
Δριμύ ψύχος αναμένεται να επικρατήσει στη βόρεια χώρα το πρωί της Τρίτης 19/1, τόσο λόγω των ψυχρών αερίων μαζών του "Λέανδρου" όσο και λόγω του συνδυασμού του χιονοσκεπούς εδάφους και του ανέφελου ουρανού.
Σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr ο υδράργυρος αναμένεται να πέσει στα επίπεδα των -16 με -18 βαθμών Κελσίου στη Δυτική Μακεδονία και στα επίπεδα των -12 με -14 βαθμών Κελσίου στα υπόλοιπα τμήματα της Μακεδονίας. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι ελάχιστες θερμοκρασίες που αναμένονται την Τρίτη 19/01/2021.

Στην κατάψυξη η χώρα με αρνητικές θερμοκρασίες ρεκόρ
Δριμύ ψύχος επικράτησε από νωρίς το πρωί της Δευτέρας 18/01 στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας και ιδιαίτερα στη Δυτική Μακεδονία όπου ο υδράργυρος έπεσε κάτω από τους -19 βαθμούς Κελσίου. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες.

Υποχωρεί ο Λέανδρος - Οι προβλέψεις Καλλιάνου
Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν σημαντική αύξηση της θερμοκρασίας από τα μέσα της εβδομάδας και μετά.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA Γιάννη Καλλιάνο, ο "Λέανδρος" αποχωρεί, με τις χιονοπτώσεις να εξασθενούν, ωστόσο οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν χαμηλά.
"Οι θερμοκρασίες στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας άγγιξε τους -20 βαθμούς Κελσίου, σημειώνοντας πτώση έως και 30 βαθμούς σε σχέση με τις προηγούμενες θερμοκρασίες" σημείωσε ο Γιάννης Καλλιάνος.
"Από την Τετάρτη και την Πέμπτη, θα επανέλθουμε στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα" πρόσθεσε ο μετεωρολόγος του MEGA.
Ο καιρός σήμερα αναλυτικά
Βελτιωμένος καιρός στα ηπειρωτικά όπου τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός, στα κεντρικά και βόρεια ισχυρός. Σε περιοχές της δυτικής και ανατολικής Μακεδονίας θα είναι κατά τόπους ολικός.
Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στην Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και πρόσκαιρα στις Σποράδες. Πιθανοί τοπικοί όμβροι στα βόρεια της Κρήτης τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση στα βόρεια από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από -07 (μείον 7) έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από -16 (μείον 16) έως -01 (μείον ένα) βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία από τα βόρεια σχεδόν αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από -06 (μείον 6) έως 04 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στην Εύβοια και τις Σποράδες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο που βαθμιαία από το απόγευμα θα σταματήσουν.
Στις υπόλοιπες περιοχές πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες και γρήγορα από τα βόρεια γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -04 (μείον 4) έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και κυρίως στα ορεινά - ημιορεινά της Κρήτης ασθενείς χιονοτπώσεις. Πιθανοί τοπικοί όμβροι στα βόρεια της Κρήτης τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στα βόρεια τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από 00 έως 07 βαθμούς Κελσίου.
ΣΑΜΟΣ
Καιρός: Πρόσκαιρες νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 07 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά τις πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες και γρήγορα αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από το βράδυ μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 05 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 20-01-2021
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις τις πρωινές ώρες με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά της Κρήτης ασθενείς χιονοπτώσεις, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Από τις προμεσημβρινές ώρες στα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στα νοτιοανατολικά 5 με 6 και τις πρωινές ώρες 7 μποφόρ. Από τις προμεσημβρινές ώρες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα στραφούν βαθμιαία σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές
της, όμως παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr