Σε δίκη για υποκίνηση σε βία παραπέμπεται ο Αμβρόσιος

Σε δίκη παραπέμπεται ο Μητροπολίτης Αιγιάλειας και καλαβρύτων Αμβρόσιος για υποκίνηση βίας και κατάχρηση του εκκλησιαστικού του αξιώματος.

se-diki-gia-upokinisi-se-bia-parapempetai-o-ambrosios
SHARE THIS
0
SHARES

Μετά από μήνυση που κατέθεσαν εννέα πολίτες εις βάρος του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, ο κ. Αμβρόσιος παραπέμπεται σε δίκη για υποκίνηση βίας και κατάχρηση του εκκλησιαστικού αξιώματός του.

Τη μήνυση είχαν καταθέσει εννέα πολίτες με αφορμή το παραλήρημα του Μητροπολίτη με σαφείς προτροπές σε βία, το 2015, όταν είχε χαρακτηρίσει "αποβράσματα" της κοινωνίας τους ομοφυλόφιλους και είχε πει στο ποίμνιό του:

"Φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους!", αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια.

O μητροπολίτης σημείωνε τότε στο προσωπικό του μπλογκ:

"Η ομοφυλοφιλία είναι εκτροπή από τους Νόμους της φύσεως! Είναι κοινωνικό κακούργημα! Είναι αμαρτία! Όσοι, λοιπόν, είτε την βιώνουν, είτε την υποστηρίζουν δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι! Είναι αποβράσματα της Κοινωνίας!»

Και απευθυνόμενος προς το ποίμνιό του τόνιζε:

"Σας συμβουλεύω: Μη τους πλησιάζετε! Μη τους ακούτε! Μη τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της Κοινωνίας! Δικαίωμά τους, βέβαια, είναι κρυφά -ιδιωτικά- να ζουν όπως θέλουν! Αλλά κάποιοι ξεφτυλισμένοι δεν μπορούν να υπερασπίζωνται δημοσίως τα πάθη της ψυχής των! Την Ελλάδα μας διοικούν σήμερα πια άθεοι άνθρωποι! Σας υπενθυμίζω, λοιπόν, τα λόγια του Λεχ Βαλέσα της Πολωνίας: "άνθρωπος χωρίς Θεό είναι επικίνδυνος!" Ε, λοιπόν, αυτούς τους ξεφτυλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους! Δεν είναι άνθρωποι! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με νοητική διαταραχή! Δυστυχώς, αυτοί είναι τρις-χει-ρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους, που ζουν στα τρελλοκομεία! Μή διστάζετε, λοιπόν! Όταν καί όπου τους συναντάτε, φτύστε τους! Μη τους αφήνετε να σηκώνουν κεφάλι! Είναι επικίνδυνοι!".

Εννέα πολίτες προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, στις αρχές Ιανουαρίου του 2016.

Τελικά η μήνυση έγινε δεκτή από τον εισαγγελέα, που παρέπεμψε τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο σε δίκη στις 15 Μαρτίου 2018, στο Αίγιο.

Φωτό: Ευρωκίνηση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook