
Σε κλοιό καύσωνα βρίσκεται σήμερα, Παρασκευή, σχεδόν ολόκληρη η Ελλάδα. Οι θερμοκρασίες σε τουλάχιστον επτά μεγάλες περιοχές της χώρας θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου, με τις υψηλότερες να εντοπίζονται στις πεδιάδες της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, στη Θράκη, στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο και στη Ρόδο.
Στην Αττική ο υδράργυρος θα φτάσει στους 38 βαθμούς, ίσως και 39 βαθμούς Κελσίου.
![Σε κλοιό καύσωνα όλη η χώρα - Πού θα χτυπήσει 41 βαθμούς η θερμοκρασία [Χάρτες]](https://www.thetoc.gr/Content/ImagesDatabase/63/631161d5ce4b43eab6e5189ad7f27b9a.jpg?v=1&maxwidth=650&)
Αύριο, Σάββατο, οι θερμοκρασίες αναμένεται να διατηρηθούν σε πολύ υψηλά επίπεδα, ωστόσο θα συνδυαστούν με τοπικά ισχυρές καταιγίδες οι οποίες θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά. Εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στη Θεσσαλία, στη Δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο.

Κλιματιζόμενες αίθουσες για τις ευάλωτες ομάδες
Εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν ο δήμος Αθηναίων θα διαθέσει τρεις κλιματιζόμενες αίθουσες για την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
Πιο συγκεκριμένα, θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 08.00 π.μ ως τις 08.00 μ.μ. οι εξής χώροι, που πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για τον Covid -19:
1. Λέσχη Φιλίας "Η Ανάληψη του Κυρίου", Χελντράιχ 15, Νέος Κόσμος, τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 9240403.
2. Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς, Αίμωνος 9 & Άστρους, τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 5140877.
3. Λέσχη Φιλίας Γκράβας, Ταϋγέτου 62, τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 2231419.
Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ για βροχές και καταιγίδες
Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής η ΕΜΥ, προειδοποιώντας για ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις.
Αναλυτικότερα:
"Μεταβολή του καιρού προβλέπεται, από το απόγευμα του Σαββάτου (01-08-2020) μέχρι το απόγευμα της Κυριακής (02-08-2020).
Κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους και πιθανόν από χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν:
1. Από τις νυχτερινές ώρες του Σαββάτου (01-08-2020) μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής (02-08-2020) στη Μακεδονία (κυρίως στην κεντρική), τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία και τη βόρεια Εύβοια.
2. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες της Κυριακής (02-08-2020) στην Πελοπόννησο.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση το Σάββατο (01-08-2020) στη βόρεια Ελλάδα και την Κυριακή (02-08-2020) σε όλη την ηπειρωτική χώρα και το βόρειο Αιγαίο".
Αναλυτική η πρόγνωση της ΕΜΥ:
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και μέχρι το απόγευμα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 39 και στα ανατολικά μέχρι 37 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 39 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της Μακεδονίας.
Ανεμοι: Μεταβλητοί και στα ανατολικά τοπικά βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4, από το μεσημέρι βαθμιαία 4 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στις βόρειες Κυκλάδες έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 και τοπικά στη νότια Κρήτη μέχρι 36 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Aίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 37 βαθμούς Κελσίου.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr