
Για περίπου δύο μήνες, από τον περασμένο Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο, ο 45χρονος οδηγός ταξί λήστευε με επικίνδυνο τρόπο ηλικιωμένες γυναίκες που επέλεγε ως πελάτισσες. Όταν έφθανε το τέλος της διαδρομής ζητούσε το αντίτιμο να του το καταβάλουν με τραπεζική κάρτα, αντί για μετρητά. Κατά τη διάρκεια της συναλλαγής, χρησιμοποιούσε συσκευή που προσομοίαζε με συσκευή POS και ζητούσε από τα θύματα να του πουν τον αριθμό PIN των καρτών τους.
Στη συνέχεια, υποστήριζε δυσλειτουργία της συσκευής, ακινητοποιούσε το όχημα με πρόσχημα να χρησιμοποιήσει άλλο μηχάνημα που είχε στο πορτμπαγκάζ. Αποβίβαζε τις γυναίκες και ανέπτυσσε μεγάλη ταχύτητα, αφήνοντας ανοικτά πόρτες και πορτμπαγκάζ, παρασύροντας πολλές φορές τις ηλικιωμένες. Μετά τη διαφυγή του, ο δράστης πήγαινε σε τράπεζες και καταστήματα όπου χρησιμοποιούσε τις τραπεζικές κάρτες που είχε αρπάξει προβαίνοντας σε αναλήψεις και αγορές.
Αξιοποιώντας βιντεοληπτικό υλικό οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Συντάγματος ταυτοποίησαν τον δράστη ενώ μέχρι στιγμής έχουν διαπιστωθεί έξι περιπτώσεις με λεία περίπου 2.000 ευρώ, με τα θύματα να τον έχουν αναγνωρίσει, ενώ τουλάχιστον δύο κατέληξαν στο νοσοκομείο μετά από πτώσεις.
Σε κάποιες περιπτώσεις ο δράστης αποσπούσε χρήματα περισσότερα από το κόμιστρο ή δεν έδινε ρέστα και εξαφανιζόταν με τον ίδιο τρόπο. Αστυνομικοί και θύματα κάνουν λόγο για αντικοινωνική συμπεριφορά και ιδιαίτερη σκληρότητα που επιδείκνυε ο δράστης. Ο 45χρονος έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για ληστεία, απάτες, διακεκριμένες κλοπές, ενδοοικογενειακή βία, σοβαρές τροχονομικές παραβάσεις.
Δεν έμενε στο σπίτι του αλλά σε διάφορα ξενοδοχεία καθώς είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους παρουσίας του στο Τμήμα Ασφαλείας Μεταμόρφωσης, που του είχαν επιβληθεί για άλλες υποθέσεις. Ο δράστης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα κατηγορούμενος για ληστεία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απάτη και κλοπή και σήμερα με σύμφωνη γνώμη των δικαστικών λειτουργών αποφασίστηκε η προφυλάκισή του.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr