Follow us

Επεισόδια από Ρομά σε Ασπρόπυργο, Χαλκίδα, Θήβα, Ρόδο - Φωτιές με οδοφράγματα και σπασμένα αυτοκίνητα

Σε συναγερμό οι αστυνομικές δυνάμεις. Προγραμματισμένη πορεία στην αστυνομική διεύθυνση της Εύβοιας. Φωτιές σε λάστιχα και σε οικόπεδο στον Ασπρόπυργο.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Ο θάνατος του 16χρονου Ρομά προκάλεσε οργή που πυροδότησε νέα επεισόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Ρομά είχαν βάλει φωτιά σε οικοπεδικό χώρο στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου και σε λάστιχα κοντά στις γραμμές του Προαστιακού, στη γραμμή Πειραιάς-Κιάτο. Επίσης, είχαν πετάξει αντικείμενα στις γραμμές του Προαστιακού, με αποτέλεσμα οι συρμοί να μένουν στους προηγούμενους σταθμούς.

Πιο συγκεκριμένα, τα δρομολόγια 1324 και 1325 της γραμμής Πειραιάς-Κιάτο του Προαστιακού, δεν μπορούσαν να αφιχθούν στον σταθμό στον Ασπρόπυργο, λόγω της φωτιάς και των αντικειμένων στις σιδηροδρομικές γραμμές.

Πλέον, έχουν καθαριστεί οι γραμμές και τα δρομολόγα διεξάγονται κανονικά.

Διαβάστε Επίσης

Έχουν διακοπεί πάντως εκτάκτως οκτώ δρομολόγια λεωφορείων, ενώ έχει κλείσει και ο σταθμός του μετρό "Πανεπιστήμιο” από τις 18:00, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικότερα, τα δρομολόγια που διακόπτονται σε οκτώ λεωφορειακές γραμμές είναι τα εξής:

723 Φυλή – Ανω Λιόσια
733 Αχαρναί – Ανω Λιόσια
709 Τοπικό Δροσούπολης
712 Αχαρναί (Εργατικές Πολυκατοικίες_ – Ανω Λιόσια (Πανόραμα)
728 Αχαρναί – Αγιος Πέτρος – Αγιος Ιωάννης – Πλάτωμα
749 Οικισμός Γεννηματά – Σταθμός Προαστιακού
752 Αχαρναί – Αγος Ιωάννης – Αγιος Πέτρος
805 Απρόπυργος – Νεόκτιστα

Φωτιές στη Χαλκίδα, έσπασαν αυτοκίνητο

Στη Χαλκίδα, στην περιοχή Καμάρες, Ρομά έχουν συγκεντρωθεί διαμαρτυρόμενοι για τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη.

Όπως μεταδίδει το evima, έχουν ανάψει φωτιές σε κεντρικό δρόμο και γενικότερα υπάρχει ένταση στην περιοχή. Έχει προγραμματιστεί μάλιστα πορεία προς το κέντρο της πόλης, και την αστυνομική διεύθυνση Εύβοιας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο του 16χρονου.

Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα πως άγνωστα άτομα έσπασαν λίγο μετά τις 18:00 ΙΧ αυτοκίνητο αυτοκίνητο, το οποίο βρισκόταν παρκαρισμένο έξω από το περιφερειακό μέγαρο.

Διαβάστε Επίσης

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Νωρίτερα ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., έστειλε γραπτή εντολή στην αστυνομική διεύθυνση Ευβοίας στην οποία γίνεται λόγος για έκτακτους, σοβαρούς και κατεπείγοντες υπηρεσιακούς λόγους με τους οποίους άπαντες τίθενται σε γενική επιφυλακή.

Ειδικότερα όσα αστυνομικά τμήματα βρίσκονται στην Εύβοια, τα οποία είναι κοντά σε καταυλισμούς Ρομά έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν τα μέτρα τους.

Η εντολή απευθύνεται, μάλιστα, σε όλο το αστυνομικό προσωπικό, τους συνοριακούς φύλακες και τους ειδικούς φρουρούς: "Γνωρίζεται ότι κατ’ εφαρμογή ανωτέρω σχετικώ και για έκτακτους σοβαρούς και κατεπείγοντες Υπηρεσιακούς λόγους από λήψεως παρούσας τίθεται σε γενική επιφυλακή το σύνολο του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, μέχρι νεοτέρας και για λόγους προστασίας δημόσιας τάξης και ασφάλειας”, αναφέρεται χαρακτηριστικά. Την εντολή υπογράφει ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνος Σκούμας.

Διαβάστε Επίσης

Οδοφράγματα στη Ρόδο, κλειστοί δρόμοι

Τον περιφερειακό δρόμο έξω από τον καταυλισμό των Ρομά στην περιοχή "Καρακόνερο", στην πόλη της Ρόδου, έκλεισαν σήμερα το βράδυ δεκάδες Ρομά, κυρίως νεαροί, βάζοντας φωτιά και στήνοντας οδοφράγματα, εκφράζοντας έτσι την αντίδρασή τους στον θάνατο του 16χρονου Ρομά, που κατέληξε σήμερα στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου.

Ο δρόμος είναι κλειστός από το ύψος το νεκροταφείου έως και την διασταύρωση με την Ρόδου-Καλλιθέας για λόγους ασφαλείας, ενώ οι Ρομά που συμμετέχουν στην κινητοποίηση φωνάζουν συνθήματα και ζητούν δικαιοσύνη.

Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής.

Διαβάστε Επίσης

Επεισόδια στη Θήβα

Σύμφωνα με πληροφορίες, Ρομά συγκεντρώθηκαν και στη Θήβα, ανάβοντας φωτιές και προκαλώντας επεισόδια στην περιοχή Πυρί.

Μολότοφ και ένταση στο κέντρo της Πάτρας

Περίπου 400 άτομα, που πρόσκεινται στον αντιεξουαστικό χώρο, διαμαρτύρονται για το θάνατο του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη στο κέντρο της Πάτρας, δίχως τα επεισόδια νμα λείπουν.

Όπως αναφέρει το gnomip, μερίδα ατόμων επιχείρησε να προκαλέσει φθορές σε ΑΤΜ κεντρικού τραπεζικού καταστήματος, ωστόσο εκείνη την ώρα στο σημείο βρίσκονταν πολίτες.

Στη συνέχεια εκσφενδόνισαν πέτρες στο Δικαστικό Μέγαρο.

Κατά την άφιξη τους στο ύψος του παραρτήματος και στη συμβολή της Κολοκοτρώνη με την Μαιζώνος, επιτέθηκαν με μολότοφ στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων.

Διαβάστε Επίσης

Κινητοποίηση και στη Μυτιλήνη

Μικρής κλίμακας κινητοποίηση, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, από τους Ρομά της Μυτιλήνης κοντά στα όρια του καταυλισμού που διαμένουν, σύμφωνα με το stonisi. Με την κινητοποίηση τους θέλησαν να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους για την δολοφονία του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη αλλά και τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες διαβίωσης τους, καθώς ο καταυλισμός τους- όπως υποστηρίζουν- δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα, δεν έχει νερό και καμία άλλη υποδομή, παρά τις υποσχέσεις που έχουν λάβει κατά καιρούς.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ 11 Μαϊ 2024 | 23:39

Eurovision 2024: Ένταση έξω από τον χώρο διοργάνωσης του διαγωνισμού -Παλαιστινιακές σημαίες και συνθήματα

Eντάσεις μεταξύ αστυνομίας και φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών έξω από τον χώρο διεξαγωγής του τελικού της Eurovision στο Μάλμε

ΔΕΑΒ 10 Μαϊ 2024 | 20:25

Απίστευτο: Σελίδα στο Facebook προέτρεπε σε επεισόδια σε αγώνα μπάσκετ- Ψάχνει τους διαχειριστές η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Επιπροσθέτως, η ΔΕΑΒ ζήτησε από την Ελληνική Αστυνομία τη λήψη αυξημένων μέτρων τήρησης της τάξης στον εν λόγω αγώνα, προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενος κίνδυνος επεισοδίων.

ΕΥΒΟΙΑ 08 Μαϊ 2024 | 20:05

Χαλκίδα: Ξυλοκόπησε τον πατέρα του, συνελήφθη αλλά όταν αφέθηκε ελεύθερος πήγε να τον μαχαιρώσει

Διπλό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, με έναν ηλικιωμένο άντρα να βιώνει δύσκολες στιγμές από τον ίδιο του τον γιο.

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 03 Μαϊ 2024 | 09:00

Ρέντη: Ποιοι ξεσήκωσαν τους χούλιγκαν για να επιτεθούν στους αστυνομικούς - Στο στόχαστρο ο "BROOKLYN" και ο "PALI"

Αναμένονται τουλάχιστον δύο ακόμη νέα εντάλματα σύλληψης στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης για την εγκληματική οργάνωση των χούλιγκαν

ΡΕΝΤΗ 30 Απρ 2024 | 07:18

Δολοφονία Λυγγερίδη: Πέντε νέα εντάλματα σύλληψης κατά υπαρχηγών του "Κοντού" - Ο "Ρουμάνος", ο "Καρχαρίας" και ο "Brooklyn"

Τα πρώτα πέντε εντάλματα σύλληψης θα αφορούν τα "πρωτοκλασάτα" μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που διαφεύγουν τη σύλληψη.

ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 29 Απρ 2024 | 09:24

Χαλκίδα: Σοβαρό τροχαίο με τέσσερις τραυματίες - Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο [εικόνες]

Οι τέσσερις τραυματιες του τροχαίου μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Χαλκίδας.

ΚΑΗΚΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 28 Απρ 2024 | 11:31

Επεισόδια τα ξημερώματα στα Εξάρχεια - Τραυματίστηκε αστυνομικός, κάηκε ολοσχερώς αυτοκίνητο

Ομάδα τριάντα ατόμων έστειλε οδοφράγματα και έβαλε φωτιά σε αυτοκίνητο.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ 27 Απρ 2024 | 14:36

Famagusta Spoiler: Δραματικές εξελίξεις - Ο Μάικλ µαθαίνει ότι είναι υιοθετηµένος [βίντεο]

Η οικογένεια Σέκερη προσπαθεί να αντιµετωπίσει τις συνέπειες της ασθένειας του Παύλου ...

ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑ 26 Απρ 2024 | 15:50

Ρέντη: Πόσες φορές θα μπορούσε να υπάρξει θύμα σαν τον άτυχο αστυνομικό - Η επίθεση του Κόκου σε πατέρα τριών παιδιών

Πόσες φορές θα μπορούσε να υπάρξει αντίστοιχο θύμα όπως του Ρέντη; Αναλογίζονται οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Λυγγερίδη.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 24 Απρ 2024 | 21:49

Το βίντεο που "έκαψε" ηγετικά στελέχη των χούλιγκαν - Η επίθεση σε αστυνομικούς έναν χρόνο πριν τη δολοφονία Λυγγερίδη

Με αυτό το βίντεο η ΕΛΑΣ κατάφερε να ταυτοποιήσει τα "κεφάλια", που φέρονται να εμπλέκονται στην επίθεση στο Ρέντη με αποτέλεσμα τον θάνατο του Γεώργιου Λυγγερίδη

24 Απρ 2024 | 11:31

Δολοφονία Λυγγερίδη: Εξαιρετική δουλειά από την αστυνομία, λέει ο δικηγόρος της οικογένειας, Β. Καπερνάρος [βίντεο]

Την ικανοποίηση της οικογένειας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη για τη δουλειά που έκανε η αστυνομία όσον αφορά την έρευνα της υπόθεσης μετά τις δεκάδες συλλήψεις, εξέφρασε ο δικηγόρος, Βασίλης Καπερνάρος.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ 24 Απρ 2024 | 07:29

Χούλιγκαν ΑΕ: Πώς οι "μεγάλοι" με τα μεροκάματα έδιναν τις εντολές και οι "μικροί" εκτελούσαν - "Ευθεία βολή και μπαμ"

Αποκαλυπτικά είναι τα ευρήματα της ΕΛΑΣ σχετικά με την οργάνωση, τη δομή και τις πρακτικές της εγκληματικής οργάνωσης των χούλιγκαν που συνελήφθησαν για την δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΑΣ 23 Απρ 2024 | 21:39

Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση των χούλιγκαν: Τα "κεφάλια", τα "μεροκάματα" και ο ρόλος των "μικρών"

Καθοριστικής σημασίας ρόλο στην οργάνωση είχαν οι "μικροί", άτομα ηλικίας από 16 έως 24 ετών περίπου, τους οποίους χρησιμοποιούν οι "μεγάλοι" για τις επιθέσεις - Η δομή και η ιεραρχία