Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο κοσμηματοπώλης

Προθεσμία για να απολογηθεί για βαρύτατες κατηγορίες πήρε ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου στη Γλάδστωνος, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος.

prothesmia-gia-na-apologithei-pire-o-kosmimatopwlis
SHARE THIS
0
SHARES

Προθεσμία για να απολογηθεί για βαρύτατες κατηγορίες πήρε ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου στη Γλάδστωνος, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος. 

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί και ο 55χρονος ιδιοκτήτης μεσιτικού γραφείου στην Ομόνοια που συνελήφθη. Ο ίδιος, μεταξύ άλλων, ανέφερε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν πως φοβάται τους αντιεξουσιαστές. «Έπρεπε να υπερασπιστώ την περιουσία μου και να βοηθήσω τον φίλο μου. Φοβήθηκα ότι θα μου επιτεθεί με μαχαίρι. Το είχα δει το μαχαίρι. Αν ήξερα ότι θα γίνονταν όλα αυτά δεν θα ανακατευόμουν. Φοβάμαι για τη ζωή τη δική μου και της οικογένειας μου από τους αντεξουσιαστές»  είπε ο 55χρονος στους αστυνομικούς.

Η προσοχή των αρχών στρέφεται πλέον στις ιστολογικές και τις τοξικολογικές εξετάσεις προκειμένου να απαντηθεί το ερώτημα αναφορικά με τα αίτια του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου. Ο τελευταίος έχασε τη ζωή του στην Ομόνοια, μετά την επίθεση που δέχθηκε έξω από κοσμηματοπωλείο το οποίο φέρεται ότι αποπειράθηκε να ληστέψει.

Η δημοσιοποίηση των πρώτων συμπερασμάτων της ιατριδικαστικής έκθεσης αποκάλυψε ότι οι ιατροδικαστές δεν κατάφεραν να προσδιορίσουν την ακριβή αιτία του θανάτου του 33χρονου. Την ίδια στιγμή ωστόσο δεν εντόπισαν κακώσεις που να δικαιολογούν από μόνες τους τον θάνατο. Έτσι πλέον όλοι αναμένουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών και των τοξικολογικών εξετάσεων προκειμένου να φωτιστεί η αιτία του θανάτου, τα οποία θα είναι έτοιμα σε περίπου 30 ημέρες.

Το Σάββατο ασκήθηκε ποινική δίωξη με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος από τον εισαγγελέα σε βάρος του ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για τα αδικήματα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης είναι κακουργηματικού βαθμού και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. 

Tι ανέφεραν οι ιατροδικαστές

Απροσδιόριστη παραμένει η αιτία θανάτου του 33χρονου, καθώς το πόρισμα των ιατροδικαστών, Νίκου Καλογριά και Σουλτάνας Μαριανού, καθώς και του Σ. Τσαντίρη, ο οποίος ορίστηκε από την οικογένεια του 33χρονου, δεν προσδιορίζει τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Καλογριάς δήλωσε:

"Το συμπέρασμα της νεκροψίας – νεκροτομής στο οποίο συμφωνούμε και οι δυο και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας είναι ότι η αιτία θανάτου είναι απροσδιόριστη εν αναμονή εργαστηριακών εξετάσεων και μακροσκοπικό αποκλεισμό θανατηφόρων κακώσεων. Δεν έφερε κακώσεις που να δικαιολογούν από μόνες τους τον θάνατο. Είχε κάποια τραύματα διάσπαρτα σε διάφορα σημεία του σώματος, μικρά θλαστικά τραύματα που από μόνα τους δεν δικαιολογούν το θάνατο γι’ αυτό προχωράμε σε περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο. Σ’ αυτή τη φάση αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι δεν υπήρχαν θανατηφόρες κακώσεις μακροσκοπικά από τη νεκροτομή που έγινε που να δικαιολογούν τον θάνατο. Είχε διάσπαρτες, εκδορές, εκχυμώσεις ο άνθρωπος αλλά αυτά από μόνα τους δεν δικαιολογούν ιατροδικαστικά τον θάνατο. Είχε πολλές κακώσεις μικρές που δεν δικαιολογούν τον θάνατο".

Από την πλευρά του, ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, κ. Τσαντίρης δήλωσε: "Δεν μπορέσαμε να εντοπίσουμε μια σπλαχνική κάκωση που θα ήταν ασύμβατη με την ζωή, και γι’ αυτό καταλήξαμε στην απροσδιόριστη αιτία του θανάτου εν αναμονή των εργαστηριακών εξετάσεων που περιλαμβάνουν τοξικολογική διερεύνηση και ιστολογική. Υπάρχουν τα εργαστηριακά ευρήματα που θα μας δώσουν στην συνέχεια, τις απαντήσεις”.

Τι δήλωσαν οι δικηγόροι των δύο πλευρών

Νωρίτερα πάντως για το θέμα είχαν τοποθετηθεί οι δικηγόροι των δύο πλευρών, με τον μεν δικηγόρο της οικογένειας Κωστόπουλου να μιλά για “καθαρή δολοφονία” και τον δικηγόρο του κοσμηματοπώλη να αναφέρει ότι "η πρώτη αντίδραση του εντολέα του ήταν να καλέσει την αστυνομία”.

Μιλώντας για το περιστατικό, η Άννυ Παπαρρούσου τόνισε μεταξύ άλλων: "Έχουμε ένα τόσο καθαρό οπτικό υλικό που είμαστε όλοι σε θέση να καταλάβουμε τι έχει συμβεί. Ένας άνθρωπος παγιδευμένος στο κατάστημα που εμποδίστηκε να βγει με την υπερβολική χρήση βίας που οδήγησε στο θάνατό του. Αν αυτή η χρήση βίας ήταν σύμμετρη προς το περιστατικό, αυτό είναι προς χρήση όλων σας. Κατά τη γνώμη μου έχουμε να κάνουμε με μια καθαρή δολοφονία. Οι κατηγορίες που αποδόθηκαν δεν ήταν ορθές. Έχουμε να κάνουμε με τετελεσμένη ανθρωποκτονία. Όλα αυτά δείχνουν πως μιλάμε για απόπειρα κλοπής και όχι ληστεία, δηλαδή ένα ελαφρύτατο πλημμέλημα που δεν δικαιολογεί τη βία. Όταν έχεις έναν άνθρωπο παγιδευμένο σε ένα χώρο και δεν απειλείσαι και υπάρχουν συγκεντρωμένοι απέξω, δεν υπάρχει ορατός λόγος και δεν αντιδράς με αυτόν τον τρόπο».

Μου είπε ο ιατροδικαστής ότι υπάρχει εγκεφαλικό οίδημα, το οποίο μένει να ερευνηθεί και να διαπιστωθεί από τι προήλθε"  δήλωσε η Άννυ Παπαρούσου στο οmniatv.  Πιο συγκεκριμένα και σε σχέση με την ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει: «Δεν υπάρχει πόρισμα.Το πόρισμα παραπέμπεται στο μέλλον, για να βγουν οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις. Αυτό που μου είπε ο ιατροδικαστής – τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας ο κ. Τσαντίρης, είναι ότι υπάρχει εγκεφαλικό οίδημα, το οποίο μένει να ερευνηθεί και να διαπιστωθεί από τι προήλθε. Άρα, αυτό μας ενδιαφέρει.

Προς το παρόν, η αιτία θανάτου παραμένει απροσδιόριστη και παραπέμπεται η γνώση που θα έχουμε γι’ αυτή στο μέλλον, όταν θα έχουν βγει και οι εξετάσεις, τοξικολογικές και ιστολογικές.

Από τη μελέτη της δικογραφίας είμαι σε θέση να σας πω ότι δεν καταγράφεται πουθενά το περιστατικό αυτό της άσκησης ακραίας βίας, σε κανένα σημείο της δικογραφίας. Η αιτία που το ΕΚΑΒ προσήλθε για να δώσει τις πρώτες βοήθειες στον Ζακ Κωστόπουλο, ήταν «μαχαίρωμα». Αυτή ήταν η αιτιολογία που παρασχέθηκε στο ΕΚΑΒ. Πρέπει να σας πω ότι ο άνθρωπος έφτασε νεκρός στον Ευαγγελισμό, δεμένος με χειροπέδες», δήλωσε στο omniatv η κ. Παπαρούσου. 

Από τη μεριά του, ο δικηγόρος του καταστηματάρχη δήλωσε στον ΑΝΤ1 πως "το συμβάν μας θλίβει όλους". Πρόσθεσε δε "η πρώτη αντίδραση του εντολέα μου ήταν να καλέσει την αστυνομία. Όταν το θύμα εγκλωβίστηκε στο κατάστημα άρχισε να σπάει την εσωτερική βιτρίνα και την εξωτερική. Υπάρχουν ίχνη αίματος και στο εσωτερικό του καταστήματος κάτι που δείχνει πως είχε ήδη τραυματιστεί. Αν θέλετε επέλεξε έναν πιο δυναμικό τρόπο αντίδρασης, δεν έκατσε να περιμένει την αστυνομία". Στη συνέχεια είπε: "Ο σκοπός του πελάτη μου, έχοντας ήδη προσφύγει στην Πολιτεία, ήταν να εμποδίσει τον δράστη να διαφύγει και να τον περιορίσει".

"Αν η αντίδραση του ήταν υπερβολική θα κριθεί από τη δικαιοσύνη", δήλωσε. "Έχει ξαναυπάρξει θύμα κλοπής. Είναι αντίθετο στη λογική να μπήκε μέσα για να προστατευτεί. Θα μπορούσε να μείνει μέσα και να περιμένει την αστυνομία για να προστατευθεί", κατέληξε ο Χ. Αναγνωστόπουλος.

φωτο Intime

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook