Καταιγιστικές εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση του εγκλήματος στη Σαλαμίνα, όπου η 46χρονη δολοφόνησε με άγριο τρόπο την 75χρονη πεθερά της.
Οι Αρχές εκτιμούν ότι δεν έχουν συμπληρωθεί όλα τα κομμάτια του παζλ γύρω από την υπόθεση, παρά την ομολογία της 46χρονης. Κι αυτό γιατί ισχυρίζεται ότι δεν αφαίρεσε χρήματα από το σπίτι του θύματος.
Οι Αρχές όμως, βασιζόμενες σε ευρήματα και ντοκουμέντα, αμφισβητούν τους ισχυρισμούς της, ενώ η αποκάλυψη του ηχητικού ντοκουμέντου από την κάμερα ασφαλείας αποκαλύπτει την αδιανόητη αγριότητα της πράξης, μέχρι την τελευταία στιγμή.
Σαλαμίνα: Η 46χρονη ισχυρίζεται ότι δεν πήρε λεφτά από το σπίτι

Για τις Αρχές παραμένει το ερώτημα τι έγινε με τα χρήματα που έλειπαν από το σπίτι του θύματος, με την κατηγορούμενη να ισχυρίζεται ότι δεν πήρε τίποτα.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η 46χρονη ομολόγησε το έγκλημα στους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών, ισχυρίστηκε όμως πως δεν κατάφερε να πάρει χρήματα από το σπίτι της ηλικιωμένης.
Οι Αρχές δεν το πιστεύουν αυτό για δύο λόγους: Πρώτον, στην έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι της εντοπίστηκαν κοσμήματα, που αναγνωρίστηκαν από την κόρη, πως ήταν της μητέρας της.
Το ζευγάρι είχε ήδη επιστρέψει 8.000 ευρώ στην άτυχη ηλικιωμένη και αυτά τα χρήματα δεν βρέθηκαν στο σπίτι της ποτέ. Ως προς αυτό η κατηγορούμενη απάντησε ότι η ηλικιωμένη βοηθούσε οικονομικά και την κόρη της, οι αστυνομικοί ωστόσο πιστεύουν ότι κατάφερε να αφαιρέσει κάποια από αυτά τα χρήματα, ίσως και όλα, με δεδομένο ότι κατάφερε να βρει και να αφαιρέσει τα κοσμήματα και ίσως πρόλαβε -στον σχεδόν μήνα που μεσολάβησε έως την σύλληψή της- να τα παίξει και αυτά στον τζόγο.
Από την έρευνα έως τώρα δεν έχει προκύψει τυχόν συνεργός και εκτιμάται πως έδρασε μόνη της.
Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής "Αποκαλύψεις" του ΑΝΤ1, υπάρχουν μαρτυρίες που βάζουν στο "κάδρο" και άλλα άτομα από το περιβάλλον της 75χρονης, ενώ υπάρχουν στοιχεία που δηλώνουν ότι άτομα της οικογένειας ήταν εξαρτημένα σε ουσίες.
"Συνεργαστήκαμε από την πρώτη ημέρα με τους Αστυνομικούς της ΓΑΔΑ και είχαμε αναφέρει όλα τα πρόσωπα για τα οποία είχαμε υποψίες. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και η συγκεκριμένη. Εγώ ήξερα από την πρώτη στιγμή ότι είναι άτομο από "μέσα" που ήξερε πράγματα για το σπίτι. Είχε πάει το μυαλό μου και σε αυτή. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι", τονίζει η κόρη του θύματος.
Το προφίλ της 46χρονης
Η 46χρονη, υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής παλιότερα στη Θεσσαλονίκη, ήταν εθισμένη στον τζόγο.
Μετά το σύμφωνο συμβίωσης που υπέγραψε το ζευγάρι, η ηλικιωμένη τους έδωσε 10.000 ευρώ από τις οικονομίες της για να της τα φυλάνε εκείνοι. Το ποσό αυτό όμως κάποια στιγμή χάθηκε, με τις Αρχές να πιστεύουν ότι η καθ’ ομολογία δολοφόνος, το έχασε στον τζόγο.
Ο γιος της ηλικιωμένης συγκέντρωσε 8.000 ευρώ για να τα επιστρέψει στη μητέρα του και έμεναν άλλα 2.000 ευρώ που μάζευε σταδιακά.

Η 46χρονη για να καλύψει και τη νέα απώλεια των χρημάτων που επίσης έπαιξε στον τζόγο αποφάσισε να στήσει τη ληστεία. Πήγε στο σπίτι της πεθεράς της στις 31 Οκτωβρίου, αφού προηγουμένως, είχε στρέψει τη φορά των καμερών ασφαλείας σε άλλα σημεία, πάρκαρε το αυτοκίνητό της σε ένα στενάκι, κατέβηκε από την πλευρά του βουνού, έσπασε το παράθυρο και με καλυμμένο το πρόσωπό της μπήκε στο σπίτι.
Με απειλές αρχικά, ζήτησε από την ηλικιωμένη τα χρήματα. Κάποια στιγμή φοβήθηκε ότι η πεθερά της την αναγνώρισε και τότε τη χτύπησε με ένα μπουκάλι στο πρόσωπο και το κεφάλι και στη συνέχεια με ένα μαχαίρι στο κεφάλι, στον λαιμό και τα πλευρά, προκαλώντας τον θάνατο της ανήμπορης να αντιδράσει ηλικιωμένης που αντιμετώπιζε και κινητικά προβλήματα.
Μετά τη δολοφονία μπήκε στο αυτοκίνητό του πατέρα της και έφυγε. Στη συνέχεια, πήγε στο σπίτι της, έβαλε τα ματωμένα ρούχα της, τα γάντια που φορούσε και την κουκούλα σε μία σακούλα και την πέταξε στα σκουπίδια. Οι αστυνομικοί από βιντεοληπτικά υλικά που είχαν διαπίστωσαν πως ήταν η μόνη που έφυγε από την περιοχή.
Εντόπισαν κηλίδες αίματος στο αυτοκίνητο που δεν ανήκαν στην ίδια, ενώ αναμένουν και την τυπική διασταύρωση από τα εγκληματολογικά εργαστήρια για την ταυτοποίηση του ευρήματος με το θύμα.
Υπενθυμίζεται πως ο γιος της γυναίκας και σύζυγος της δολοφόνου είχε δηλώσει αρχικά σχετικά με τα χρήματα που είχε η μητέρα του στο σπίτι πως δεν το γνώριζε, ωστόσο λίγες μέρες αργότερα είπε πως κάποια από τα μέλη της οικογένειας γνώριζαν για την ύπαρξη των χρημάτων.
Τι έλεγε ο γιος της 75χρονης για τη σύζυγό του

Ο σύζυγός της είχε μιλήσει στην εκπομπή "Live News" του Mega λίγες ώρες μετά τη στυγνή δολοφονία. Τότε τού ήταν αδύνατον να υποψιαστεί τη γυναίκα του.
Πριν από 25 μέρες την υπόθεση κάλυπτε ένα πέπλο μυστηρίου. Η 46χρονη, όπως έλεγε ο σύζυγός της, προσπαθούσε να συμπαρασταθεί τόσο στον ίδιο όσο και στην αδερφή του.
"Όταν δίπλα σου έχεις εκείνη τη μοναδική γυναίκα που σε στηρίζει σε όλες τις δύσκολες στιγμές σου δεν σκέφτεσαι καν να κάνεις πίσω, δεν μπορείς να δειλιάσεις για τίποτα και κανέναν που στέκεται στον δρόμο σου… Όταν μοιράζεσαι ίδιες ιδέες, όνειρα και ιδανικά, δεν μπορείς παρά να νιώθεις ευλογημένος. Όσο έχω εσένα δεν φοβάμαι κανέναν. Υπήρχες πάντα μέσα στην ζωή μου", έλεγε.
Η μεγάλη ανατροπή ήταν αναμφίβολα ένα από τα μεγαλύτερα σοκ της ζωής του, μία από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις. Η γυναίκα που αγάπησε και παντρεύτηκε ήταν εκείνη που έμελλε να ομολογήσει τη δολοφονία της μητέρας του.
Στα σκοτεινά μονοπάτια της Χρυσής Αυγής

Η 46χρονη εντάχθηκε στους κόλπους της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και μάλιστα κατέβηκε ως υποψήφια σε δημοτικές και βουλευτικές εκλογές.
Όπως φαίνεται από αναρτήσεις της, είχε ασπαστεί πλήρως την ιδεολογία της νεοναζιστικής οργάνωσης. Σε είδηση για δολοφονία άντρα από τον πατέρα της γυναίκας που είχε κατηγορηθεί ότι βίαζε, η ίδια είχε σχολιάσει: "Λέω και εγώ, είχε Έλληνας τέτοια αρ@@; Όπως και να ‘χει μπράβο στον πατέρα".
Το 2012 είχε κατέβει με τη Χρυσή Αυγή στη Α' Θεσσαλονίκης και είχε βγει τρίτη από το τέλος με 4.691 ψήφους. Παρέμεινε στους κόλπους της Οργάνωσης του Νίκου Μιχαλολιάκου, και τα επόμενα χρόνια κατέβηκε ως υποψήφια στην Αττική.
"Οι Έλληνες είναι μία ιδιαίτερη φυλή και καλά θα κάνουν και οι γυναίκες, γιατί οι Ελληνίδες έχουν σκαρτέψει, καλά θα κάνουν να μην μιμούνται τα πρότυπα αυτά που βλέπουν στα περιοδικά ή οπουδήποτε. Να είναι καθεμιά η προσωπικότητά της, αυτό που είναι, η Ελληνίδα. Να ξέρετε δεν είμαστε ούτε Ευρωπαίοι ούτε Βαλκάνιοι ούτε Άγγλοι ούτε Αμερικάνοι. Είμαστε Έλληνες! Μια ιδιαίτερη φυλή σε έναν ιδιαίτερο τόπο", έλεγε η ίδια.
Το 2015 κατέβηκε υποψήφια στη B' Αθηνών, στις εκλογές του Γενάρη όταν συγκέντρωσε 848 σταυρούς. Το 2019 ήταν υποψήφια στις δημοτικές εκλογές στην 4η κοινότητα της Αθήνας, με τον συνδυασμό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
Η ίδια απέφευγε να μιλήσει για την εξάρτησή της από τον τζόγο. Το έκανε κατά τη διάρκεια της ομολογίας της σε αστυνομικούς όταν μίλησε για το κίνητρο του εγκλήματος.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr


