Πρόγραμμα Αγγλικών Σπουδών / Αγγλικής Φιλολογίας στο Deree – The American College of Greece

Το πρόγραμμα προσφέρει δύο κατευθύνσεις - Αγγλική και Αμερικανική Λογοτεχνία ή Αγγλική Λογοτεχνία με Γλωσσολογία.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Deree

Το πρόγραμμα Αγγλικών Σπουδών/Αγγλικής Φιλολογίας στο Deree – The American College of Greece στοχεύει στην επιστημονική κατάρτιση των φοιτητών στην αγγλική γλώσσα και στον αγγλόφωνο πολιτισμό μέσα από τη μελέτη λογοτεχνικών κειμένων και την ανάλυση των δομών της αγγλικής γλώσσας.

Το πρόγραμμα μπορεί να οδηγήσει επιτυχώς σε οποιαδήποτε σταδιοδρομία απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες διαπροσωπικής επικοινωνίας, καθώς και άριστες δεξιότητες ανάγνωσης και γραφής.

To πρόγραμμα οδηγεί στην απόκτηση δύο πτυχίων, το ένα πιστοποιημένο από το NECHE (New England Commission of Higher Education) στην Αμερική και το άλλο επικυρωμένο από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Βρετανίας (Open University Validation Services).

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι απόφοιτοι αποκτούν στέρεη γνώση του επιστημονικού λόγου και είναι σε θέση να επικοινωνούν σύνθετες ιδέες γραπτώς και προφορικώς. Επιπλέον, ενισχύουν τις δεξιότητες στη διαπροσωπική επικοινωνία και καλλιεργούν την ικανότητα αναλυτικής σκέψης, κριτικής ανάλυσης και ανάλυσης δεδομένων.

Με την κατάκτηση των προαναφερθεισών γνώσεων και δεξιοτήτων, οι απόφοιτοι έχουν τα απαραίτητα εφόδια για να ακολουθήσουν σταδιοδρομίες σε ποικίλους τομείς που σχετίζονται με τη γραφή, όπως στη δημοσιογραφία, στη διαφήμιση, στο μάρκετινγκ, στις δημόσιες σχέσεις, στη λογοθεραπεία, καθώς και να εργαστούν στην εκπαίδευση, σε εκδοτικούς οίκους, στη μετάφραση, σε τραπεζικές και άλλου είδους επιχειρήσεις, αλλά και να προχωρήσουν σε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλική Φιλολογία, Γλωσσολογία και συναφείς επιστημονικούς κλάδους.

Πρόγραμμα Αγγλικών Σπουδών / Αγγλικής Φιλολογίας στο Deree – The American College of Greece

Το πρόγραμμα προσφέρει δύο κατευθύνσεις– Αγγλική και Αμερικανική Λογοτεχνία ή Αγγλική Λογοτεχνία με Γλωσσολογία– δίνοντας τη δυνατότητα στους φοιτητές να εξετάσουν λογοτεχνικά έργα που εκφράζουν διαφορετικές πολιτισμικές συνθήκες και διαφορετικούς τρόπους σκέψης. Ταυτόχρονα εκθέτει τους φοιτητές στον σημαντικό ρόλο της γλώσσας ως εργαλείου επικοινωνίας.

Στην κατεύθυνση της Αγγλικής και Αμερικανικής Λογοτεχνίας, οι φοιτήτριες/τες εκπαιδεύονται στη λογοτεχνική ερμηνεία μέσα από την κριτική ανάλυση σημαντικών έργων από διαφορετικά είδη έντεχνου λόγου (πεζογραφία, ποίηση, δράμα) από τη Βρετανία και την Αμερική, καθώς και από όλον τον κόσμο. Επίσης, μαθαίνουν να συσχετίζουν τα έργα αυτά με τις ευρύτερες ιστορικές, πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες μέσα στις οποίες δημιουργήθηκαν, αναπτύσσοντας ως εκ τούτου βαθιά γνώση για συγγραφείς, έργα, κινήματα και θεωρίες.

Στην κατεύθυνση της Αγγλικής Λογοτεχνίας με Γλωσσολογία, οι φοιτητές εισάγονται στις αρχές της Γλωσσολογίας και εκπαιδεύονται στο να αναλύουν τη γλώσσα ακολουθώντας την επιστημονική μέθοδο. Εξετάζουν τον τρόπο με τον οποίο παράγουμε και κατανοούμε τη γλώσσα και διερευνούν τη σημαντική σχέση μεταξύ γλώσσας και περιβάλλοντος. Επιπλέον έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από μία γκάμα μαθημάτων στη θεωρητική και εφαρμοσμένη γλωσσολογία που αναδεικνύουν τους δεσμούς μεταξύ της γλωσσολογίας και άλλων κλάδων όπως: φιλοσοφία, ψυχολογία, ανθρωπολογία, παιδαγωγική, και λογοτεχνία.

Deree

Και στις δύο κατευθύνσεις, τα μαθήματα διεξάγονται σε ολιγομελή τμήματα με επίκεντρο τον σπουδαστή, από καθηγητές του Κολλεγίου με εξειδίκευση και ερευνητική δραστηριότητα στα παραπάνω αντικείμενα. Επίσης, κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι φοιτήτριες/τές έχουν την ευκαιρία να κάνουν πρακτική άσκηση σε διεθνείς οργανισμούς (internship) καθώς και να πραγματοποιήσουν ένα μέρος των σπουδών τους σε εκπαιδευτικό ίδρυμα του εξωτερικού.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ .

Aπό τη Μαρίνα Κολοκοντέ, PhD
kolokonte_.jpg

Η Μαρίνα Κολοκοντέ είναι λέκτορας του Τμήματος Αγγλικών Σπουδών/Αγγλικής Φιλολογίας και Σύγχρονων Γλωσσών (Department of English and Modern Languages) στο Deree – The American College of Greece.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΝΕΟ ΤΖΑΚ ΠΟΤ 13 Αυγ 2020 | 22:32

Τζόκερ κλήρωση 2167: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί για σήμερα (13/8/2020)

Ποιοι αριθμοί κερδίζουν σήμερα στην κλήρωση του Τζόκερ

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ 13 Αυγ 2020 | 22:15

Κορονοϊός - Κοτανίδου: Μαθητές με μάσκες και φοιτητές με αρνητικό τεστ - Τι προτείνουν οι ειδικοί [Βίντεο]

Η καθηγήτρια, Αναστασία Κοτανίδου αποκάλυψε ότι συζητείται η επιστροφή των μαθητών με μάσκες και των φοιτητών με αρνητικό τεστ κορονοϊού

ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΘΗΚΕ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ 13 Αυγ 2020 | 21:22

Φωτιά στα Χανιά: Μάχη με τις φλόγες και τον άνεμο - Προληπτική εκκένωση οικισμού και παραλίας [Εικόνες]

Μάχη της Πυροσβεστικής να ελέγξει την φωτιά στα Χανιά, με τους ανέμους να αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση - Εκκενώθηκε η Σκλαβοπούλα και η παραλία του Κεδρόδασους

ΑΡΧΙΣΕ Η ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΗ 13 Αυγ 2020 | 19:54

Συναγερμός στη Χίο: Σε καραντίνα το Κέντρο Υποδοχής της ΒΙΑΛ - Δύο κρούσματα κορονοϊού

Ένας 35χρονος από την Υεμένη και μία εργαζόμενη του Κέντρου είναι τα δύο κρούσματα κορονοϊού στη ΒΙΑΛ της Χίου

ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΠΑΙΑΤ 13 Αυγ 2020 | 18:46

Έρχεται στην Ελλάδα το επιβλητικό αμερικανικό ελικοπτεροφόρο USS Hershel "Woody" Williams [Εικόνες]

Στην Ελλάδα θα έρθει το αμερικανικό ελικοπτεροφόρο USS Hershel "Woody" Williams

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ 13 Αυγ 2020 | 18:41

Ιός Δυτικού Νείλου: Συναγερμός στις Σέρρες - 14 κρούσματα και 3 νεκροί μέχρι σήμερα

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου.στο νομό Σερρών.

ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ 13 Αυγ 2020 | 18:21

Κορονοϊός: Σφράγισαν και άλλο beach bar στη Χαλκιδική [Εικόνες]

Οι εκπρόσωποι της επιχείρησης κατέθεσαν ένσταση και οι αστυνομικοί αποχώρησαν χθες, για να επιστρέψουν όμως σήμερα

ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ 13 Αυγ 2020 | 18:21

Φονικές πλημμύρες - Εύβοια: Από αύριο οι πρώτες αποζημιώσεις των 600 ευρώ στους πληγέντες

Μετά την καταγραφή των ζημιών από τις πλημμύρες στην Εύβοια θα ακολουθήσουν και οι δεύτερες αποζημιώσεις στους πληγέντες

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 13 Αυγ 2020 | 17:51
ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ 13 Αυγ 2020 | 17:50

Κορονοϊός: Πρόστιμο και αυτόφωρο σε ξενοδόχο της Κεφαλονιάς που δεν τηρούσε τα μέτρα - Τον κατήγγειλε τουρίστας

Στο ξενοδοχείο της Κεφαλονιάς του οποίου οι εργαζόμενοι δεν φορούσαν μάσκες και οι αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών δεν ήταν οι προβλεπόμενες επιβλήθηκε πρόστιμο

ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ TWITTER 13 Αυγ 2020 | 17:13

Γ. Αγγελοπούλου για τα 16 χρόνια από τους Ολυμπιακούς της Αθήνας: "Η Ελλάδα συνεχίζει περήφανα και με τη σημαία πάντα ψηλά"

Το μήνυμα της Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη για τη συμπλήρωση 16 χρόνων από τους Ολυμπιακούς της Αθήνας

ΓΙΑ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ 13 Αυγ 2020 | 16:58

Το εμβληματικό καφέ Sénéquier του Σεν-Τροπέ έκλεισε έπειτα από δύο κρούσματα

Το café Sénéquier βρίσκεται στο λιμάνι του Σεν-Τροπέ και αποτελεί ένα προνομιούχο σημείο για να παρατηρεί κανείς τα γιοτ του παγκόσμιου τζετ-σετ