
Όλο και πιο δυσχερής γίνεται η θέση της Ρούλας Πισπιρίγκου, σχετικά με τις κατηγορίες που τη βαραίνουν, αλλά και με τις υποψίες που έχουν πέσει πάνω της σχετικά με την υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών της.
Η προφυλακισμένη μητέρα των τριών κοριτσιών από την Πάτρα ετοιμάζεται να καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης, την ώρα που τα στοιχεία που έρχονται στο φως καθημερινά την "καίνε". Πέφτει σε λάθη, τα οποία αργά ή γρήγορα βγαίνουν στην επιφάνεια και επιβαρύνουν τη θέση της...
Ύποπτες αναζητήσεις στο διαδίκτυο. Τηλεφωνήματα με αλλοιωμένη φωνή. Κινήσεις αποπροσανατολισμού και προσπάθειες να βάλει στο κάδρο των υπόπτων και άλλους ανθρώπους. Αλλά κυρίως μια πρώτη παραδοχή από τη Ρούλα Πισπιρίγκου: Ότι πίσω από τους θανάτους των παιδιών έχει συμβεί κάτι κακό. Τα τρία κοριτσάκια δεν έφυγαν από παθολογικά αίτια...
Λάθος Νο 1: Οι "ανώνυμες" κλήσεις από τον αριθμό της
Το αποκορύφωμα είναι τα "ανώνυμα" τηλεφωνήματα που έγιναν σε δημοσιογράφο, μόλις 5 μέρες πριν συλληφθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου. H γυναίκα αυτή που ακούγεται να μιλά με αλλοιωμένη φωνή τηλεφωνεί από τον αριθμό της 33χρονης και προσποιείται πως είναι η μητέρα συντρόφου του Μάνου Δασκαλάκη, προσπαθώντας να παραπλανήσει τη δημοσιογραφική έρευνα.
Όπως αποκάλυψε αρχικά o Βασίλης Λαμπρόπουλος, η φωνή έχει αναγνωριστεί από το περιβάλλον του Μάνου Δασκαλάκη, όμως από περαιτέρω έρευνα διαπιστώνεται με απόλυτη βεβαιότητα ότι η γυναίκα αυτή που τηλεφωνεί και μιλάει για δολοφονία των παιδιών είναι η ίδια η Ρούλα Πισπιρίγκου. Προκύπτει και από επιβεβαίωση της τηλεφωνικής κλήσης.
Στην αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού στη Σίσσυ Χρηστίδου και την εκπομπή "Χαμογέλα και Πάλι", η 33χρονη κατηγορούμενη δεν παραδέχεται αλλά ούτε αρνείται ότι έχουν γίνει αυτές οι κλήσεις. Θα το ξεκαθαρίσει, λέει, όταν έρθει η ώρα...
Λύση στο θρίλερ ενδέχεται να δώσει η παραγγελία από πλευράς δικαιοσύνης για εξέταση φωνής στα ανώνυμα τηλεφωνήματα. Σε τέτοια περίπτωση, η 33χρονη θα πρέπει να επαναλάβει τα ακριβώς ίδια λόγια με εκείνα στα τηλεφωνήματα, προκειμένου να μπορέσει να γίνει η ταυτοποίηση της φωνής, η οποία δεν θα είναι στο 100%.
Ωστόσο, σύμφωνα με όσα λέει στη δημοσιογράφο στα συνολικά 9 λεπτά που μιλά μαζί της, υποδυόμενη μια άλλη, ομολογεί έμμεσα ότι οι θάνατοι των τριών παιδιών είναι δολοφονίες και προσπαθεί να ρίξει το βάρος των κατηγοριών στον σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη...
Λάθος Νο 2: Έσβηνε τις αναζητήσεις που έκανε για την κεταμίνη
Σε εξέλιξη είναι το "ξεψάχνισμα" των ηλεκτρονικών συσκευών της 33χρονης από τις Αρχές, οι οποίες συνεχίζουν να ψάχνουν τη διαδρομή της κεταμίνης.
Σύμφωνα με συγκεκριμένα ευρήματα που έχουν προκύψει από τον έλεγχο στα λάπτοπ και κινητά της Ρούλας Πιπσιρίγκου, η 33χρονη είχε φροντίσει να διαγράψει απο όλο το ψηφιακό της περιβάλλον και το εφεδρικό, όλες τις πιθανώς υποπτες αναζητήσεις της.
Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, οι Αρχές επικεντρώθηκαν στο στοιχείο που κοιτούν σχεδόν πάντα στην αρχή. Πρόκειται για το υπολογιστικό νέφος (cloud) που βρίσκει τους κωδικούς και μπαίνουν μέσα σε αυτό το νέφος. Εκεί διαπιστώθηκε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου γνώριζε και έχει διαγράψει στοιχεία.
Έχουν διαγραφεί στοιχεία σε παρελθοντικές αναζητήσεις που θα επιχειρηθεί να ανακτηθούν από έλεγχο στα κινητά. Έχουν σβηστεί δηλαδή τα στοιχεία τελευταίων ετών που πιθανώς να οδηγούν σε αναζητήσεις ύποπτων ουσιών τα προηγούμενα χρόνια.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 26 Ιανουαρίου, τρεις ημέρες πριν τον θάνατο της Τζωρτζίνας, η Ρούλα Πισπιρίγκου παίρνει διαφήμιση της ουσίας κεταμίνης. Στην Google για να εμφανιστεί η ουσία αυτή θα πρέπει να έχει κάνει αναζητήσεις αυστηρά για τη λέξη αυτή και οι αναζητήσεις γι’ αυτή την ουσία δεν υπάρχουν...
Λάθος Νο 3: Δεν συνεργάζεται με τις Αρχές

Μπορεί η ίδια να διατείνεται (όχι και πολύ έντονα βέβαια, αφού όπως είπε "αν το έχω κάνει εγώ, θα φανεί") ότι είναι αθώα και ότι δεν έχει κάνει κακό στην Τζωρτζίνα, ούτε στα άλλα δύο της παιδιά, ωστόσο η στάση της δείχνει ότι κάτι θέλει να κρύψει...
Ακόμα και μέσα από τη φυλακή προσπαθεί να ελέγχει τι βγαίνει στο φως για την ίδια, να χειρίζεται τις έρευνες των δημοσιογράφων και να βάζει εμπόδια στις Αρχές. Τελευταία της απόφαση είναι να μη δώσει τους κωδικούς από το mail της στις Αρχές, οι οποίες αναζητούν τι έψαχνε στο διαδίκτυο.
Αυτό θεωρείται επιβαρυντικό στοιχείο, όπως λένε αστυνομικοί, για την κατηγορούμενη που δεν συνεργάζεται και αρνείται να δώσει τους κωδικούς της, προκειμένου να γίνει πιο εύκολη η δουλειά των Αρχών στο άνοιγμα του υπολογιστή και του κινητού της.
Μάλιστα, αστυνομικές πηγές λένε: "Αφού δεν έχει να κρύψει κάτι, γιατί δεν μας δίνει τους κωδικούς;".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr