παρονομαστή. Η τεχνητή νοημοσύνη, τα δίκτυα αισθητήρων και οι έξυπνες εφαρμογές πιάνουν τόπο μόνον αν συναντήσουν εκπαιδευμένους εθελοντές και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε λεπτά, όχι σε ώρες. Η ανακύκλωση δεν θα ξεκολλήσει χωρίς αλλαγή συμπεριφοράς σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αλλά και χωρίς συνεκτική περιφερειακή πολιτική διαχείρισης. Τα αντιπλημμυρικά έργα χρειάζονται επικαιροποιημένες μελέτες με τα νέα υδρολογικά δεδομένα, γρήγορες εγκρίσεις και χρηματοδότηση που να ακολουθεί την κλιματική πραγματικότητα. Και πάνω από όλα, η χώρα χρειάζεται ένα πλαίσιο που να διαφέρει από πόλη σε πόλη, όπως το έθεσε ο Πειραιάς, γιατί "οριζόντια μέτρα" σε ανομοιογενείς πόλεις παράγουν αδιέξοδα.

Με τη συνεδρία των δημάρχων ως ναυαρχίδα και με παράλληλες δράσεις εκπαίδευσης, επιδείξεων και διαλόγου, το εξαήμερο φόρουμ Κλιματική Εβδομάδα της Κηφισιάς απέδειξε ότι υπάρχει τεχνογνωσία και βούληση στην αυτοδιοίκηση. Αυτό που απομένει είναι να ευθυγραμμιστούν οι θεσμοί για να περάσουμε από τα καλά παραδείγματα στη νέα κανονικότητα. Ή, όπως ειπώθηκε από το βήμα με την απλότητα που συχνά λείπει από τις δημόσιες συζητήσεις: "Η θεωρία με την πράξη απέχει πάρα πολύ" - κι αυτό αλλάζει μόνο όταν "η κοινωνία παίρνει την κατάσταση στα χέρια της" και το κράτος την εμπιστεύεται.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΥΝΟΔΟΣ 03 Νοε 2025 | 12:57

Χιλιάδες μαθητές στέλνουν ηχηρό μήνυμα για το περιβάλλον- Παρέδωσαν πάνω από 5.600 επιστολές στον υπουργό Περιβάλλοντος

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και WWF Ελλάς παρέδωσαν σήμερα πάνω από 5.600 επιστολές μαθητών στον υπουργό Περιβάλλοντος

"ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ" 14 Οκτ 2025 | 23:59

SOS από τους επιστήμονες: Η Γη μπορεί να καταστραφεί κατά τη διάρκεια της ζωής μας

Καθώς οι άνθρωποι συνεχίζουν να καίνε ορυκτά καύσιμα, προκαλούνται πιο σοβαρά κύματα καύσωνα, πλημμύρες, ξηρασίες και πυρκαγιές

ΤΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ 12 Οκτ 2025 | 19:47

Πώς βιώνει το κλιματικό άγχος η Gen Z: Τι είναι τα οικολογικά συναισθήματα και γιατί είναι κυρίως αρνητικά

Ιδιαίτερα έντονο αποδεικνύεται το φαινόμενο του κλιματικού - οικολογικού άγχους στους νέους και τις νέες της γενιάς Ζ

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ 09 Οκτ 2025 | 07:31

Copernicus: Ο Σεπτέμβριος του 2025 ήταν ο τρίτος θερμότερος στα χρονικά

Η μέση θερμοκρασία ήταν 16,11° Κελσίου, ή αλλιώς 1,47° Κελσίου πάνω από την προβιομηχανική περίοδο (1850-1900).

ΕΛΑΣ 06 Νοε 2025 | 17:13

Ιονία οδός: Συνελήφθη 18χρονος που έτρεχε με 218 χλμ. - Δεν σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών

Σε βάρος του επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 2.350 ευρώ και αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης για 14 μήνες

ΝΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 06 Νοε 2025 | 16:50

Βορίζια: Συνελήφθη και άλλος Καργάκης - Είναι ο δεύτερος που φαίνεται στο βίντεο, μαζί με τον 43χρονο

Συνελήφθη και ο 47χρονος "ποντικός", που φαίνεται στο βίντεο μαζί με τον 43χρονο γαμπρό του Φανούρη Καργάκη, να πυροβολούν από την ταράτσα του σπιτιού στα Βορίζια

ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ 06 Νοε 2025 | 16:34
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ 06 Νοε 2025 | 16:17

Παράνομη η προκλητική βίλα που χτιζόταν στο Σαρακήνικο της Μήλου- Πόρισμα της Αρχής Διαφάνειας

Η Καθημερινή αποκαλύπτει ότι η Εθνική Αρχή Διαφάνειας ζητά την ανάκληση τη οικοδομικής άδειας που εκδόθηκε

ΥΠΕΒΛΗΘΗ ΜΗΝΥΣΗ 06 Νοε 2025 | 16:08

"Είπε στο παιδί εσύ φταις": Ξεσπά η πρώην σύζυγος του τενόρου μετά τη σύλληψη για τον ξυλοδαρμό του γιου του

Πασίγνωστος τενόρος κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό του 15χρονου γιου του και κρατείται

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 06 Νοε 2025 | 15:45

Διαψεύδει ο ΟΣΕ ότι τρένο μπήκε σε λάθος γραμμή: "Απαράδεκτη η λάθος ενημέρωση"

Ο ΟΣΕ αρνείται κατηγορηματικά το γεγονός, αναφέροντας ότι η κατάσταση ήταν πλήρως ελεγχόμενη και το μόνο λάθος που έγινε είναι ότι δεν ενημερώθηκαν έγκαιρα οι επιβάτες για την αλλαγή

ΜΠΟΤΙΛΙΑΡΙΣΜΑ 06 Νοε 2025 | 15:12

Κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της Αθήνας: Δύο συλλαλητήρια και Σύνοδος στο Ζάππειο [εικόνες-βίντεο]

Στο κέντρο της πρωτεύουσας, οι δρόμοι έχουν ανοίξει, ωστόσο η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μετά δυσκολίας

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΑΣ 06 Νοε 2025 | 14:56

Ο Πελετίδης ξήλωσε πινακίδες τραπεζών που χρηματοδότησαν την ανακαίνιση των σχολείων- Μας έχουν καθίσει στον σβέρκο

Η δημοτική αρχή της Πάτρας έκρινε ότι η παρουσία των διαφημίσεων δεν συνάδει με τον χαρακτήρα των σχολικών χώρων, προχωρώντας στο ξήλωμά τους

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 06 Νοε 2025 | 14:46

Βορίζια: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στον γαμπρό του Καργάκη - Το βίντεο που τον δείχνει να πυροβολεί από την ταράτσα

Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται ο γαμπρός του Φανούρη Καργάκη - Η στιγμή που οδηγείται στην ανακρίτρια με αλεξίσφαιρο γιλέκο - Βίντεο ντοκουμέντο τον δείχνει να συμμετέχει στη συμπλοκή στα Βορίζια

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ 06 Νοε 2025 | 14:10

O μεγαλύτερος ιστός αράχνης στον κόσμο σε σπήλαιο στα σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας - Πάνω από 111.000 αράχνες

Η αποικία, στην οποία ζουν περισσότερες από 111.000 αράχνες, αποτελείται από έναν κολοσσιαίο ιστό σε μια μόνιμα σκοτεινή ζώνη του σπηλαίου.

ΑΥΣΤΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ 06 Νοε 2025 | 13:30

Δήμος Αθηναίων: 13 προσωρινά λουκέτα σε καταστήματα λόγω παράνομων τραπεζοκαθισμάτων

"Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα κατάστημα να λειτουργεί εις βάρος των πολιτών", λέει ο δήμαρχος Χάρης Δούκας.

ΗΛΕΙΑ 06 Νοε 2025 | 13:04

Απάτη και στο πρόγραμμα "Ανακαινίζω - Νοικιάζω": Επιτήδειοι δήλωσαν το ίδιο σπίτι... 20 φορές

Χιλιάδες αιτήσεις για το πρόγραμμα κατατέθηκαν μόνο από την Ηλεία και το καμπανάκι χτύπησε κόκκινο.

ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗ 06 Νοε 2025 | 12:13

Το Σάββατο το τελευταίο "αντίο" στην Κίλι Σφακιανάκη - Οι επιθυμίες της και τα τραγούδια που θα ακουστούν

Το μεσημέρι του Σάββατου, 8 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί, σε αυστηρά στενό οικογενειακό κύκλο, η αποτέφρωση της Κίλι Σφακιανάκη.

06 Νοε 2025 | 11:42

Σωματείο Ελίζα: Μιλώντας ανοιχτά για την παιδική κακοποίηση - Εκδήλωση με Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Κίτσιου

Την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2025, στις 11:30 π.μ. στην Αίθουσα "Γεώργιος Καράντζας" του Μεγάρου της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20 Αθήνα)

ΡΟΜΑ 06 Νοε 2025 | 11:29

Πάτρα: Επίθεση νεαρών Ρομά σε ντιλιβερά

Νεαροί ρομά επιτέθηκαν σε διανομέα στην Πάτρα.

ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ 06 Νοε 2025 | 11:06

Πάνος Ρούτσι: Δεν θα υποστήριζα ένα κίνημα της Καρυστιανού - Θα ήταν καταστροφικό για εμάς

Ο Πάνος Ρούτσι εμφανίστηκε αρνητικός στο ενδεχόμενο δημιουργίας κινήματος από την κυρία Καρυστιανού το επόμενο διάστημα.

FCEM WORLD CONGRESS 2025 06 Νοε 2025 | 11:06

Η Αθήνα στο επίκεντρο της παγκόσμιας γυναικείας επιχειρηματικότητας

Εντυπωσιακή έναρξη του FCEM World Congress 2025 – Η Ελλάδα σε ρόλο διεθνούς κόμβου ηγεσίας και καινοτομίας

ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ 06 Νοε 2025 | 10:52

Γαύδος: Συναγερμός για πτώμα άνδρα στην παραλία της Τρυπητής

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το σώμα βρισκόταν στη θάλασσα τουλάχιστον δύο έως τρεις ημέρες.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 06 Νοε 2025 | 10:42

Καταγγελία ότι το τρένο προς Λάρισα μπήκε σε λάθος γραμμή: "Κάτι έγινε με το κλειδί…"

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο προαστιακός συρμός που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη–Λάρισα, μπήκε για αρκετά χιλιόμετρα σε λάθος γραμμή

06 Νοε 2025 | 10:23

Βορίζια - Αδελφή 57χρονης: "Δεν υπάρχει σασμός - Μπολιάζουν τα παιδιά να πάρουν εκδίκηση, θα απαντήσουμε αν..."

"Εμείς δεν θα προκαλέσουμε, το είπαμε από την αρχή. Εάν αυτοί προκαλέσουν εννοείται ότι και η μία πλευρά θα κλαίει και η άλλη. Δεν μπορούμε να κάτσουμε έτσι".

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ 06 Νοε 2025 | 10:10

Άνδρας απειλεί να πέσει από γέφυρα στη λεωφόρο Σχιστού

Αστυνομικοί προσπαθούν να ηρεμήσουν τον άντρα στη λεωφόρο Σχιστού.

ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ 06 Νοε 2025 | 09:51

Eπίθεση Σίλα Σεραφείμ στον Ιάσονα Αποστολόπουλο: "Προτίμησες το Ισραήλ που έχουν καλά σάντουιτς"

Eπίθεση δέχτηκε ο Ιάσονας Αποστολόπουλος από τον Σίλα Σεραφείμ, με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στο Σουδάν με τους χιλιάδες νεκρούς

ΣΤΟ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΟ 06 Νοε 2025 | 09:42

Στο αυτόφωρο γνωστός τενόρος: Kατηγορείται για τον ξυλοδαρμό του 15χρονου γιου του

Στο κρατητήριο βρέθηκε γνωστός τενόρος, μετά από μήνυση που υπέβαλε εις βάρος του η πρώην σύζυγος του για ξυλοδαρμό του 15χρονου γιου τους.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ 06 Νοε 2025 | 09:12

Βορίζια: Προβληματισμός για την επιστροφή των 30 μαθητών στο σχολείο - Έκκληση στους γονείς

Η συμμετοχή των γονέων θεωρείται καθοριστική για να ανοίξει το σχολείο με ασφάλεια και να συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία κανονικά.

ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 06 Νοε 2025 | 08:49

Βορίζια: Στο νοσοκομείο το νεογέννητο της οικογένειας Φραγκιάδακη

Μέσα στην ανείπωτη τραγωδία στα Βορίζια που συγκλονίζει την τοπική κοινωνία, ένα ακόμη συγκινητικό κεφάλαιο εκτυλίσσεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ 06 Νοε 2025 | 08:35

48ωρη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών- Πανελλαδική κινητοποίηση των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί στις 6-7 Νοεμβρίου.

ON AIR 06 Νοε 2025 | 08:12

Ξέσπασμα Κανάκη για Βορίζια: Ούτε στην Κολομβία ο εισαγγελέας με αλεξίσφαιρο - Ξεφτίλα! [βίντεο]

Το μακελειό με τους δύο νεκρούς στη Βορίζια σχολιάστηκε μέσα από την εκπομπή "Ράδιο Αρβύλα" στον ΑΝΤ1

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ 06 Νοε 2025 | 08:10

Σοβαρό τροχαίο στο Παγκράτι: ΙΧ εξετράπη της πορείας του - Ένας τραυματίας

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Παγκράτι.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 06 Νοε 2025 | 08:07

Τρεις συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους φοιτητές, μαθητές και νοσοκομειακοί γιατροί

Τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένες για σήμερα Πέμπτη 6 Νοεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη.

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 06 Νοε 2025 | 07:54

Τραγική κατάληξη για τον 21χρονο Γρηγόρη που είχε εξαφανιστεί τον Ιούνιο από την Αθήνα

Τραγικό ήταν το τέλος στην αναζήτηση του Γρηγόρη Πανόπουλου, 21 ετών όπως ανακοίνωσε το "Χαμόγελο του Παιδιού".

ΜΕΤΑ ΤΑ ΒΟΡΙΖΙΑ 06 Νοε 2025 | 07:41

Ερχονται μέτρα για την οπλοκατοχή – Τι περιλαμβάνει το πλαίσιο που θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης

Με αφορμή το μακελειό στα Βορίζια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εξαγγείλει άμεσα μέτρα για την αυστηροποίηση του πλαισίου οπλοκατοχής.

ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 06 Νοε 2025 | 07:25

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα στην Αθήνα: "Διδάσκουμε σε σχολεία ακατάλληλα και παραμελημένα"

Σε συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα, Πέμπτη (6/11), στις 12μμ, στα Προπύλαια, καλούν τους εκπαιδευτικούς οι ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 06 Νοε 2025 | 07:21

Πώς έγινε η φονική συμπλοκή στη Χαλκίδα: Συμμαθητές και γείτονες οι οπαδοί των δύο ομάδων - Ψάχνουν τον 30χρονο "καθαριστή"

Μετά την συμπλοκή επιβίβασαν τον 20χρονο Μάριο και τον μετέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου τον εγκατέλειψαν νεκρό.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 06 Νοε 2025 | 07:05

Καιρός: Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας σήμερα - Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες

Συνεχίζονται και σήμερα οι βροχές, οι καταιγίδες και οι πυκνές νεφώσεις, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ 06 Νοε 2025 | 06:55

Βορίζια: Η ταράτσα-πεδίο βολής και ο δεύτερος ένοπλος - Νέα στοιχεία για το μακελειό με τους 2 νεκρούς

Ο 43χρονος γαμπρός του νεκρού της αιματηρής βεντέτας στα Βορίζια, ήταν ο ελεύθερος σκοπευτής με το καλάσνικοφ, ενώ είχε στο πλάι του ένα ακόμη άτομο.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 06 Νοε 2025 | 06:30

Εκρηξη στο Μπουρνάζι: Η εκδίκηση των... LIONS για τη δολοφονία του 37χρονου μέλους της συμμορίας στο κλαμπ

Πρόκειται για συμμορία με δραστηριότητα σε αρκετές περιοχές της Αττικής η οποία έχει… "περίοπτη" θέση σε σειρά από δικογραφίες του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών.

ΜΕΣΩ MYHEALTH 06 Νοε 2025 | 06:22

Από το κινητό θα βλέπουμε πλέον την αναμονή στα Επείγοντα- Και πριν ξεκινήσουμε για το νοσοκομείο

Από το κινητό μας τηλέφωνο θα μπορούμε να βλέπουμε από τις αρχές του επόμενου χρόνου πόσο θα χρειαστεί να περιμένουμε στα Επείγοντα των νοσοκομείων.

ΔΕΙΤΕ 06 Νοε 2025 | 06:00
ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ 05 Νοε 2025 | 23:12

Βορίζια: Ενα ακόμη άτομο που βρισκόταν στο μπαλκόνι με τον γαμπρό του νεκρού ψάχνουν οι Αρχές

Εκτός από τον 43χρονο, αναζητείται ένα ακόμη άτομο που φέρεται να πυροβολούσε και να έχει εμπλακεί στο αιματηρό περιστατικό

ΤΙ ΒΡΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΑΚΙΔΙΟ ΤΟΥ 05 Νοε 2025 | 22:54

Κινηματογραφική έφοδος των ΕΚΑΜ σε Airbnb στο κέντρο του Ηρακλείου - Διέμενε 28χρονος που εμπλέκεται σε διακίνηση ναρκωτικών

Ο 28χρονος Ηρακλειώτης που είχαν βάλει στο στόχαστρό τους οι Αρχές, προσπάθησε να διαφύγει από τον φωταγωγό του διαμερίσματος 2ου ορόφου

ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΜΕΤΑΒΛΗΤΟ 05 Νοε 2025 | 22:28

Αλλοπρόσαλλος ο καιρός: Βροχές και καταιγίδες μέχρι την Πέμπτη - Βελτίωση την Παρασκευή, νέα επιδείνωση το Σάββατο

Νέα μεταβολή του καιρού αναμένεται από το Σάββατο, η οποία θα ξεκινήσει από τα δυτικά, με βροχές, τοπικές καταιγίδες και σημαντική ενίσχυση των νοτίων ανέμων

ΘΥΜΑ ΑΓΡΙΑΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ 05 Νοε 2025 | 21:11

Σαλαμίνα: Μαρτυρικός ο θάνατος της 75χρονης - Ανοιχτό το ενδεχόμενο οι δράστες να είναι κοντά στο περιβάλλον της

Οι δράστες φαίνεται πως γνώριζαν ότι τη συγκεκριμένη μέρα η οικιακή βοηθός της γυναίκας δεν θα βρίσκεται στο σπίτι

05 Νοε 2025 | 20:50

Αγριογούρουνα βόσκουν στο ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Δαφνί: Κατεβαίνουν από το δάσος σε αναζήτηση τροφής

Όπως φαίνεται τα αγριογούρουνα έχουν εξοικειωθεί και δεν ενοχλούνται από την ανθρώπινη παρουσία.

05 Νοε 2025 | 20:17

Πειραιάς: Εξαρθρώθηκε συμμορία που λήστευε ανηλίκους - Προσποιούνταν τους αστυνομικούς

Συνελήφθησαν δύο μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 29 και 20 ετών, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη δύο συνεργοί τους που αναζητούνται

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 05 Νοε 2025 | 20:02

Βορίζια: Βίντεο "καίει" τον 43χρονο γαμπρό του Καργάκη - Πυροβολεί από την ταράτσα του σπιτιού που ανατινάχθηκε

Η ταυτοποίηση του 43χρονου γαμπρού του Φανούρη Καργάκη έγινε από καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, μεταξύ των οποίων και Φραγκιαδάκηδων - Οι φονικές σφαίρες στο σώμα του 39χρονου νεκρού

05 Νοε 2025 | 19:57

Ηράκλειο: Τη Δευτέρα η απολογία των τριών αδελφών για το μακελειό στα Βορίζια

Αύριο αναμένεται να απολογηθούν στο ΠΑΓΝΗ, όπου νοσηλεύονται φρουρούμενοι, και οι άλλοι δυο κατηγορούμενοι για το μακελειό.12

ΣΑΣΜΟΣ 05 Νοε 2025 | 19:50

Βορίζια: Τι είναι το… "ξερό εβίβα" - Το είπε η σύζυγος του 27χρονου συλληφθέντα μετά την παράδοσή του για το μακελειό

H 27χρονη σύζυγος συλληφθέντα θέλοντας να απαξιώσει τη στάση της άλλης οικογένειας είπε πως αντέδρασαν με ένα ξερό εβίβα

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 05 Νοε 2025 | 19:14

Πόρτο Ράφτη: Έπεσαν σοβάδες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο - Τραυματίστηκαν δύο μαθητές [εικόνες]

Σύμφωνα με την καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Κώστας Σωτηρίου", εντελώς ξαφνικά αποκολλήθηκε μεγάλο κομμάτι σοβά του ταβανιού σχολικής αίθουσας

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΑ ΒΟΡΙΖΙΑ 05 Νοε 2025 | 18:29

Σκουλάς για βεντέτες: "Αν δεν είχα φύγει, θα είχα γίνει άλλος άνθρωπος - Οι παλιοί έλεγαν ότι το αίμα φωνάζει 100 χρόνια"

"Οι παλιοί έλεγαν ότι το αίμα φωνάζει για εκατό χρόνια και το μήνυμα αυτό περνά από γενιά σε γενιά".

ΣΚΗΝΕΣ ΦΑΡ ΟΥΕΣΤ 05 Νοε 2025 | 18:29

Βορίζια: Τα θανάσιμα τραύματα της 56χρονης και του 39χρονου από την αιματηρή επίθεση [βίντεο]

Ο ιατροδικαστής Γαλεντέρης αναλύει τα τραύματα στα θύματα της αιματηρής συμπλοκής στα Βορίζια.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 05 Νοε 2025 | 18:29

42ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν από την Πέμπτη 6/11 έως την Κυριακή 9/11

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν το Σαββατοκύριακο 8-9 Νοεμβρίου λόγω της διεξαγωγής του 42ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών και των αγώνων δρόμου 5, 10 & 1,2 χλμ.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΗΤΕΡΑΣ, ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΗΣ 05 Νοε 2025 | 18:29

Συγκλονίζει η οικογένεια Λυγγερίδη: "Μου πήραν τον θησαυρό μου" - "Κάποιοι δεν σκοπεύουν να σταματήσουν"

Οι γονείς και η αδελφή του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη ζήτησαν την παραδειγματική τιμωρία των κατηγορουμένων για τη δολοφονία

ΘΑ ΠΑΕΙ; 05 Νοε 2025 | 17:48

Γουνοποιοί καλούν Κίμπερλι: Την προσκαλούν στην Καστοριά για την 51η έκθεση γούνας

Οι επιχειρηματίες χρειάζονται περισσότερα για να βγουν από την δυσχερή θέση και προσδοκούν στην συνδρομή της κ. Γκίλφοϊλ

ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΟ ΤΥΜΠΑΚΙ 05 Νοε 2025 | 17:25

Βορίζια: Επίθεση στο τηλεοπτικό συνεργείο του Live News μετά τη σύλληψη των τριών αδελφών

Ενας άνδρας επιτέθηκε στον εικονολήπτη της εκπομπής με σκοπό να του πάρει την κάμερα στο ξενοδοχείο που έμενε ένας εκ των κατηγορουμένων.

ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ 05 Νοε 2025 | 17:05

Βορίζια: Συμμετείχε στο μακελειό ο γαμπρός του Καργάκη - Θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία της 56χρονης

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών, ο 43χρονος φέρεται να πυροβολούσε με καλάσνικοφ από ταράτσα στα Βορίζια, ενώ εξετάζεται αν είναι αυτός που πυροβόλησε την 56χρονη Ευαγγελία Φουντεδάκη

ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ 05 Νοε 2025 | 16:57

Λαύριο: Στη φυλακή ο 72χρονος προπονητής βόλεϊ που συνελήφθη για ασέλγεια σε ανήλικη

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 72χρονος είχε γνωριστεί με την 16χρονη τον Νοέμβριο του 2024

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 05 Νοε 2025 | 16:57

​Δίκη Λυγγερίδη: Ένσταση από τους συνηγόρους - "Ακατάλληλη η αίθουσα στις φυλακές Κορυδαλλού" [βίντεο]

Όπως ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης Θεόδωρος Μαντάς, "με 150 κατηγορουμένους, 200 συνηγόρους υπεράσπισης και 250 μάρτυρες δεν μπορεί να διεξαχθεί η δίκη με πληρότητα και εγκυρότητα

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ 05 Νοε 2025 | 16:38

Χαλκίδα: "Σκηνοθέτησαν τροχαίο για να σκοτώσουν τον 20χρονο, ενέδρα θανάτου" - Την Παρασκευή οι απολογίες

Κατά την είσοδο τους στο δικαστικό Μέγαρο Χαλκίδας υπήρξε ένταση με φίλο του νεκρού 20χρονου να φωνάζει και να επιτίθεται λεκτικά στους συλληφθέντες

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ 05 Νοε 2025 | 16:28

Μητέρα Φραγκιαδάκηδων: Πήρε τηλέφωνο η αδερφή του Φανούρη και του είπε ψέματα ότι τους πυροβολούμε

"Κοιτάζω πάνω και βλέπω έναν να κρατά ένα καλάσνικοφ και έπαιζε από ψηλά, από του γιου μου το σπίτι, προς τα κάτω. Διέκρινα ποιος ήταν" είπε η μητέρα

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 05 Νοε 2025 | 16:25

Εργατικό δυστύχημα στην Πτολεμαΐδα: Νεκρός 40χρονος από ηλεκτροπληξία

Εργατικό δυστύχημα σε μηχανουργείο στην Πτολεμαΐδα

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ 05 Νοε 2025 | 16:04

Αγγελική Νικολούλη: Σε βαρύ κλίμα η κηδεία της μητέρας της στον Πύργο - Συντετριμμένη η δημοσιογράφος

Πλήθος κόσμου συνόδευσε την αγαπημένη μητέρα της δημοσιογράφου στην τελευταία της κατοικία, στέλνοντας με δάκρυα και λουλούδια το δικό του "αντίο".

ΣΤΥΓΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ 05 Νοε 2025 | 15:36

Ισόβια στον 47χρονο που σκότωσε την 60χρονη σύζυγό του και τραυμάτισε τον γιο της- Πίστευε ότι είχαν σχέση

Ισόβια και επιπλέον 12 έτη κάθειρξης στον 47χρονο που σκότωσε την 60χρονη σύζυγό του

24 ΑΝΤΙ ΓΙΑ 48 ΩΡΕΣ 05 Νοε 2025 | 15:33

Λήγει στις έξι αύριο το πρωί η απεργία των ταξί, προηγήθηκε η συνάντηση με τον Κυρανάκη - "Ήταν ανενημέρωτος"

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, έκανε λόγο για "ευχάριστη έκπληξη" από τη συνάντηση με Κυρανάκη

ΕΠΙΣΤΗΘΙΟΣ ΦΙΛΟΣ 05 Νοε 2025 | 15:33

Κίλι Σφακιανάκη: "Ο Νότης έχει κλειστεί στον εαυτό του, τα κρατάει μέσα του", λέει στενός του φίλος

"Ήταν μια κοπέλα πάντα με το χαμόγελο στα χείλη. Όποιος από την Κω, είχε πρόβλημα υγείας, την έπαιρνα τηλέφωνο, έτρεχε και τον βοηθούσε".

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 05 Νοε 2025 | 15:15

Ραγδαίες εξελίξεις στα Βορίζια: Συνελήφθη ο γαμπρός του Καργάκη - Βρέθηκαν όπλα σε χώρο ιδιοκτησίας του

Σε σπηλιά λίγο έξω από τα Βορίζια, σε χώρο ιδιοκτησίας του γαμπρού του 39χρονου νεκρού, βρέθηκαν μια κυνηγετική καραμπίνα, κυνηγετικά φυσίγγια και πολλά φυσίγγια των 9ΜΜ για πιστόλια

ΤΡΕΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 05 Νοε 2025 | 15:06

Λάρισα: Επίθεση σε 16χρονο - Τον ξυλοκόπησαν, το βιντεοσκόπησαν και τον ανάγκασαν να τους δώσει χρήματα

Σε βάρος των συλληφθέντων, καθώς και ενός ακόμη αγνώστου μέχρι στιγμής, σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας, παράνομη βία και άλλα.

ΑΝΕΙΠΩΤΗ ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ 05 Νοε 2025 | 15:01

Κίλι Σφακιανάκη: Χωρίς παρουσία δημοσιογράφων η κηδεία της - Η τελευταία επιθυμία της για αποτέφρωση

Σε στενό οικογενειακό κύκλο θα γίνει η κηδεία της Κίλι Σφακιανάκη που έφυγε από τη ζωή στα 62 της χρόνια, μετά από μάχη με τη νόσο του Πάρκινσον

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 05 Νοε 2025 | 14:51

Βορίζια: Βίντεο ντοκουμέντα από τη σύλληψη των τριών αδερφών - Η παράδοσή τους στο "ελληνικό FBI"

Νέα στοιχεία με το πώς έφτασε η Αστυνομία στα ίχνη των τριών αδελφών - Ο εντοπισμός του 19χρονου φαντάρου και η αλλαγή σχεδίου για τον τόπο παράδοσης

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ 05 Νοε 2025 | 14:43

"Βούλιαξε" η Σκιάθος από την κακοκαιρία - Ποτάμια οι δρόμοι [Βίντεο]

Το αστυνομικό τμήμα Σκιάθου εφιστά στους οδηγούς την προσοχή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ 05 Νοε 2025 | 13:59

Καιρός: Οι εννιά περιοχές που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες - Ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Ο Θοδωρής Κολυδάς τόνισε πως οι βροχές και οι καταιγίδες που εκδηλώνονται τις τελευταίες ημέρες θεωρούνται "τυπικές φθινοπωρινές" αλλά χρειάζεται προσοχή.

ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ 05 Νοε 2025 | 13:26

Καραβίδες και σαμπάνια για την Κίμπερλι στο Κολωνάκι - Στο στέκι του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Μαρέβας

H Κίμπερλι Γκίλφοϊλ έχοντας στο πλευρό της τον γιο της Ρόναν και συντροφιά περίπου 40 άτομα από την πρεσβεία των ΗΠΑ απόλαυσαν τις δημιουργίες γνωστής σεφ στο Κολωνάκι

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 05 Νοε 2025 | 12:58

Θήβα: Ρομά κάλεσαν για πλάκα ασθενοφόρο και του επιτέθηκαν με πέτρες

Κινδύνευσαν διασώστες και πλήρωμα του ασθενοφόρου.

ΕΚΑΝΑΝ "ΦΤΕΡΑ" 05 Νοε 2025 | 12:41

Μενίδι: Έκλεψαν μέχρι και τις... βρύσες από δημοτικό σχολείο – Έκπληκτοι γονείς, μαθητές και δάσκαλοι

Οι βρύσες είχαν τοποθετηθεί μόλις λίγες μέρες πριν από τον Σύλλογο Γονέων.

05 Νοε 2025 | 12:25

Novartis: Διακόπηκε για τις 10 Νοεμβρίου η δίκη σε δεύτερο βαθμό των "Σαράφη" και "Κελέση"

Για τις 10 Νοεμβρίου διακόπηκε από το ΣΤ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο η δίκη σε δεύτερο βαθμό των δύο πρώην προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis.

ΔΟΕ ΚΑΙ ΟΛΜΕ 05 Νοε 2025 | 12:08

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο, 6 Νοεμβρίου, στην Αθήνα

Σε συμμετοχή σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο, Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2025, στα Προπύλαια, καλούν τους εκπαιδευτικούς οι ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΣΤΕΦΑΝΗ 05 Νοε 2025 | 11:28

Στο Άγιον Όρος ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάικλ Ρήγας [εικόνες]

Την επίσκεψη του Ελληνοαμερικανού Μάικλ Ρήγας στην Αθωνική Πολιτεία έκανε γνωστή ο Διοικητής Αγίου Όρους Αλκιβιάδης Στεφανής.

ΟΠΑΔΙΚΗ ΒΙΑ 05 Νοε 2025 | 11:09

Δολοφονία 20χρονου οπαδού στη Χαλκίδα: "Τον άφησαν νεκρό στην πόρτα του νοσοκομείου" - Η εμπλοκή με Λυγγερίδη

Αναβαθμίστηκε στη χουλιγκανική ιεραρχία ο 19χρονος μετά τον θάνατο Λυγγερίδη στου Ρέντη. Γνώριμος των Αρχών και ο 30χρονος που συμμετείχε στη δολοφονία του 19χρονου οπαδού της ΑΕΚ στη Χαλκίδα.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 05 Νοε 2025 | 10:19

Χάρης Δούκας: "Ο Μαμντάνι νίκησε γιατί οι θέσεις του είναι καθαρές - Δεν έχουν διαβρωθεί από ολιγαρχικές επιλογές"

Όπως υπογραμμίζει ο δήμαρχος Αθηναίων , "η νίκη του δεν είναι μια "αναπάντεχη".

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 05 Νοε 2025 | 09:57

Η φονική νεροποντή του 1961, με 43 νεκρούς στην Αττική - 65 χρόνια από τη νύχτα που η Αθήνα πνίγηκε στη λάσπη

Σαν σήμερα, 5 Νοεμβρίου του 1961, μια καταρρακτώδης βροχή έπληξε την Αττική, προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές και αφήνοντας πίσω της 43 νεκρούς.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 05 Νοε 2025 | 09:30

Μυστήριο στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός 26χρονος σε διαμέρισμα Airbnb στο κέντρο της πόλης

Νεκρός εντοπίστηκε 26χρονος σε διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

ΤΟ ΠΡΩΙ 05 Νοε 2025 | 09:24

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στην Ξάνθη

Σεισμός μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης 5 Νοεμβρίου στην Ξάνθη.

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ 05 Νοε 2025 | 09:19

Φοιτητής καταδικάστηκε σε 14μηνη φυλάκιση για σύνθημα που έγραψε σε τοίχο του Πολυτεχνείου

Με ποινή φυλάκισης 14 μηνών καταδίκασε το δικαστήριο φοιτητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο οποίος εντοπίστηκε τον Μάιο του 2024 να γράφει σε τοίχο του Πανεπιστημίου συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης.

ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΒΕΝΤΕΤΕΣ 05 Νοε 2025 | 08:23

Ο Πάνος Σόμπολος για το μακελειό στα Βορίζια: "Αν έχεις όπλο είσαι ήδη με το ένα πόδι στον τάφο. Η μονη λύση είναι η Παιδεία"

Την πεποίθηση ότι "αν η κυβέρνηση έχει τη βούληση, μπορεί να προχωρήσει σε δραστικά και αποτελεσματικά μέτρα κατά της οπλοκατοχής στην Κρήτη", εξέφρασε ο Πάνος Σόμπολος.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 05 Νοε 2025 | 07:44

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σαρώνουν τη χώρα – Νύχτα κεραυνών στην Αττική [βίντεο]

Ακρως φθινοπωρινό είναι το σκηνικό του καιρού από χθες, Τρίτη. Οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχίσουν να σαρώνουν τη χώρα, όπως αναφέρει και το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.

ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 05 Νοε 2025 | 07:40

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ξεκινά η δίκη για εγκληματική οργάνωση οπαδών του Ολυμπιακού- Στο εδώλιο και η ηγεσία της ΠΑΕ

Στο εδώλιο έχουν παραπεμφθεί 147 άτομα, αντιμέτωποι οι περισσότεροι με βαρύτατες κατηγορίες που αφορούν τη συμμετοχή και δράση τους σε εγκληματική ομάδα.

ΑΓΡΙΟΣ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟΣ 05 Νοε 2025 | 07:36

Σαλαμίνα: Σοκάρει το πόρισμα της ιατροδικαστή για τον θάνατο της 75χρονης - Τα 2 σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Έναν άγριο και μαρτυρικό θάνατο, φαίνεται πως βρήκε η 75χρονη γυναίκα, η οποία έπεσε θύμα ληστείας και δολοφονήθηκε από τους δράστες, στο σπίτι της στη Σαλαμίνα.

ΒΕΝΤΕΤΑ 05 Νοε 2025 | 06:57

Βορίζια: Πώς έφτασε η αστυνομία στα ίχνη των τριών αδελφών – Το παρασκήνιο πίσω από την παράδοσή τους

Οι αρχές αξιολογούν και μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες εκτός από τον 39χρονο νεκρό της δεύτερης οικογένειας, ένα ακόμα άτομο πυροβολούσε από διαφορετικό σημείο.

ΟΔΟΣ ΛΑΣΣΑΝΗΣ 05 Νοε 2025 | 06:44

Περιστέρι: Ισχυρή έκρηξη έξω από νυχτερινό μαγαζί τα ξημερώματα - Σημειώθηκαν υλικές ζημιές

Στον ίδιο χώρο στις 20 Οκτωβρίου είχε πέσει νεκρός 37χρονος από μαχαιριά 24χρονου που είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές.

ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ 05 Νοε 2025 | 06:39

Προσωπικός αριθμός: Λήγει σήμερα η προθεσμία για την έκδοσή του - 9 σημαντικές ερωταπαντήσεις

Ο Προσωπικός Αριθμός είναι μόνιμος, μοναδικός και αμετάβλητος, ανεξαρτήτως αλλαγών σε ταυτότητα, τόπο διαμονής ή άλλο μητρώο.

ΔΕΙΤΕ 05 Νοε 2025 | 06:00
ΑΝΕΙΠΩΤΗ ΘΛΙΨΗ 05 Νοε 2025 | 00:15

Στυγνή οπαδική δολοφονία στη Χαλκίδα: Σε εξέλιξη η προανάκριση για τους συλληφθέντες - Αναζητούνται τα μαχαίρια

Στη Χαλκίδα έσπευσε κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας, που ερευνά το ρόλο κάθε εμπλεκόμενου στην αιματηρή συμπλοκή